luxatie congenitala de sold

28-11-2013
Stephanie Andreea
Nu este medic/terapeut
Stephanie Andreea
buna ziua
ma numesc Andreea, am 25 ani, 1.70 cm 63 kg. la nastere mi s a pus destul de tarziu ca diagnostic luxatie congenitala de sold. recent am fost la un consult medical unde mi s a spus ca de fapt am displazie bilaterala, ce necesita protezarea la ambele picioare la un moment dat.totusi mi-a recomandat sa mai aman internventia chirurgicala.Nu inteleg un lucru: din moment ce este necesara interventia chirurghicala de ce trebuie sa aman. daca puteti sa mi spuneti varsta ideala pentru interventie.tin sa mentionez ca diferenta de lungime a picioarelor este de 6 cm.proteza poate ajuta la egalarea picioarelor?in caz daca nu, de ce este necesara proteza?...
va multumesc!
2 comentarii
0
28-11-2013, ora 22:54
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
in prima faza 6 cm este foarte mult sper sa fie compenzata cu ghete ortopedice altfel veti avea probleme de coloana.
trebuie sa stiti ca o proteza, oricat de performanta ar fi, tine cam 15-20 de ani, deci cu cat mai devreme se pune cu atat mai mari sanse aveti ca aceasta proteza sa fie schimbata de 3-4-5 ori in viata dvs.
o varsta ideala nu exista, fiecare caz este altfel, trebuie analizata individual, insa deobicei la pacienti tineri se prefera ca proteza sa fie implantata cat mai tarziu.
cu o proteza poate fi lungita membrul inferior insa exista si limite (si partile moi trebuie sa se adapteze la varianta mai lunga si exista o limita de elasticitatemai ales a nervului sciatic) deobicei 6 cm este mult insa 2-3 cm pot fi castigate usor.
din moment ce nu v-am examinat si nu am vazut nici radiografiile, este greu de precizat cat de necesara este protetizarea in momentul actual, insa deobicei indicatia este data de uzura articulatiei combinata cu limitarea mobilitatii si durerile produse de starea actuala.
0
28-11-2013, ora 23:21
Stephanie Andreea
Nu este medic/terapeut
Stephanie Andreea
Multumesc frumos.Doctorul mi a recomandat sa fac alungire prin intervenţie chirurgicală odată cu protezarea piciorului. Unii doctori sunt de părere sa ma operez cât mai repede, alţi doctori imi spun cu totul altceva..va multumesc încă o data pentru răspunsurile date.o seara plăcută.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Soldul marcatorului - primul ajutor
  •