mancarime si iritatie a pielii

10-10-2008
cosmin22
Nu este medic/terapeut
cosmin22
buna ziua: acum cateva luni m-a mancat pielea insuportabil(in special pe picioare) si m-am dus la un dermatolog...care mi-a recomandat flonidan si xyzal.am urmat acest tratament 10 zile(impreuna cu regimul prescris) si nu m-a mai mancat..insa cum am incetat tratamentul a inceput iar sa ma manance m-am dus din nou la dermatolog care mi-a zis sa iau in continuare...am fost si la un alergolog insa testele au iesit neconcludente deoarece pielea era foarte iritata in sensul ca la cea mai mica zgarietura mi se inrosea acel loc(chiar se umfla putin zgarietura) si ma manca putin dupa care trecea in cateva minute.Mi s-au recomandat niste analize la scaun dar nu le-am facut inca(acum pielea nu mai este asa sensibila insa tot nu e cum ar trebui sa fie). De atunci iau cam o pastila de flonidan la 3-4 zile pentru ca daca nu iau incepe sa ma manance pielea iar(am rezistat 7 zile fara sa nu iau si ma manca pielea foarte tare si am luat iar).Spuneti-mi va rog ce sa fac ca sa scap de aceasta mancarime.Va multumesc mult si astept raspunsul dvs
13 comentarii
0
10-10-2008, ora 00:00
corinak
Nu este medic/terapeut
corinak
insista pe analizele de scaun, de multe ori parazitii intestinali provoaca probl de piele. si mie mi-au zis altii
0
13-10-2008, ora 00:00
cosmin22
Nu este medic/terapeut
cosmin22
multumesc de sfat...astept si alte pareri din partea dvs
0
13-10-2008, ora 00:00
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Cred ca ar trebui sa schimbati dermatologul.
0
24-10-2008, ora 01:44
cosmin22
Nu este medic/terapeut
cosmin22
daca mai aveti si alte sugestii va rog sa mi le spuneti...legat de ce tratament ar trebui sa urmez sau alte sfaturi...multumesc
0
29-07-2010, ora 11:15
Heike
Nu este medic/terapeut
Heike
buna ziua.am si eu o manacarime la mana stanga de 2 ani de zile.Am fost la o gramada de doctori si nimeni nu m-a putut ajuta.Ma mananca groaznic si totusi nu se observa nimic nici o iritatie a pielii;de aceea e ciudat si toti doctorii se mira.Mi s-a facut si biopsie si n-a iesit nimic, am facut si un test al nervului si functioneaza bine, am incercat o gramada de creme prescrise de dr derma si neurologi si nici un rezultat, iar eu nu mai pot im vine sa imi rup pielia.Starea asta de mancarime e continua, sunt curioasa daca a m-ai avut cineva asa ceva si ce sfat ami poate da.Mie si rusine sa ma m-ai duc la doctori cu asa o problema care nu se vede dar exista de la cot pina la inchieietura de la mana credetima ca nu mai pot nici dormi ptr ca ma trezesc ca trebuie sa ma scarpin sa ma linistesc.Dr mea de familie ride si spune ca este ceva psihic si sa incerc sa nu ma mai gindesc dar nu pot.va multumesc astept raspuns
0
15-08-2010, ora 13:18
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Ce varsta aveti?
0
18-08-2010, ora 21:31
Heike
Nu este medic/terapeut
Heike
31 ani, si credeti-ma ca nu mai pot, ceilalti imi recomanda ca pe fond psihic sa nu ma mai gandesc la aceasta problema, insa mancarimea este continua si nu se amelioreaza deloc. Senzatia este continua si este tot mai suparatoare mai ales pentru ca nu se vede nimica la exterior. Chiar sa nu existe niciun diagnostic??? Tinand cont ca am fost la mai multi specialisti, am fost luata in ras.
Multumesc pentru interes !
0
02-09-2010, ora 18:08
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Cred ca problema dvs tot de traiectul nervos este legata, in sensul ca undeva pe traiectul nervilor ce ajung la antebrat si mana se produce o iritatie ce va da acele mancarimi.
Din ce localitate sunteti ?
0
03-09-2010, ora 18:01
Heike
Nu este medic/terapeut
Heike
Buna ziua !
Sunt din Sibiu, si intre timp am facut niste analize la care VCM si VCS au iesit normale pe nervii median si ulnar stg. normal. Nu stiu si nu mai concep altceva ce m-ar putea ajuta in situatia mea.
Va multumesc !
0
03-09-2010, ora 18:08
Heike
Nu este medic/terapeut
Heike
Deasemenea am incercat si infiltartii cu diprofoz facute in 7 locuri pe brat, in urma caruia, in locurile in care mi-a facut infiltratiile, mi s-a atrofiat tesutul muscular lucru la care medicii s-au mirat pe marginea acestui fenomen. Mi s-a preluat si o biopsie din tesut pentru analize amanuntite, insa totusi nu-si pot explica starea mea de iritatie (mancarime), spunandu-mi ca situatia ii depaseste ?!?!?!?
0
06-09-2010, ora 13:21
carolinadavid
Nu este medic/terapeut
carolinadavid
Buna ziua domnule Doctor,

Am o fetita de 4 ani si are o eruptie pe piele sub forme de blande maricele si pline cu un lichid, eu sunt 100% convinsa ca acestea sunt cauzate de o componenenta din alimente pentru ca apar incontinuu de aproape 3 luni, am vrut sa ii fac testul pentru depistarea alergiei si doctorul de familie a refuzat sa ne dea trimitere motivand ca este prea mica pentru asa ceva. Aceste "blande" provoaca mancarime in zonele unde apar.
As avea nevoie de un sfat de la dvs.

Multumesc si o zi buna!
0
06-09-2010, ora 13:40
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
ce parere aveti de ultimul mesaj de aici? (scris de mine).

http://forum.romedic.ro/prod/BOLI_DE_PIELE_02466.html

sau de topicul asta, cititi cel putin prima pagina, urmariti si blogul din profilul meu

http://forum.romedic.ro/prod/poliartrita_?_046435.html
0
13-09-2010, ora 17:07
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Posibil ca fetita dvs sa sufere de Prurigo strofulus, o reactie de tip alergic ce poate aparea uneori de la intepaturile de insecte si se intretine prin alimentatie.
Incercati sa ajungeti la un dermatolog.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Imbatranirea pielii
  • Vergeturile
  • Foliculita în urma epilării
  • Funcţia de „barieră” a pielii - cum o susținem?
  • Uleiul de măsline sau floarea-soarelui poate afecta sistemul de apărare al pielii la bebeluși
  • „Pielea electronică” pentru monitorizarea sănătății
  • Microbiomul pielii rămâne stabil în timp, în ciuda unor variații externe
  • Pielea inteligentă care reduce ridurile și cearcănele
  • Potențial tratament pentru mâncărimea cronică
  •