mana copilului meu

03-11-2009
RalucaS
Nu este medic/terapeut
RalucaS
Am un baietel de 7 ani, care in luna ianuarie a acestui an si-a amputat varful degetului aratator de la mana stanga jucandu-se cu o masina de gaurit. Prin varful degetului inteleg toata portiunea de unghie, mai putin incheietura.
La Urgente s-a incercat alipirea portiunii amputate dar, pentru ca a fost amputat prin rasucire si osul a fost practic zdrobit degetul nu s-a prins la loc, s-a innegrit, s-a uscat si dupa aproape trei luni de chin a cazut. Se putea face operatie, desigur, dar asta ar fi insemnat sa-i fie taiata inca o bucatica pentru a avea pielea suficienta pentru a acoperii varful. Am ales prima varianta in speranta ca varful degetului are sa fie rotunjit asa cum este un deget normal si nu bont, cum sunt degetele amputate prin operatie. Insa acest lucru nu s-a intamplat, asa ca degetelul copilului meu este destul de urat, este parca mai lat la varf decat la baza.
Am citit foarte mult despre operatiile reparatorii si inca nu am putut afla daca se poate face o operatie pentru copilul meu.
Nu sunt nebuna, nu imi inchipui ca cineva ii poate pune degetul la loc copilului meu, dar as vrea sa stiu daca se poate face ceva pentru rotunjirea varfului, pentru a-l face sa arate cat de cat mai estetic.
Are 7 ani si inca mai spera ca degetul lui sa creasca la loc.
Ajutati-ma va rog, orice informatie poate fi salvarea mea
4 comentarii
0
04-11-2009, ora 13:24
Dr. Daniel Popescu
Identitate neconfirmată
Dr. Daniel Popescu
Daca au trecut cel putin 3 luni de la ultima interventie, se poate incerca revizia chirurgicala a bontului. Consultati-l pe dl dr Parasca Sorin, Spitalul de Chirurgie Plastica si Arsuri. Calea Grivitei 218.
0
12-11-2009, ora 12:32
vyma
Nu este medic/terapeut
vyma
Buna ziua si eu vil recomand pe dl. dr. Parasca Sorin este foarte bun si nu va spun din auzite si eu am fost operat in septembrie de dinsul.
0
14-11-2009, ora 19:16
carligea ion
Nu este medic/terapeut
carligea ion
Buna seara. am un nepot in virsta de 21 ani care a avut un accident de munca unde si_a prins mana stinga la o masina de stantat care ia strivit degetele 1234 si podul palmei ia explodat prin lateral, momentan este internat la spitalul universitar bucuresti.Va rog sa imi spuneti si mie ce sansa sint de recuperat mana functionala, ajutatoare.
0
14-08-2010, ora 23:18
ichimcry
Nu este medic/terapeut
ichimcry
buna seara, azi mi/am prins degetul la usa de la masina si a trebuit sa deschid usa sa pot sa scot dgetul, imediat am pus gheata vreo jumatate de ora. dupa ore buricul degetului sa umflat si sa innegrit. trebuie sa ma duc la urgenta /?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Amputatia accidentala - primul ajutor
  •