ligament mai scurt | Forumul Medical ROmedic

ligament mai scurt

04-09-2009
channan
Nu este medic/terapeut
channan
baietel nascut prematur, 700 de grame la nastere, acum in varsta de 3 anisori.nu poate calca pe toata talpa piciorului numai pe varf.este vorba de ligament mai scurt??ce se poate face in legatura cu aceasta?
20 comentarii
0
04-09-2009, ora 20:17
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Doamna,

exista un remediu homeopat pt. aceasta boala care este vindecabila cu acest remediu.
Dr. Jurj din Timisoara a vinecat astfel de cazuri. Vorbeste de acest lucru chiar in video-ul de la dansul de pe site (drjurj.ro) despre 2 gemeni cu aceeasi probleme pe care ia vindecat. Am vazut din intamplare acest video acum cateva zile si mi-a ramas in minte acest caz cat si remediu cu pricina care este singurul remediu din homeopatie care prezinta acest simptom "merge pe varfuri din cauza temdoanelor scurtate".
V-as sfatui sa va faceti programare la dansul, iara daca este prea departe la unul din homeopatii de mai jos:

Va recomand de ex. pe Dr. Gheorghe Jurj in Timisoara, Dr. Pavel Chirila in Bucuresti (Clinica Christiana), Dr. Sorina Soescu in Constanta, Dr. Sorin Cadar in Pitesti, Dr. Adrian Alecu in Tg. Mures.

Adresele le gasiti in internet si cartea aurie.
CENTRUL CHRISTIANA MEDICINA SOCIALA
Sos. Pantelimon, nr.27, sector 2,
Tel.: 252 78 55, Fax: 252 59 28 Bucuresti

