limfedem membru inferior stang

13-07-2011
eflorescu@gmail.com
Nu este medic/terapeut
eflorescu@gmail.com
Am limfedem la membrul inferior stang de cca 8 ani ca urmare a unei operatii prin care mi s au extirpat 8 ganglioni limfatici in partea stanga.Am facut masaj, drenaj manual si cu un aparat, port ciorap compresiv.Cu toate acestea piciorul se umfla imediat ce ma ridic din pat dimineata.De circa o luna mi au amortit 3 degete la acest picior cu limfedem.Va rog daca poate mi se spuna din ce cauza si ce ar trebui sa fac;eventual un tratament.Va multumesc din suflet.
1 comentarii
0
17-05-2018, ora 13:58
Limf Help Brasov
Nu este medic/terapeut
Limf Help Brasov
Buna ziua!
Tratamentul in cazul limfedemului secundar este Drenajul Limfatic Manual si Terapia Decongestiva. Drenajul Limfatic cu orice fel de aparat este contraindicat in cazul in care nu s-a urmat un tratament de drenaj limfatic manual si terapia decongestiva.
Limfa care ar trebui sa fie drenata, iar acest lucru nu este posibil din cauza lipsei ganglionilor ce v-au fost evidati, s-ar fi putut fibroza- transforma in tesut, iar din cauza presiunii pe care o exercita poate cauza amorteli la nivelul degetelor.
Este foarte bina ca purtati ciorap compresiv, dar sfatul meu e sa gasiti un specialist in drenaj limfatic manual si sa urmati un tratament de decongestie - care e faza 1, iar apoi faza 2 - de mentinere. Se recomanda min. 10 sedinte zilnice, 4-6 luni pauza, in care se poarta ciorapul compresiv, exercitii specifice, ingrijirea tegumentului.
Sper ca informatia sa va fie de ajutor.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici