aietel de 1 an si 6 luni este foarte nervos si agitat, daca nu iese cum vrea plange, lesina

04-07-2013
doina85
Nu este medic/terapeut
doina85
buna ziua, am un baietel de 1 an si 6 luni. este foarte nervos si agitat dar ceea ce ma ingrijoreaza foarte tare e ca daca ceva nu iese cum vrea el incepe sa plinga nu mai respira i se invinetesc buzele si cade in lesin. am primit si un tratament de la un medic neurolog dar fara prea mari rezultate, acum a inceput iarasi sa lesine cam des. mi sa spus ca asa va fi pina va implini 3-4 anisori dar eu nu mai am puteri cind lesina si dupa ce il readuc la stare eu tremur inca citeva ore bune dupa aceea. poate cineva are sau a avut o situatie similara va rog sa-mi raspundeti macar ceva.
6 comentarii
0
04-07-2013, ora 23:54
MrCosmin
Nu este medic/terapeut
MrCosmin
Consulta mai multi medici, nu e de gluma !
0
05-07-2013, ora 08:16
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
NU amana..

pt nepotica fratelui meu de 5 anisori,
au fost
la un medic neurolog pediatru
si urmare encefalogramei
si a unui consult,
fetita a primt diagnosticul: EPILEPSIE CU CRIZE DE TIP ABSENTE
Sanatate maxima baietelului tau.
iar
tie PUTERE sa faci fata situatiei.
i-au dat sperante ca,
dupa tratament de 2 ani...fetita va FI bine.
au trecut 6 luni si aproape nu se mai vad..problemioarele..
o zi buna
p.s
NU zici diagnosticul dar,
NU se vad rezultatele...asa.de pe-o zi pe alta.rabdare...
trat treb luat la ore FIXE.fara a se faramita...
p.s.2.
INCEARCA sa-i faci toate voile.nu-l mai suparati pana-si revine dupa tratament
p.s.3
citeste pe Google despre diagnosticul nepoatei mele si
vezi daca ASA se manifesta...si la fiul tau
0
06-07-2013, ora 10:59
doina85
Nu este medic/terapeut
doina85
va multumesc mult
0
07-07-2013, ora 14:22
Ela.Dumitrascu
Nu este medic/terapeut
Ela.Dumitrascu
Crizele pe care fiul dumneavoastra le face poarta denumirea de 'spasmul hohotului de plans', este considerata o forma benigna non-epileptica ce dispare odata cu maturizarea creierului si este specifica in general copiilor anxiosi, imulsivi si intoleranti la frustrare.Este considerata de psihologi si o forma de manipulare inconstienta, iar relatia dintre mama-copil, implicit atmosfera din cadul familiei trebuie discutata cu ajutorul unui psihoterapeut.Prin intermediul EEG-ului puteti exclude natura organica a manifestarilor, dar din ceea ce descrieti pare evident spasmul hohotului de plans.In timpul crizei trebuie sa va pastrati calma, copilul isi revine in maxim 2 minute la stare initiala fara a prezenta traume, dar atitudinea dumneavoastra trebuie sa fie ferma si categoric trebuie discutat cu un psiholog.Manifestarile acestea mai tarziu pot genera si alte probleme deoarece copilul va avea tendinta de a excerba emotiile.Ca sa va calmez, spasmul hohotului de plans nu prezinta nici un pericol pentru copil din punct de vedere al sanatatii si dispare in jurul varstei de 5 ani.Pentru a reduce frecventa crizelor:fermitatea parintilor in luarea deciziilor, eviatrea conditiilor si situatiilor stresante.Multa sanatate!
0
11-07-2013, ora 23:34
doina85
Nu este medic/terapeut
doina85
multumesc din suflet d-na Ela.Dumitrascu. mi sa mai spus ca asa va fi pina va mai creste un pic si credeti-ma in timpul crizei eu uit si cum ma cheama, poate chear miar trebui si mie ceva sa ma calmez ca avem 6 luni de cind au inceput crizele astea a lui si eu sint la extremele stresului. dar poate si lui de administrat niste medicamente care sal linisteasca macar putin pote nu sar enerva de la toate nimikurile. mai avem un baietel de 4 anisori si e tare greu sal fac pe cel marisor sa inteleaga sai dea celui mik tot ce el vrea. sigur o sa mai consultam un medic neurolog si sper sa amelioram macar putin situatia. dumneavoastra va multumesc mult de atentia acordata problemelor noastre.
0
22-07-2013, ora 00:22
Ela.Dumitrascu
Nu este medic/terapeut
Ela.Dumitrascu
Revin cu un raspuns intraziat, imi pare rau.In principiu, copiilor cu spasmul hohotului de plans li se administreaza in cantitati mici calmante, neuropsihiatrul este cel care stabileste metoda eficienta in cazul copilului dumneavoastra.Dumneavoastra in mod inconstient antrenati aceasta forma si sustienti crizele, nu trebuie sa ii se faca pe plac pentru ca suntem conditionati de sitautia respectiva, ci tocami aici apare si necesitatea interventiei psihoterapeutului, mai intai trebuie lucrat cu parintele si apoi cu copilul.Copilul nu trebuie sa fie plasat intr-o pozitie favorabila datorita statutului de bolnav, pentru ca nu este, practic in mod inconstient asta facem, este mai micut, necesita mai multa atentie, neglijam nevoile celulilalt in intentia de a-i satisface capriciile celui mic.Nevoile, dorintele si capriciile sunt distincte.Atitudintea ferma, dar blanda si multa rabdare.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce plânge bebelușul?
  • Leșinul
  • Agresivitatea la copii are origine genetică, dar este influențată de mediu
  • Semne că ai putea sa leșini
  • Cauzele leșinului și ce se întâmplă în organismul nostru când leșinăm
  • De ce unele persoane leșină mai ușor decât altele
  • Sincopele cauzate de tulburările de ritm ar putea fi prevenite
  • Copilul meu e agresiv? Ce e normal și ce nu
  • Suplimentarea cu vitamine și minerale ar putea reduce comportamentul agresiv la copii
  •