Alti medici homeopati exceptionali:
Dr Doina Pavlovschi, Dr Secil Omer, Dr Marius Radu, Dr Catalin Sararu, Dr Cati Floroiu.
In Bucuresti cat si altundeva mai sunr destui homempati buni, din pacate nu-i cunosc pe toti.
0
05-09-2009, ora 00:38
Dr. Enescu Dumitru Marius
Ortopedie si traumatologie, Constanta
Dr. Enescu Dumitru Marius
Stimata Doamna,
Situatia descrisa pare a fi legata de existenta unui tendon achilian mai scurt pe partea afectata, ceea ce apare de regula in anumite forme ale unei afectiuni numita "picior stramb" congenital. Evident, este posibil ca o astfel de afectiune sa poata fi legata de dificultatile pe care copilul le-a avut la nastere si pe care ne bucuram ca le-a depasit. Va imaginati desigur ca tendonul respectiv nu va creste prin dieta cu ceaiuri sau alte extracte miraculoase, ci printr-o interventie chirurgicala care se numeste procedura de alungire a tendonului. Este important sa stiti ca de regula, nu numai tendonul achilian este scurtat, ci pot fi afectate si alte structuri, care daca nu sunt corectate la timp, vor modifica pentru totdeauna forma si functionalitatea piciorului. Cum varsta copilului este destul de mare, este necesar sa fie urgent vazut de un chirurg pediatru, sau si mai bine de un specialist ortoped, pentru evaluare, precizare de diagnostic si eventual interventie. La Centrul Pilot din Constanta, recuperarea acestor cazuri post-operator poate fi grabita de 2-3 ori prin asocierea tratamentului chirurgical cu oxigenoterapia hiperbara (HBO).
Precizez ca un diagnostic precis poate fi pus numai prin examinare clinica si radiologica competenta. Fara aceste date din dosarul medical, precum si elementele importante din antecedente, ma tem ca nu va pot oferi mai multe detalii. Esentialul este sa nu pierdeti timpul cu ceaiuri si siropuri, deoarece oasele micutului Dvs se vor deforma datorita cresterii care se accelereaza la aceasta varsta.
Cu stima
SL Dr. Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie Traumatologie
Medic Sef Sectie Ortopedie SCJU Constanta
Doctor in Stiinte Medicale
Coordonator Centru Pilot O-HBO
0
22-09-2009, ora 10:43
gheorghenaftaila2
Nu este medic/terapeut
gheorghenaftaila2
buna ziua. sunt stefi din bucuresti.am si eu ofetita de 5 ani care are probleme la picioare.a stat ca turcul in bazin toata sarcina.la1 luna am observat ca nu isi intinde picioarele.primul dr la care am fost azis ca are artrogrpoza si ca nu va merge niciodata.al doilea, ca este o forma mai usoara de artrogrpoza si sa-i fac eu gimnastica. la 6luni ia facut anestezie totala pentru imobilizare gips.fara nici un rezultat. la 1an am gasit un dr la g alexandrescu care a diagnosticat-o cu genuflexum bilateral congenital, am facut kinetoterapie n fiecare zi timp de 6luni dupa care a urmat operatia de alungire a tendoanelor dupa care au urmat alte sedinte de kinetoterapie.de specificat ca are picior plat-valg si merge cu in interior cu varful piciorului.am fost la control din 6in 6 luni si dr ne spunea ca tr op la talpa picorului dar ca aceasta operatie nu se face decat dupa 5 ani.la ultima consultatie a zisca are o rotatie a picorului cand merge si dupa radiogrfii ar tr rupt osul un pic mai sus de genunchpt a indrepta piciorul.ce sanse si riscuri sunt la aceasta operatie?este inestestetica?
0
22-09-2009, ora 11:16
channan
Nu este medic/terapeut
channan
multumesc pentru comentariu DR.Marius Enescu.
vreau sa precizez ca copilul este internat deja pentru corectia chirurgicala-alungire de tendon urmata de imobilizare gipsata!
sa speram ca va reusi interventia!
o zi buna!
0
22-09-2009, ora 18:43
Dr. Enescu Dumitru Marius
Ortopedie si traumatologie, Constanta
Dr. Enescu Dumitru Marius
Pentru Stefi din Bucuresti
La varsta aceasta nu se pune problema estetica, deoarece oricare cicatrice va deveni in ani de zile supla si greu de observat, in timp ce deformarea membrelor inferioare este mult mai greu de tolerat si functional si estetic. Osteotomia de corectie este o operatie utila si binevenita si poate rezolva problema, mai ales daca momentul ales si tehnica folosita sunt corecte, insa imi este greu sa dau un pronostic fara sa vad pacientul si radiografiile. vantajele pot fi esentiale, insa exista si riscuri, de regula usor de evitat. Este bine ca operatorul sa ia in calcul tabelele de crestere osoasa (Moseley) care pot ajuta la estimarea influentei osteotomiei asupra dezvoltarii ulterioare.
Cu stima
SL Dr. Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie - Traumatologie
Medic Sef Sectie Ortopedie SCJU Constanta
Doctor in Stiinte Medicale
Coordonator Centru Pilot O-HBO
0
22-09-2009, ora 21:18
gheorghenaftaila2
Nu este medic/terapeut
gheorghenaftaila2
va multumesc pt raspuns.dr ei a spus ca este posibil sa nu se sudeze osul. darce alte riscuri ar mai fi? ce se intampla cu muschii dupa operatie?
0
22-09-2009, ora 23:31
channan
Nu este medic/terapeut
channan
multumesc pentru comentariu gheorghenaftaila2!fetita ta prezinta alte simptome, in schimb baietelul poate umbla dar numai pe varf!sa speram ca totul va decurge cu bine pentru amandoi!
o zi buna!
0
23-09-2009, ora 09:36
gheorghenaftaila2
Nu este medic/terapeut
gheorghenaftaila2
astept vesti, sa fie numai de bine.daca esti din bucuresti poti sa-mi spui la ce medic ai fost? as vrea sa aflu mai multe pareri.mi se pare o operatie destul de complicata si imi este foarte frica.multumesc
1
23-09-2009, ora 16:49
channan
Nu este medic/terapeut
channan
