lucrare din ceramica sau zirconiu

15-07-2009
ILLonna
Nu este medic/terapeut
ILLonna
buna ziua!
am si eu o intrebare legata de lucarile dentare.
am nevoie sa-mi pun o lucrare deoarece cea dianinte era depasita si mi-a facut probleme mai ales cu mirosurile ciudate in zona. lucrarea dinainte era din semi portelan si o aveam de aprox 5 ani. imi puteti spune cu aproximatie costurile unei lucrari din zirconiu in comparatie cu una din portelan?, si care sunt diferentele dintre o lucrare din ceramica si una din zirconiu. din cate am citit eu ar fi doar de toleranta.
va multumesc
16 comentarii
0
15-07-2009, ora 22:30
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Atat ceramicile din portelan cat si cele din zirconiu sunt radioactive.
Cele din zirconiu sunt chiar facute din materialul care ocroteste plutoniul radioactiv din reactoare nucleare.
Scrie in wikioedia.
Este un lucru de abia stiut, in Germania sunt putini care stiu asta, in Romania probabil ca inca nimeni.
Eu insumi stiind am optat pt. ceramica, caci ea radiaza mai putin. Am testat toate materialele
inainte sa mi le puna in gura la un radionic test si intradevar erau radioactive.
Aproape ca imi puneam zirconiu ca nu stiam inca de unde provine.
Nu exista inca un material sanatos pt. dinti. Perversii astia ne-au bagat cateva secole amalgam, dupa aia aur cu paladiu si alte metale nocive si de curand materiale destul de puternic radioactive, plastic cu tot felul de otravuri.
Industria farmaceutica chiar declara singura ca le radiaza intentionat.

http://www.horusmedia.de/1999-strahlen/strahlen.php

La materialele din ceramica exista diferente totusi, zirconiul este dupa parerea mea mult mai puternic radioactiv deoarece originea lui este alta. La nivel de nervi pana si cea mai mica radioactivitate de daunatoare.
Nimic nu este bun de fapt de la dentisti !
Avand un sistem imunitar bun nu am simtit nimic neplacut.
La astfel de perversitati nu mai ajuta decat rugaciunea la Dumnezeu ca nu ai de ales decat intre lac si put.
Nu vreau sa te speri...dar nici eu nu stiu ce sa.ti zic ca e mai bine in cazul tau...
0
16-07-2009, ora 00:34
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
Buna seara(dimineata). Ca si pret cele metalo-ceramice total fizionomice sunt aprox la jumatate fata de cele ceramice pe zirconiu.cred ca la aceste 2 variante v-ati referit. Insa cele pe zirconiu sunt mai fizionomice.

Cat despre cei "iradiati".D-zeu cu mila.asta e.sa ramana la rugaciuni...
0
16-07-2009, ora 00:36
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
Iar toleranta.biocompatibilitatea este net superioara la cele din zirconiu.
0
17-07-2009, ora 16:49
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Bineinteles ca Domnu Doctor, ca mai toti doctorii nu cred nimic negativ cu privire la medicamentele si materialele pe care le folosesc. Mai jos pentru cititorul mai atent si pentru doctorii mai interesati numai UN singur pasaj dintr-un patent unde sunt descrise materiale componente pe care inca dentistii nu le cunosc, desi lucreaza cu ele. Trei denstiti pe care i.am intrebat eu HABAR NU aveau ce substante erau in ceramica pe care o foloseau. Au trebuit sa-mi arate hartia insotioare.
Deci nu este de mirare ca doctorii rad cand aud pt. prima oara astfel de lucruri.
Tot dentistii au fost cei care ne-au spus mai mult de 100 de ani ca AMALGAMUL NU este daunator si l-au folosit cu sarguinta. De abia dupa ce TOTI au inceput sa-l evita au inceput si ei sa treaca pe ceramica si alte noutati tehnice pe care le accepta cu aceeasi ignoranta ca si AMALGAMUL dinainte.

Hai sa vedem ce scrie in patent

X-ray opaque polymerisable dental materials
European Patent EP0238025
Kind Code:
B1
Abstract:
Abstract not available for EP0238025
Abstract of corresponding document: US4767798
A polymerizable, radiopaque dental composition comprising including: one or more ethylenically unsaturated, polymerizable monomer and/or polymer, possibly conventional fillers, pigments, initiators, activators, and thixotropic auxiliary material, as well as, in addition, a heavy-metal fluoride with very low solubility ed from the group consisting of YF3 and complex heavy-metal fluorides having the general formula MIIMIVF6, where MII is a calcium, strontium, or barium ion, and MIV is a titanium, zirconium, or hafniun ion. These filler compositions exhibit excellent X-ray visibility along with excellent optical properties.
"
Si asta este numai un singur patent !

