Forum medical - întrebări și răspunsuri medicale
Faci mișcare sau ai vrea? Folosește aplicația Activ (by ROmedic)!
Forum medical Regulament Colaborare - răspunsuri

ma inrosesc la fata foarte tare !!! ajutor

06-10-2010, ora 12:54
Autor: bia_t
:| am numai si numai probleme! ma inrosesc din orice oameni buni! sunt in clasa a 12 a si azi a trebuit sa raspund oral pe o varianta de bac :| ce credeti? daaa! m-am inrosit instantaneu. si mi-a mai si zis profa...... e si mai naspa cand iti spune cineva ca ma inrosesc si mai tare. si toti se uitau la mine si susoteau! e cel mai penibil lucru care mi se poate intampla. intotdeauna cand trebuie sa ies in fata sau trebuie sa imi exprim opinia ma inrosesc de acea evit sa fac acest lucru. sunt o fire introvertita. ce dracu ma fac??? ce ma fac eu la bac ? si nu numai. ca acel bac trece .. dar de obicei ma inrosesc cand stau de vorba cu cineva sau ma intreaba cineva ceva la scoala... de aceea eu mai bine nu prea vorbesc si stau in banca mea. va jur ca am cea mai naspa viata. nici nu simt ca traiesc. imi vine sa mor va jur. m-am saturat pana peste cap de mine. sunt ca o prizoniera in propriul meu trup :(:(:(:(
4 comentarii
22-10-2010, ora 12:22
Autor: Simina_psih | Psiholog Simina Munteanu - Psihiatrie, Sibiu
Bia_t

Pana la bac ai timp suficient sa-ti imbunatatesti comportamentele sociale de asa natura incat sa astepti cu nerabdare evaluarile orale. Nu inseamna ca nu vei mai avea emotii deloc, ci ca vei fi capabila sa le folosesti in favoarea ta, pentru a te mobiliza si concentra pe raspuns.
Calea cea mai simpla, rapida si eficienta este sa soliciti colaborarea unui psihoterapeut sau, daca nu ai aceasta posibilitate, sa te adresezi psihologului scolar. Interventia pe starile de anxietate specifice este de scurta durata si nu ridica probleme deosebite.
Ar mai fi varianta sa incepi tu singura un demers de desensibilizare, in care sa te expui gradat situatiilor care te anxieteaza, dar aceasta este o solutie ale carei rezultate pot fi foarte slabe si nu de durata.

Succes!

Psiholog clinician,
Simina Munteanu
20-12-2010, ora 12:20
Autor: Vero Isti
salut,te rog spune-mi daca ti-ai rezolvat problema, pt.bia-t
20-12-2010, ora 19:29
Autor: bia_t
Am inceput sa merg la un psiholog. SPer sa ma ajute sa depasesc aceste stari pe care le am :)
30-06-2011, ora 12:54
Autor: Vero Isti
Salut, ti-ai mai rezolvat problema pe care o aveai? Spune-mi si mi-e te rog cum.
Adaugă un comentariu / răspuns


15-07-2013, ora 12:00
Recomanda un Psihoterapeut sau cauta unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care va prezinta peste 2500 de terapeuti din Romania. Avantajul acestui site este ca pune mare pret pe recomandarile pacientilor. Gasiti prezentari detaliate ale serviciilor psihologice, cititi recomandari, va puteti programa online. In plus, exista o sectiune cu o multime de articole interesante si teste psihologice.
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK