mancarimi pe piept

09-07-2010
fulgus
Nu este medic/terapeut
fulgus
buna ziua, am fost acum 2 zile la piscina si am stat mai mult decat trebuia reusind sa ma inrosesc, dar azi de dimineata m-am trezit cu o mancarime puternica in capul pieptului si o usoara usturime, mentionez ca apa de la piscina era cu clor si am facut dus imediat ce am ajuns acasa. am pus niste otet in speranta ca ma va calma dar mancarimea s-a accentuat. de la ce sa fie? multumesc
1 comentarii
0
09-07-2010, ora 23:20
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Fulgus,

Mâncărimea poate avea provenienţă mixtă - de la o posibilă intoleranţă la clorul din apă şi/sau de la expunerea îndelungată la soare, şi nu numai. Ambele variante au capacitatea să producă iritaţii însoţite de prurit (mâncărime relativ intensă), ca de altfel şi de usturime.
Consultaţi un medic dermatolog! Până ajungeţi la medic, mergeţi la o farmacie, şi rugaţi o farmacistă să vă elibereze un produs, care nu necesită prescripţie medicală; un medicament cu acţiune antihistaminică + o loţiune calmantă (Betarax + Calamine, de exemplu).
Pe viitor, faceţi tot posibilul să vă expuneţi gradat la soare, până la ora 10 şi după ora 17-18, şi să nu faceţi baie în apă cu clor.

Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister Nick ;)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.