masea rupta pe jumatate.reconstructie sau extractie?

28-05-2013
dany r
Nu este medic/terapeut
dany r
Buna ziua.Am o masea, penultima, pe dreapta, jos care a avut o plomba cu mercur de peste 10 ani.S-a format o carie sub plomba.Medicul stomatolog mi-a dat jos plomba, mi-a curatat, tratat, obturat canalul, tot ce presupune timp de 9 luni.Mi-a pus o plomba provizorie, dar s-a crapat maseaua pe jumatate cand am mancat pe ea.Posibil s-au subtiat peretii de la atata pilire cu freza. Acum mai am jumatate de masea, de fapt de coronita cred.A incercat sa-mi puna o plomba, dar m-a tinut cam 10 zile. Rugamintea mea e ce se poate face in continuare.Se mai poate reconstrui maseaua sau trebuie extrasa si implant cu legatura pe celelalte doua masele vecine?Mentionez ca radacina e intacta.S-a rupt doar pana la gingie.
4 comentarii
0
28-05-2013, ora 23:54
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
Buna seara! Daca spuneti ca radacina eate intacta, atunci se poate face clar coronita dentara, deci nu extractie. Atentie-cu conditia ca tratamentul de canal sa fie corect efectuat si neaparat pivot.

PS: nu stiu ce a durat 9 luni.este un termen cam mare dupa parerea mea...se putea naste si un copil.
0
01-06-2013, ora 23:09
dany r
Nu este medic/terapeut
dany r
Multumesc pt raspuns.Am facut propunerea medicului stomatolog, dar se pare ca si radacina e rupta si ar trebui pus pivot doar pe una si nu se merita deoarece cu timpul presiunea pe o singura radacina ar duce la deteriorarea rapida a maselei.Deci ramane in final tot varianta extractiei.
0
26-09-2014, ora 13:27
anca333camy
Nu este medic/terapeut
anca333camy
Buna ziua, (v-am mai scris, nu stiu daca ati primit si acel mesaj, asa ca va mai scriu odata ca sa fiu sigura, din moment ce nu am primit raspuns) am si eu o problema cu o masea, in partea dreapta sus, acum multi ani mi s-a scos nervul la ea, si de 2 ori mi-a fost curatat canalul la ea. Nu m-a deranjat, pana in prezent, acum alaptez (fetita are 10 luni) si mi s-a tot rupt, nu mai am decat 2 colturi, din motive financiare, nu am ajuns la stomatolog. Intrebarea mea este: poate sa mi-o scoata medicul fara sa ma chinuie/doara de numa, din moment ce nu mai are de ce sa prinda? Nu de alta dar mi-e o frica de numa, poate si asta e una din cauze si de aceea tot aman sa ma duc...a si imi pot face radiografie la ea, fara bilet (cu ce masea sa radiografieze) de la stomatolog? Va multumesc pt raspunsuri!
0
28-09-2014, ora 22:44
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna seara! Daca maseaua este de scos, da, se poate scoate fara dureri, asa trebuie sa decurga o extractie dentara. Sigur va trebuie radiografie; puteti arata la centrul de radiografie maseaua sau, mai bine, mergeti inainte la dentist si stabiliti ce fel de radiografie este indicata pentru dumneavoastra.Multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Modalități de conservare a crestei alveolare în urma extracției dentare
  •