leucemie acuta

10-10-2008
georgiana-a
Nu este medic/terapeut
georgiana-a
bunica mea are leucemie acuta a descoperit acum 3 luni si sapt trecuta a fost operata de pancreatita si colecist, ea are 81 ani si se simte f rau, am si eu o intrebare : daca boala ei in urma opratie evolueaza mai repede si daca da care sunt simptomele?
1 comentarii
0
23-12-2008, ora 14:25
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Buna ziua Georgiana,

Bunica ta, tinand cont ca are o varsta destul de inaintata, este normal sa se simta rau in conditiile in care a suferit si doua operatii deloc banale. Leucemia acuta este o boala care evolueaza destul de rapid daca nu se incepe tratamentul cat de curand dupa aflarea diagnosticului...Cele 2 operatii nu au cum sa ii influenteze marcant evolutia leucemiei, insa cu siguranta vor determina o inrautatire a starii generale, insotita de dureri, ameteli, greata, varsaturi etc.dar ii vor trece in maxim 2 saptamani!

Mai jos iti las mai multe informatii cu privire la simptomele leucemiei acute limfoide.
Iti doresc numai bine atat tie cat si familiei tale, multa sanatate si Sarbatori fericite!

"Persoanele care sufera de leucemie acuta limfoida prezinta deseori simptome asemanatoare gripei, ceea ce intarzie stabilirea diagnosticului de leucemie. Reducerea numarului de globule rosii se manifesta prin paloarea fetei si mucoaselor, oboseala, slabiciune generala, dureri de cap si o pierdere a energiei si apetitului.

Proliferarea globulelor albe anormale antreneaza o reducere a numarului de plachete, ceea ce afecteaza functia de coagulare, favorizand echimozele ("vanatai") si hemoragiile. Aceste simptome se amplifica pe masura ce blasti se multiplica in maduva osoasa si se deverseaza in sange.

Semnele si simptomele specifice ale LAL sunt cauzate de deficienta de celule sangvine functionale, ca rezultat al proliferarii celulelor leucemice. O serie de probleme pot sa apara, in functie de tipul de celule sangvine afectate:

- globule rosii (hematii) - Deficienta de globule rosii (anemie) poate cauza dificultati respiratorii, oboseala si paloare.
- globule albe (leucocite) - au rolul de a apara organismul impotriva infectiilor. Scaderea numarului de leucocite (leucopenie) sau a unui tip de globule albe numite neutrofile (neutropenie) poate avea ca rezultat infectii frecvente.
- plachete sangvine (trombocite) - opresc hemoragiile prin formarea cheagurilor sangvine. Scaderea numarului de plachete (trombocitopenie) determina hemoragii si echimoze (vanatai) frecvente: hemoragii nazale, sangerari ale gingiilor, sau mici leziuni ale pielii (petesie).

Leucemia acuta limfoida poate determina inflamatii nedureroase ale ganglionilor limfatici situati in zona axilara sau inghinala, la gat sau stomac. LAL poate cauza si dureri osoase, articulare sau dureri in partea stanga, sub coaste, datorita inflamarii splinei. Daca celulele leucemice disemineaza la sistemul nervos central sau alte organe, LAL poate cauza cefalee, slabiciune, vertije, varsaturi si tulburari ale vederii.

Un tip particular de LAL, numita leucemie acuta limfoida cu celule T, determina frecvent inflamarea timusului - organ situat in cavitatea toracica, in vecinatatea inimii. Timusul inflamat poate comprima traheea, provocand tuse si dificultati respiratorii." - www.romedic.ro
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.