maini umflate in timpul sarcinii

05-02-2012
golla
Nu este medic/terapeut
golla
buna, sunt in saptamina 34 de sarcina si de 2-3 saptamini mi se umfla mainile, in special dimineata kind ma trezesc am mainile umflate si ma dor un pik.stiu k o cauza ar fi k in organismul femeii insarcinate se retine mai mult lichid, dar in asemenea cazuri ce se poate de facut pt a diminua umflaturile?masaj, consum de mai multa apa, exercitii?va rog ajutati-ma ku un raspuns.merci anticipat
4 comentarii
0
05-02-2012, ora 16:43
Dr. Costin George Adrian
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Costin George Adrian
Principalul lucru ar fi sa excludeti cauze ce ar putea complica sarcina: hipertensiune arteriala cr/indusa de sarcina, afectiuni renale etc. Daca medicul care va monitorizeaza sarcina nu a descoperit nicio modificare a analizelor si investigatiilor ar trebui sa incercati sa limitati consumul de sare (nu inseamna sa renuntati total, ci doar sa nu folositi in exces).
0
05-02-2012, ora 20:27
marimar85
Nu este medic/terapeut
marimar85
mergi la medicul de fam sau la medicul ce-ti monitorizeaza sarcina si povesteste-i si cere-i ceva preventiv pentru crizele de HTA caci mai bine previi decat sa tratezi!!!Succes!!!
0
05-02-2012, ora 22:26
Psiholog Roxana Alina Olaru
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Roxana Alina Olaru
Buna seara Golla. Ceea ce ati descris dvs se numeste sindrom al canalului carpian si este des intalnit la femeile insarcinate (durerile sunt resimtite mai des dimineata la trezire). Dupa nastere va disparea.

Pana atunci puteti face cateva exercitii pentru a va mari un pic confortul:

- ridicati alternativ bratele si rotiti palmele din incheietura concomitent cu degetele
- ridicati bratele in fata dvs si rotiti palmele in sensul alcelor de ceasornic, si apoi invers
0
21-05-2018, ora 17:14
Sabrina21
Nu este medic/terapeut
Sabrina21
Buna, si mie mi se umfla mâinile, in special mana dreapta, este mai umflată decat cealaltă (este umflată de la încheietura pana la cot) si ma doare ziua in general. Este normal? Specific ca sunt însărcinată in 22 de saptamani.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Saptamana 34
  •