nu sunt din bucuresti, sunt din maramures(sighetu-marmatiei), ieri a avut loc prima interventie, adica un masaj in zona afectata a piciorului, si se pare ca ajuta, baietelul incepe sa calce mai bine, dar e numai primul masaj, si o data pe saptamana va trebui facut acest masaj de catre specialist ortoped, pana la recuperarea completa,...baietelul este nepotul meu, iar parintii sunt mai neglijenti in legatura cu el, si din aceasta cauza doream sa intervin si sa fiu informata de catre un specialist ce trebuie facut,..sper ca vor ajuta masajele si va putea calca normal.
o zi buna!
0
27-09-2009, ora 14:24
Dr. Enescu Dumitru Marius
Ortopedie si traumatologie, Constanta
Dr. Enescu Dumitru Marius
Catre cei interesati
Diagnosticul de picior stramb congenital presupune un cumul de probleme; daca ne referim la varus-equin, asa cumsugereaza relatarile precedente, principala problema este o scurtare a tendonului achilian, insa adevarata cauza este un dezechilibru muscular survenit prin cauze neurologice fetale, uneori prea discrete pentru a fi obiectivate. La momentul observarii afectiunii, corectia chirurgicala adecvata ca moment si tehnica este singura solutie.
Cu stima
SL Dr. Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie Traumatologie
Medic Sef Clinica Ortopedie SCJU Constanta
Doctor in Stiinte Medicale
Coordonator Centru Pilot O-HBO
0
30-01-2019, ora 19:08
Andreead94
Nu este medic/terapeut
Andreead94
Buna ziua am 24 de ani, la 6 ani am facut operatie de alungire de tendon la piciorul drept, s-a realizat si recuperare kineto, din lipsuri financiare nu s-a mai realizat nici o operatie avand in vedere cresterea. Intrebarea este daca as mai face o operatie ce sanse sunt de mers normal pentru ca acum merg din nou pe varf pe piciorul drept.. Ar mai putea fi si alte complicatii la muschiul gambei pentru ca nu este la fel de dezvoltat ca la piciorul stang.. Nu stiu ce as putea face pentru ca imi e frica sa nu apara complicatii daca s.ar realiza o alta intervenție chirurgicală de aceea m.am obișnuit sa merg asa dar sunt constienta ca nu este normal. M.am născut prematur.
0
30-01-2019, ora 20:51
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Datorita complexitatii teribile a acestor probleme, in Occident s-a dezvoltat o specialitate aparte: neuro-ortopedia.
Sunt specialisti ortopezi care se ocupa 100% de corectia sechelelor afectiunilor neurologice centrale sau periferice (picior stramb congenital, maladia Charcot-Marie, tetrapareza spastica, piciorul spastic al prematurului etc).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
07-10-2020, ora 08:44
Andreea385
Nu este medic/terapeut
Andreea385
Buna ziua am o problema am o fetita nascuta prematur, acuma are 5 ani pana la varsta de 3 ani jumate a pus toata talpa piciorului jos, dupa a inceput sa mearga in varfuri am fost cu ea la doctor si mi sa spus k are tendonu scurt si trebuie operată intrebarea mea este de ce nu a mers de la bun inceput in varfuri si de ce tocmai dupa 3 ani jumătate a inceput?
Tin sa menționez k fata daca o pui sa stea in picioare sta pe varfuri numai daca se tine de ceva lasa talpa jos sau daca o atenționeze stiu foarte mulți copii care au mers in varfuri si dupa 7 ani au lasat picioarele jos nu exista altceva decat operată?mulțumesc
0
07-10-2020, ora 10:17
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Cu mare probabilitate este vorba despre o problema neurologica (centrala sau periferica), ce are consecinte asupra aparatului locomotor.
Prin urmare, se impune:
- consult la neurologul pediatru
- consult la neuro-ortopedul pediatru (nu exista in Romania, din pacate). Sunt acei specialisti ortopezi care se ocupa 100% de corectia sechelelor afectiunilor neurologice centrale sau periferice (picior stramb congenital, maladia Charcot-Marie, tetrapareza spastica, piciorul spastic al prematurului etc).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
07-10-2020, ora 12:28
Andreea385
Nu este medic/terapeut
Andreea385
Am uitat sa adug k am fost la neurolog si totul este ok
Am fost acuma la un centru de reabilitarea un doctor foarte bun a controlato si ni sa spus k trebuie incercat fizioterapie, masaje, injecție cu botox, in niki un caz chirurgie si ni sa spus, si ni sa aratat sa facem si masaje acasa ni sa dat ceara perafina calduta sa o punem la tendon si cand se raceste sa o îndepărtăm si sa mergem cealaltă marti sa vedem daca sa vede vreo diferenta daca nu o sa intervina el a spis cu masaje cu fizioterapie si altele
0
07-10-2020, ora 13:10
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Eu va sfatuiesc sa consultati un neuro-ortoped pediatru.
Este preferabil sa nu amanati acest consult.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
07-10-2020, ora 16:04
Andreea385
Nu este medic/terapeut
Andreea385
Nu stiu exact care este diferența dintre un neurolog pt copii cel care am fost eu, si diferența dintre neuro ortoped tin sa menționez k copilul vb perfect este activ scrie cu dreapta vb 3 limbi deci nu stiu cu ce anume ne ar ajuta va mulțumesc frumos pentru răspuns
0
07-10-2020, ora 16:14
Andreea385
Nu este medic/terapeut
Andreea385
Nu arata k ar fi avut ceva la cap dar o sa caut si o sa ma duc
0
07-10-2020, ora 17:21
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Scuze, cred ca nu m-am facut bine inteles, asa ca va repet:

Neuro-ortopezii sunt acei specialisti (de formatie chirurgi ortopezi) care se ocupa 100% de corectia sechelelor aparatului locomotor, secundare afectiunilor neurologice centrale sau periferice (picior stramb congenital, maladia Charcot-Marie, tetrapareza spastica, piciorul spastic al prematurului etc).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
07-10-2020, ora 19:29
Andreea385
Nu este medic/terapeut
Andreea385
Va mulțumesc frumos domnule doctor
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Evaluarea sugarului de zece luni
  • Mersul desculÈ› poate ajuta la dezvoltarea abilităților motorii
  •