luxatie cot

06-03-2013
danyrulz
Nu este medic/terapeut
danyrulz
Mi-am luxat cotul acum 2 zile, am fost la urgente mi-a pus mana in ghips. Dar am impresia ca imi este umflata mana de la cot in jos, mai mult antebratul (sau poate imi e prea strans ghipsul, fasa care mi-a puso, si am impresia ca e umflat), degetele imi sunt putin umflate, e ceva normal sa mi se mai umfle dupa ce mi-a pus cotul la loc, si in ghips? orium ma voi duce la medic dar vreau sa fiu sigur. ma ajuta cineva :)? multumesc. [sper ca am postat unde trebuie :d] tin sa precizez ca ma doare putin si cotul, dar ma gandesc ca e ceva normal...
1 comentarii
0
07-03-2013, ora 18:54
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Sunteti sigur ca a fost vorba despre o veritabila luxatie a cotului, o adevarata raritate in traumatologie?? Ati avut anestezie generala pentru reducerea luxatiei?? Nu a existat si o fractura a coronoidei sau a capului radial??
O luxatie a cotului justifica o imobilizare, insa un simplu traumatism sau o entorsa contraindica total imobilizarea articulatiei, deoarece se ankilozeaza.
Cel mai important aspect este reprezentat de kineto-terapia post-imobilizare: trebuie sa practicati gimnastica specializata timp de luni de zile, in vederea re-dobandirii unei mobilitati cat mai aproape de normal.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.