leucemie acuta limfoblastica cu precursor B

07-01-2009
gabriel antoniu
Nu este medic/terapeut
gabriel antoniu
fiul nostru sufera de leucemie acuta limfoblastica, tip L1, CD 10 pozitiv, linie B, grupa de risc standard.
la debutul bolii, populatia atipica prezenta urmatorul profil anigenetic:
CD45+, CD19+, CD40+, CD10+, HLA-DR+, CD34+
Boala a fost depistata la vartsa de 1 an si 5 luni(10 mai 2008).
In a 31 zi de la debutul tratamentului a fost obtinuta remisia completa care s-a constatat si la finalul protocolului II, faza 2 de tratament.
La primul control din data de 6. 01. 2009 analizele de sange si in urma punctiei lobare ni s-a comunicat ca fiul nostru este in continuare in remisie completa.
Intrebarile noastre sunt : care este riscul recaderii pentru acest diagnostic si daca acesta scade o data cu trecerea timpului (procentual); daca se poate vindeca de aceasta boala si cand se considera vindecata ?
va multumim
1 comentarii
0
19-06-2009, ora 16:44
alba dorina
Nu este medic/terapeut
alba dorina
Si eu am leucemie acuta limfoblastica.Sunt in remisiune completa.Am vazut cazuri cand a recidivat dupa 10 ani, 7ani, 6luni, 2luni.Sunt reusite si de 30 de ani, dar acestea sunt mai rare.Vestea buna este ca se poate face transplant, este cel mai sigur.Este adevarat sunt riscuri mari si la transplant.Intrebati medicul, nu lasa-ti lucrurile asa interesati-va de transplant, el se poate face.Omul nu mai poate fi ca si inainte, celula ramane mai sensibila, oricand poate sa recidiveze.Calea mai sigura e transplantul.Ar fi bine daca a-ti putea vorbi cu un medic care se ocupa cu transplantul.Nu lasa-ti boala sa recidiveze.Si eu as l-as face, dar nu am inca donator.II doresc micutului multa sanatate, sa dea Dumnezeu sa nu mai recidiveze niciodata, dar interesati-va de transplant
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.