mama mea

16-08-2009
julie v
Nu este medic/terapeut
julie v
Buna ziua !
Am o mare rugaminte la dvs. ! Mama mea, care are 77 de ani ( cu antecedente de avc si cardiopatie ischemica ), mi-a spus intr-o zi ca ea nu vede cu ochiul drept ! La inceput am crezut ca i-a mai slabit vederea si ca trebuie sa mergem la oftalmolog, sa-i prescrie alta pereche de ochelari ! Dar ea a afirmat ca nu ma vede decat sub forma de pata colorata cu ochiul respectiv, si daca incearca sa ma repereze unde sunt, se cam chinuie sa ma " vada " ! Cu ochiul stang, insa, ma vede ! E posibil sa fie glaucom ? S-ar putea deplasa si la ochiul celalalt ? Se mai poate face ceva pentru ochiul drept ? Este transmisibil ?
Intreb asta, pentru ca si eu vad mai slab cu ochiul drept ( am astigmatism miopic, si vad putin dublate literele cu acest ochi ) si nu pot purta ochelari, deoarece nu ma pot acomoda cu ei sub nici o forma ! Mentionez ca eu am 44 de ani.
Va multumesc !
2 comentarii
0
16-08-2009, ora 18:17
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna ziua! Nu este vorba despre un viciu de refractie ;Ar trebui sa mergeti urgent la un medic oftalmolog pentru stabilirea diagnosticului si tratamentului;ne intereseza acuitatea vizuala, examenul polului anterior, examenul fundului de ochi( avand in vedere simptomatologia, banuiesc ca este vorba de o leziune a fundului de ochi: degenerescenta maculara legata de varsta???, accident vascular retinian???, neuropatie optica ischemica????, pot exista si modificari sugestive pentru glaucom-atofie optica galucomatoasa); ne mai intereseaza un camp vizual computerizat, tensiunea intraoculara, pahimetria, gonioscopia; in functie de diagnosticul stabilit in urma examenului clinic, putem face si angiofluorografie ( mai frecvent pentru a stabili cu certitudine diagnosticul de DMLV exudativa), ecografie oculara, mai putem cere un consult neurologic si examen Doppler al aa carotide si aa vertebrale( ateromatoza carotidiana si accident ischemic ocular???), consult cardiologic( fibrilatie atriala poate fi o cauza a unui accident ischemic ocular); Da, exista si riscul afectarii celuilat ochi; Daca mama dumneavoastra are glaucom, DMLV, HTA, BCI, despre dumneavoastra, putem spune ca aveti risc mai mare pentru a face aceste boli;tratamentul se stabileste in urma diagnosticului; Dumneavoastra ar fi bine sa faceti un nou consult oftalmologic pentru a se verifica prescriptia ochelarilor;numai bine
0
16-08-2009, ora 20:21
julie v
Nu este medic/terapeut
julie v
Va multumesc pentru promptitudine ! Din pacate, mama mea refuza constant sa mai mearga la controale medicale. Am sa incerc totusi s-o conving sa mergem impreuna ! O seara buna !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.