Pentru cine are google sau stie ceva fizica elementara va fi usor de depistat ca:
1. Strontiu este radioavtiv
2. Hanfiu este radioactiv
3. Ca titanul cat si aluminium dau reactii alergene
4. ca zirconiu se foloseste printre altele la reactoarele nucleare
5. ca hanfiu se foloseste numai la materiale dentare si in reactoare nucleare
6. ca hanfiu este toxic, mai ales inhalat.
7. barium este daunator
7. si celelalte materiale prezente pot fi in forma de isotopi radioactivi.

"Hafnium has only a few applications. Probably its most important use is in nuclear power plants. A nuclear power plant is a facility where energy released from nuclear fission reactions is used to generate electricity."

Health effects
Both hafnium and its compounds are toxic. They are most dangerous when inhaled. Powdered hafnium metal is also dangerous. It can ignite and explode very easily."

Desi exista isotopi care nu sunt radioactivi de hanfiu si strontiu, amandoau aceste substante sunt nocive oricum iar atat ele cat si zirconiu au de aface cu radioactivitatea si reactorii nucleari und se pot intalni.

De ce tocmai substantele care se intalnesc in rezidurile din reactoare nucleare se intalnesc mai TOATE intr-un material dentar care ar trebui sa fie lipsit de substante nocive si cu atat mai mult radioactive
nu se poate explica intr-un mod logic decat prin INTENTIE.

Este greu de crezut insa astia baga reziduuri radioactive in ceramici si alte materiale dentare.
Tot asa s-a stiu si la amalgam de nocivitatea mercurului, a argintului, a cuprului si a celelaltor metale prezente in el si totusi s-a folosit mult timp si INCA se mai folosesc in foarte multe tari (vezi China)

Linkul dat mai sus arata clar ca dintii artificiali din ziua de astazi "radiaza" pur si simplu.
De unde oare sa vina ??

Dar doctorii sunt oricum ultimii care isi dau seama de astfel de lucruri.
NU-I de mirare dar e pacat, iar doctorii sunt si pacienti in acelasi timp...isi fac rau si lor insusi.
0
17-07-2009, ora 22:15
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
Nu vreau sa intru in polemica, dar d-l "Scareface" cred ca sta undeva ascuns sub pamant.de ce spun asta...deoarece zilnic suntem expusi la diferite surse de iradiere...de exemplu soarele.si nu cred ca mananca din farfurii...sunt din ceramica...ce-i drept de alta natura...dar ceramica..., nu are gresie si fianta.tot ceramica...tot de alta natura...dar ceramica pana la urma.
V-as recomanda calduros sa faceti un studiu cu privire la camponentii iradianti dintr-o salata de vara...apoi...mai discutam. Nu ma intelegeti gresit.acum nu trebuie sa ne aruncam in plutoniu, caci tot aia e, dar totusi si doza de precautie are totusi niste limite. Cu respect!
0
19-07-2009, ora 19:45
ILLonna
Nu este medic/terapeut
ILLonna
mai am o intrebare pt doctorul maseluta2002
a aparut o durere la una dintre masele care va fi stalp pentru lucrare. nu mai pot de frica. nu as suporta sa raman fara inca o masea, mai ales la cat am tratat-o.
sa va spun cat mai pe scurt istoria. acum 6 ani mi s-a scos o masea cariata care nu trebuia scoasa, dar doctorul respectiv a ales calea usoara pt el... in fine. mi-am pus lucrare si mi s-au pilit maselele alaturate. nici de data asta nu am nimerit un doctor talentat. una dintre masele a fost doar pilita, iar la cea de langa maseaua de minte mi-a scos nervul si mi-a pus lucrare. insa maseaua fara nerv scos a durut dupa cateva zile ingrozitor, apoi a trecut ca sa aflu peste 5 ani ca facusem un chist acolo, acum am tratat-0. problema mare este la cealalta masea nervul nu era bine scos, canalele nu erau bine curatate(mi-a gasit ac rupt pe unul din canale :(, iar dl doctor mi-a spus ca trebuie sa dezobtureze si sa trateze canalele cu calciu. acum mi-a obuturat maseaua numai ca ma doare. nici dansul nu stie exact de ce. va rog sa-mi spuneti daca aveti idee ce este. nu ma doare tare, este suportabil, in unele momente ale zilei doare mai tare si ma doare cand apas. credeti ca ar trebui sa-mi pun lucrarea o sa treaca durerea? va multumesc
0
20-07-2009, ora 00:11
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
Ma bucur ca asa va doare.ciudat ce spun, dar asa este. Durerea respectiva apare datorita, probabil, unei mici inflamatii ce a aparut dupa tratament. Ar trebui sa cedeze in max o saptamana daca luati un antiimflamator.nurofen forte vreo 2 zile sa zic.
Daca durerea are caracter pulsatil...atunci nu e bine, dar din ce ati mentionat, nu este cazul.
0
23-07-2009, ora 22:56
ILLonna
Nu este medic/terapeut
ILLonna
Dle doctor va pot trimite radiografia de control pt o parere? unul din canale nu se vede prea bine. va multumesc pentru toate raspunsurile.
0
24-07-2009, ora 21:18
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
ok...sper sa sw si vada bine
0
27-07-2009, ora 22:59
ILLonna
Nu este medic/terapeut
ILLonna
http://hi5.com/friend/p460272640--ilona_ilonna--html

