mama rezus negativ tata rezus pozitiv

30-09-2013
elisaelena
Nu este medic/terapeut
elisaelena
Buna ziua! Eu sint din Republica Moldova si am grupa de singe || RH - iar sotul ||RH+ si avem un baietel cu grupa tatalui. Dupa nastere nu mi-am pus vaccinul cu imunoglobulina deoarece nu am stiut ca la noi nu este. Si cind am nascut am cautat dar nu am mai gasit la noi si nu am mai reusit sa-l mai aduc din alta tara (stiu ca se pune in 72 de ore de la nastere). Acum vreau sa stiu la al doilea copil ce sa fac si cum procedez? Noi mai vrem inca doi copii. Va rog frumos sa ma ajutati si sa-mi dati un raspuns!!!!!!Nu am mai avut intreruperi de sarcina sau altceva.
Baietelul multumim lui Dumnezeu s-a nascut perfect sanatos!
3 comentarii
0
30-09-2013, ora 15:37
Dr. Clinica Marie Stopes Romania
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Clinica Marie Stopes Romania
Buna ziua,

Cel mai indicat in situatia aceasta este sa va faceti un dosar pentru anticorpi anti RH, in cazul in care acestia sunt absenti nu este nici o problema. In cazul in care o sa ramaneti insarcinata, veti doza anticorpii periodic iar la cea dea doua sarcina veti face vaccinul.

O zi frumoasa,
Echipa Marie Stopes
0
30-09-2013, ora 20:51
elisaelena
Nu este medic/terapeut
elisaelena
Mersi frumos pentru raspuns !!!!
0
27-12-2013, ora 00:36
ShAmira
Nu este medic/terapeut
ShAmira
Si eu am RH negativ.in primul rand inainte de a ramane insarcinata trebuie sa faci dozarea de anticorpi.sa vezi daca sunt prezenti sau absenti.daca sunt absenti e ok.normal se fac 3 vaccinuri.la 14 saptamani, la 28 saptamani si dupa nastere in primele 72 de ore.Dar majoritatea medicilor recomanda doar dupa nastere.daca sunt prezenti trebuie sa stii titrul de anticorpi.adica concentratia.cu cat e mai mare cu atat riscul e mai mare.in acest caz, sarcina trebuie monitorizata inca de la inceput.vaccinul nu va mai fi valabil.nu toate mamicile fac anticorpi dupa nastere.dar riscul este foarte mare.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul