markeri tumorali

05-01-2009
lenutica
Nu este medic/terapeut
lenutica
Buna ziua
Am 42 de ani si am fost diagnosticata cu noduli la ambii sani. Am facut ecografie si mamografie si mi s-a spus ca totul este ok. Am facut markerii tumorali si mi-a iesit valoarea 31. Este o problema, nu este prea mare? Cu toate ca medicul imi spune sa stau linistita. Nu stiu ce sa fac. Ce analize ar trebui sa mai fac. Sunt foarte stresata.
6 comentarii
0
05-01-2009, ora 21:21
cristina bz
Nu este medic/terapeut
cristina bz
buna!as vrea sa stiu si eu ce sunt markerii rumorali.in ce situatii se fac si cine ii recomanda?daca ma puteti lamuri.
multa sanatate!
0
06-01-2009, ora 13:44
ali39
Nu este medic/terapeut
ali39
Buna fetelor. Pt lenutica, si eu am avut 30, 1 si nu au fost probleme. Nici tu nu ai, sunt bine. Din cate stiu eu limita minima e de 35, parca asa era pe biletul meu. Dar la tine la rezultat nu iti arata limitele ? Asa ar trebui. Parerea mea e ca sa nu iti faci probleme, nu e cazul !
Pt cristina, markerii tumorali se fac de regula, cand considera medicul, pt a afla valoarea acestora intr-o forma de boala care ar da de gandit. De ex. la sani - daca o femeie are noduli sau chisturi si la mamografie sau ecografie are niste modificari atunci medicul iti face si o analiza de sange a acestor markerii sa vada daca sunt in limite sau sunt crescuti.Acestia sunt pentru depistarea celulelor cancerigene!
Poate nu explic eu bine dar daca mai vede vreun medic mesajul si va raspunde mai bine, in termeni medicali, eu am spus parerea mea si un raspuns.
Aliss
0
07-01-2009, ora 19:18
mihut
Nu este medic/terapeut
mihut
am 35 de ani si mi s-a propus a 2 operatie. in 2007 am fost operata la cluj de histerectomie totala interanexiala. dupa biopsie mi s-a spus ca am fost in faza precanceroasa. acum am facut un ct abdomen + pelvis unde in fosa iliaca dreapta se evidentiaza 2 leziuni hipodense ce se incarca cu contrast predominat periferic ce amprenteaza pe vezica urinara. am facut ca 125= 4, 61. ce poate fi? nimeni nu-mi pune un diagnostic clar. mi se propune doar operatia. ajutati-ma cu un sfat. va multumesc.
0
08-01-2009, ora 15:41
ali39
Nu este medic/terapeut
ali39
Mihut, buna. Imi pare rau de ce ti s-a intamplat ! Nu pot sa iti dau asa raspunsuri, medicale, k nu sunt medic dar pot sa iti spun din ce am citit eu pe internet de CA 125 ca la tine valoarea e foarte mica, chiar foarte mica. Valoarea normala a markerului CA 125 trebuie sa fie mai mica de 35 U/ ml.
Daca ti se propune operatia inseamna ca trebuie sa te operezi, sa nu te temi.
Cred ca e cea mai buna varianta sa fii de acord cu operatia iar daca erau pb sa fii sigura ca medicii te avertizau ca ai probleme. Nu te operau.
Parerea mea.
CT nu stiu sa-l interpretez dar poti sa-i trimiti unui medic de aici, mesaj privat, si ii explici. O sa primesti sigur raspuns, si chiar foarte clar si pe intelesul tau.
Mai mult, ce sa iti spun, multa sanatate si mult curaj. Sa-ti ajute Dumnezeu sa treci peste asta.
Te pup
Alisia
0
08-01-2009, ora 21:07
cristina bz
Nu este medic/terapeut
cristina bz
buna, mihut.imi pare rau ca ai probleme de sanatate si imi pare de asemeni rau ca nu te pot ajuta decat cu o vorba buna.nu te speria, fii optimista si cu dumnezeu inainte.eu vreau sa te intreb de ce te-ai operat de histerectomie totala, ptr.ca am si eu ceva probleme si nu stiu daca e cel mai bun lucru sa ma operez.am 33 de ani si am un fibrom de marimea unui graphe fruit care ma deranjeaza tare.mi s-a spus sa ma operez, sa fac histerectomie totala.ce parere ai?te intreb ca pe cineva care a trecur prin asa ceva. cum s-a modificat organismul tau dupa aceea?sau poate la tine a fost vorba de altceva...daca ma poti ajuta cu un sfat, ti-as multumi.oricum, multa sanatate.
0
09-01-2009, ora 20:36
mihut
Nu este medic/terapeut
mihut
am avut mare noroc cu prima operatie. pe langa fibrom am avut 5 cauterizari inainte de operatie. la biopsie mi-au iesit multe modificari celulare, cu alte cuvinte am fost in stare precanceroasa. dupa operatie mi-au ramas ovarele si trompele uterine pt. functiile hormonale. mari modificari ale organismului nu am avut. totul a fost ok pana acum. tot colectivul spitalului de oncologie cluj a fost extraordinar. daca familia este langa tine totul trece foarte repede. mult curaj si nu mai sta pana este prea tarziu. multa sanatate.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Nodul nedureros la sân
  • Când trebuie operați nodulii la sân?
  • Biomarkeri pentru identificarea leziunilor premaligne la sân - o nouă perspectivă în abordarea sănătății sânilor la femei
  •