mancarime, aspect urzicatura care dispare

01-02-2008
simplex
Nu este medic/terapeut
simplex
De cateva saptamani ma confrunt cu o problema dar ma gasesc in imposibilitate temporara de a consulta un medic dermatolog asa ca apelez la acest form in speranta de a primi un raspuns ceva mai la concret decat "Trebuie sa te vada un medic dermatolog"
In urma cu vre-o 4 saptamani am constat ca pielea ma mananca in diferite locuri cu intensitate aproape insuportabila si cu durata relativ scurta fara o localizare specifica si fara un semn evident pe piele. In special seara si mai ales in contact cu aerul. Am apelat la o crema cu hidrocortizon care nu a ameliorat de loc pruritul. Ulterior boala a evoluat si ca urmare a faptului ca ma scarpinam au inceput sa se formeze un soi de bubite mici fara lichid sau "cap" (practic ca niste umflaturi) in numar foarte mare (in special pe antebrate) ceva de genul piele de gaina sau mai degraba se asemana cu o urzicatura iar uneori apar dungi inflamate albicioase in zona afectata( in special pe spate). La cateva minunte dupa ce mancarimile trec si respectiv si scarpinatul pielea isi revine nemaiavand absolut nici un semn sau leziune si avand aspect perfect sanatos. Zonele afectate sunt diferite inclusiv pielea capului ceafa uneori maini picioare spate, practic aprope peste tot. Si de asemenea mancarimile apar tot mai frecvent.
Va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat. In cazul in care mi-ati putea recomanda un medicament as prefera sa stiu ce contine deoarece ma aflu in SUA si probabilitatea ca medicamentele sa aiba aceiasi denumire e foarte mica.
Va multumes anticipat.
3 comentarii
0
07-02-2008, ora 00:00
simplex
Nu este medic/terapeut
simplex
Se pare ca a fost vorba de dermografism. Dar am reusit sa trec peste problema multumesc oricum.
0
01-07-2008, ora 00:00
cristiafrim
Nu este medic/terapeut
cristiafrim
ma numesc cristi, si am aceleasi sintome, mi-se unfla miinile si picioarele si ma si scarpin, imi apar blinde mari pe fund, spate, -mentionez ca anu trecut am fost bolnav de hepatita B si am ramas cu fierea puturoasa, efectiv nu stiu ce sa fac, - uni doctori zic ca este de la efort, alti ca poate am viermi intestinali, alyi ca sunt alergic la ceva din casa sa fie de la cafea e singurul aliment care nu l-am scos ce ma sfatuiti? va multumesc! scuzati gramatica.
0
01-07-2008, ora 00:00
cristiafrim
Nu este medic/terapeut
cristiafrim
as dori sa intreb pe domnu sau pe doamna de mai sus, , simplex. ce este dermografismul, d-na sa tratat? ca zice ca a trecut peste problema -rog -
va multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • O cercetare recentă dezvăluie structura receptorilor care determină mâncărimile pielii
  • Uleiul de lavandă ar putea fi răspunsul la tratamentul mâncărimii pielii
  •