masea de minte

25-07-2013
Yasmin-O
Nu este medic/terapeut
Yasmin-O
Buna. Am urmatorul neajuns: acum vreo luna a inceput sa-mi creasca o masea de minte (de fapt, e la a treia 'tentativa' in ultimii ani), am avut dureri in gat, limba rosie si umflata pentru cam o saptamana, dupa care a aparut deja un colt din maseaua respectiva si s-a oprit din crestere. Acum a inceput iar, tot cu durere in gat si o afta in interiorul buzei superioare. Intrebarea mea este daca durerea in gat si afta pot fi asociate cu cresterea maselei sau nu are nicio legatura? Multumesc
3 comentarii
0
25-07-2013, ora 23:26
Dr. Sas Adina
Stomatologie, Cluj-Napoca
Dr. Sas Adina
Durerea in gat poate fi asociata cu eruptia molarului de minte, afta poate fi o coincidenta. Sfatul meu este sa mergeti la un dentist si pe baza unei radiografii se poate vedea daca molarul poate sau nu sa erupa. In cazul in care nu sunt sanse sa erupa ( lipsa de spatiu sau pozitie nefavorabila), se recomanda extractia.
0
18-08-2013, ora 16:05
Anisoara 1
Nu este medic/terapeut
Anisoara 1
Buna ziua.De aprox. 3 luni a inceput sa-mi creasca molarul de minte.Initial, resimteam o usoara durere in zona aceea, care mai tirziu a inceput sa se intensifice si sa iradieze spre ureche si spre barbie, de-a lungul mandibulei.Situatia se repeta cam la 2-3 saptamini, durerea este suportabila, doar ca incepe sa ma calce pe nervi o asemenea periodicitate :) In mod sigur nu e vorba de o infectie. In tot acest timp a aparut cred ca o jumatate de masea si e pozitionata mai spre obraz decit restul molarilor.Dat fiind faptul ca am mai avut niste probleme cu un molar de minte care a fost extras jumatatea de an in urma, l-am rugat pe dr. sa-mi spuna daca ceilalti cresc corect, acesta raspunzindu-mi ca nu voi mai avea probleme de acest gen si ca toti molarii au o pozitie corecta.
Intrebarea mea este daca aceste dureri pot fi cauzate de o pozitie vicioasa a molarului de minte si daca aceasta nu poate fi vizualizata pe radiografie din anumite motive.Multumesc.
0
18-08-2013, ora 19:13
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna ziua. Radiografia reda cateva detalii despre pozitia dintelui in os si pozitia fata de dintii vecini, ceea ce probabil l-a determinat pe dr sa va linisteasca referitor la eventuale probleme. Dar molarul a erupt intre timp si raportul lui cu tesuturile moi din zona nu pot fi evaluate pe radiografie, ci doar clinic. Cealalta jumatate de masea poate fi acoperita de mucoasa si sub aceasta gingie sa se adune resturi alimentare, flora bacteriana si sa produca puseele de durere. In functie de aspectul gingiei si pozitia dintelui ( radiografia uzuala nu arata pozitia in toate planurile ) doctorul va stabili daca are indicatie de extractie sau de mentinere. Asa ca o vizita la dr dumneavoastra este cea mai indicata. Bafta!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce rol are măseaua de minte?
  • Un nou studiu arată că extracția celui de-al treilea molar are efecte pozitive pe termen lung asupra gustului
  •