aici gasiti imaginea - (este maseaua dinaintea celei de minte din partea stanga)
va multumesc pentru tot ce faceti
0
28-07-2009, ora 16:54
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
am nevoie de o radiografie mica.sa imi arate mai in detali dintele vrespectiv.vad ceva la una din radacini...dar nu pot sa imi dau seama decat pe o radiografie mica
0
28-07-2009, ora 17:16
ILLonna
Nu este medic/terapeut
ILLonna
mai mica nu am.
credeti ca de la radacina aceea ma doare la presiune?? mentionez ca este o durere surda care apare numai la apasare. astazi mi s-a pus lucrarea provizoriu iar dl doctor s-a uitat din nou pe radiografie si mi-a spus ca totul pare bine. sper sa fie bine!
as putea sa fac o radiografie mai micA.
0
28-07-2014, ora 19:07
danut123
Nu este medic/terapeut
danut123
Ştiu că este vechi subiectul, dar nu mă pot abţine. Îmi fac şi eu o lucrare de zirconiu placat cu ceramică pe un premolar aşa că m-am documentat putin.. cel care zicea că zirconiul este folosit la reactoare nucleare, aşa este, dar asta nu arată cât de prost este materialul ci cât este de bun este în situaţii critice. Deasemenea el nu este folosit pentru că este radioactiv (nici măcăcat nu cre că este)este folosit pentru că rezistă bine la temperaturi mari şi nu se distruge. Oricum la cât este de folosit la ora actuală... mă îndoiesc că ţi-ar face ceva rău şi alţii nu au observat.

Oricum şi preţul mi se pare acceptabil 450 de lei (pentru un singur premolar atâta mi-a cerut domnul doctor) la mine în Turda. Acuma sunt cu lucrarea provizorie, cu plasticu în gură :)) mi-a zis că durează 5 zile lucratoare până îmi aduce lucrarea finală...
0
14-09-2018, ora 14:18
ruxxx80
Nu este medic/terapeut
ruxxx80
Buna ziua.Care este diferenta intre coronita simpla, fara metal si ceacu metal.Dar zirconiu fullcontur?Va multumesc
0
26-09-2018, ora 15:21
Dr. Remiș Constantin
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Remiș Constantin
pentru domnul Scarface:
imi puteti spune daca o banana e radioactiva sau nu? Nu fac misto, va intreb foarte serios.


pentru ruxxx80:-------------*

Aici gasitit mai multa informatie.
Ce tine de zirconiu el poate fi de doua tipuri:
1. FULL ANATOMIC - e doar zirconiu (e mai opac)
2. Ceramica pe zirconiu - se aplica ceramica pe capa de zirconiu (estetica extraordinara)

Cu drag, Remis Constantin

(*modificat de admin)
0
13-02-2019, ora 22:11
marcelher2003
Nu este medic/terapeut
marcelher2003
Dle Doctor Cosmin Marin, daca am pus corana dentara la 2 implanturi din metalo-ceramică, se mai pot schimba cu ceramica pe zirconiu?
Va rog parerea dv de specialist.
Din cate observ sunt mai multe pareri pro ceramica cu zirconiu si de asta as dori această informatie.
Va mulțumesc frumos pt sfatul dv.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cariile dentare
  • Eroziunea dinților
  • Urgentele dentare - primul ajutor
  • Periuța de dinți manuală
  • Albirea dinților acasă
  • Obiceiuri care afectează dantura
  • Dinții antimicrobieni printați 3D
  •