lovitura la deget mic de la mana.

26-12-2012
gogu15
Nu este medic/terapeut
gogu15
Acum o luna am dat cu pumnul aiurea la antrenament si mi s-a unflat. Este vorba de degetul mic de la mana stanga. Am avut dureri urate mi s-a si invinetit dupa aproximativ 2 ore de la lovitura si nu mai mi se vedea 'nodul' acela de la pumn. Am asteptat pentru ca asa am auzit de la lume ca trece intr-o saptamana si astazi simt dureri la mana cand ridic ceva sai cand il fortez iar nodul pare ca tot nu mai este. Mentionez ca am putut misca degetul si ca am avut dificultati la intreptarea degetului iar degetel are aceeasi dimensiune cu cel de la mana opusa. Nu parea a fi deformat si dupa spusele medicului de la scoala de unde sunt. De asemenea si dumneaei (doctora) mi-a spus ca nu e grav. Dar am impresia totusi ca imi lipseste acel nod si am undeva mai sus o galma ; m-am gandit ca s-a mutat cumva de acolo acolo dar nu stiu cum ar fi posibil ar fi trebuit ca degetul mic sa stea intr-o directie vizibila aiurea, ori el sta normal. vreau sa stiu daca o sa ma lase durerea. Daca am posibilitatea am si o poza facuta sa v-o arat pe acest forum.
4 comentarii
0
26-12-2012, ora 23:17
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
ati fost la un medic ortoped pentru examen fizic si radiografii?
0
27-12-2012, ora 00:51
gogu15
Nu este medic/terapeut
gogu15
doar la medicul de la scoala mi-a spus sa stau linistit ca nu e urgenta asa ca nu am mai mers la altcineva. Daca este sa merg o sa pot merge undeva dupa 15 ianuarie deci or sa se faca 2 luni de la accident; credeti ca mai are rost ? Vroiam doar sa stiu daca durerea ma va lasa sau o sa fie definitiva.
0
27-12-2012, ora 10:24
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
mehanismul accidentului este una specifica pentru fracturile subcapitale de metacarp.
din moment ce nu s-a facut nici un examen fizic competent si nici o investigatie radiologica, este imposibil de apreciat ce aveti acolo si ce sanse de vindecare exista.
cazul in acest moment nu mai reprezinta o urgenta, Dvs trebuie sa va decideti cand mergeti la medic, insa daca trebuie facut ceva atunci cat mai repede cu atat mai bine
0
27-12-2012, ora 10:48
gogu15
Nu este medic/terapeut
gogu15
Multumesc mult pentru raspuns. Daca pana atunci in ianuarie nu ma lasa durerea o sa merg la un doctor sa vad ce spune. Eu totusi sper si poate imi dati si dumneavoastra dreptate ca daca in decursul acestui timp am vazut progrese in ce priveste folosirea mainii si nu s-a agravat, iar unflatura incet, incet se trage posibil sa imi treaca. Nu ma grabesc daca pana la vara imi trece definitiv eu sunt multumit. Adica nu vreau sa fac fizioterapii sau mai stiu eu ce examene pt ca nu am nevoie urgenta sa imi treaca. Si credeti ca daca aveam fractura de metacarp mai puteam sa misc degetul ?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce tăieturile în hârtie dor atât de tare?
  •