legat de sifilis si sarcina

13-04-2014
nicusor46
Nu este medic/terapeut
nicusor46
Traiesc de 4 ani cu o femeie si a ramas insarcinata.am hotarit sa pastram copilul si sa ne casatorim.la analizele ptr gravide i-a aparut ca este bolnava de sifilis.am facut din nou analize inclusiv eu, la mine totul este negativ, la ea una este negativa, una slab pozitiva.s-a internat in spital si dupa analize i s-a spus ca e posibil sa fi avut boala cu ani in urma, nu s-a tratat si a disparut, manifestindu-se din nou acum la aparitia sarcinii.acum face tratament si urmeaza sa fac si eu un tratament preventiv.nu ma pricep, am citit ceva despre sifilis latent dar ce ma macina pe mine este altceva.dc eu nu am, e posibil ca ea sa fi contactat boala in urma altor relatii in aceasta perioada de cind suntem impreuna sau este cu adevarat o mostenire de la fostul sot ? si in ce fel poate afecta copilul ? este indicat sa renunte la sarcina?
12 comentarii
0
14-04-2014, ora 00:20
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
NICUSOR eu cunosc persoana care a luat sifilis in tinerete sa tratat si de atunci a avut doi copii fara nici o problema, dar in analize aceasta problema va iesi toata viata, la ea a iesit si dupa 30 de ani.
0
15-04-2014, ora 10:52
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Depinde ce analiza a iesit slab pozitiva, daca este vorba de RPR/VDRL, se cunoaste faptul ca poate da reactii fals pozitive in sarcina prin interferente cu anticorpii anti-cardiolipinici ce pot fi prezenti in sarcina. Trebuie vazut despre ce este vorba.
Numai bine!
0
30-04-2014, ora 14:18
valentina56
Nu este medic/terapeut
valentina56
Buna ziua!
As dori sa stiu daca infectarea cu sifilis in cazul unui barbat poate fi provocata datorita unor micoze ale partenerei.
Va multumesc!
0
30-04-2014, ora 14:53
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Sunt doua afectiuni cu totul diferite si nu are nici o legatura una cu cealalta.
0
30-04-2014, ora 14:57
valentina56
Nu este medic/terapeut
valentina56
Aveam nevoie de confirmarea unui specialist. Multumesc pentru promtitudinea raspunsului! O zi buna!
0
08-05-2014, ora 22:43
loreali
Nu este medic/terapeut
loreali
Va rog din suflet sa ma ajutati cu un răspuns.acum 15 ani am fost diagnosticata cu sifilis. Am făcut tratament nu ştiu exact ce fel de injectii pentru ca eram in străinătate. Ştiu doar ca aveam 2 cruci +.imi refacusem analizele după un an si mi a a spus ca sint vindecata dar oricum ( cicatricea) a rămas in singe. Acum sint însărcinată in 2 luni, am refăcut analizele vdrl tpha negative.e posibil ca tpha sa se fi negativat? Menţionez ca in decursul anilor am luat antibiotice multe pentru alte probleme, dar e posibil ca si tpha sa se fi negativat? Am scăpat definitiv de acel cosmar? Va rog din suflet sa mi daţi un raspuns
0
09-05-2014, ora 09:04
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Daca tratamentul s-a facut la timp, e posibil sa faceti parte din categoria celor fara "cicatrice" serologica. Dar de 14 ani nu ati mai facut aceste teste?
0
09-05-2014, ora 10:10
loreali
Nu este medic/terapeut
loreali
Buna ziua si multumesc pentru răspuns.dupa acele injectii care dacă îmi amintesc bine au fost doar 3, probabil ca a fost depistat in faza initiala, (eram in Olanda) am mai făcut anlize la un an cred distanţă si mi s a spus ca apare ca am avut aceasta boala, deci (cicatricea) la un an se vedea, apoi la distanţă de vreo 5 ani am făcut iar un rind de ananize pentru ca trebuia sa ma recăsătoresc dar nu mi aduc aminte care au fost rezultatele pentru ca am avut nişte probleme pentru care a trebuit sa oprim nunta deci analizele nu prea le am băgat in seama in momentele acelea, oricum cu persoana care m a îmbolnăvit, adică fostul Soţ nu mai avusesem nici o relaţie după tratament. si iată ca acum la distanţă de 14 15 ani a trebuit sa refac toate analizele de singe pentru ca aştept un copil, eu m-a aşteptăm sa găsesc vdrl negativ tpha positiv dar rezultatele au fost tpha negativ vdrl negativ(-).e posibil un tpha fals negativ? in decursul anilor mai luam antibiotice pentru dantura sau cistita dar nu am avut niciodată probleme de sănătate. As vrea sa va întreb doar cum ar fi posibil sa fie negativ si dacă e posibil un fals negativ al tph?Va multumesc din suflet pentru timpul acordat, PINA acum in toţi aceşti ani e prima oară cind vorbesc despre problema aceasta. Va multumesc dun suflet!
0
20-05-2014, ora 10:12
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
TPHA fals negativ e putin probabil. Incercati sa repetati testele si la alt laborator pentru linistea dumneavoastra.
Exista un mic procent de persoane la care negativeaza si TPHA.
0
24-09-2014, ora 11:07
Malaga
Nu este medic/terapeut
Malaga
Buna ziua d-na doctor. Am facut la Synevo analiza VDRL RPR cantitativ si rezultatul este 0.4 iar TPLA cantitativ este 7. Sunt sau nu sunt bolnava?
0
09-03-2017, ora 20:50
Krina@@
Nu este medic/terapeut
Krina@@
Buna ziua d-na doctor. Cu 7 ani in urma am avut sifilis si mam tratat. Acum sunt insarcinata in 11 saptamini am facut analize de singe si a iesit pozitiv medicul mi-a indicat penicilina. Spuneti va rog cum e posibi sa am 7 ani in urma aceasta boala si acum iar pozitiv? Tratamentul in perioada sarcinii afecteaza cumva fatul? E posibil ca partenerul meu tot sa fie infectat de la mine? Va rog sa ma intelegeti corect mam tratat 7 ani in urma si eram sigura ca am scapat acum nu ma pot opri de plins si nu stiu cum sa ma linistesc. Niciodata nu am vorbit despre aceasta sunt in strainatate si nu am cu cine sa ma consult aici va rog sa ma ajutati.
0
01-02-2019, ora 01:19
Daria3031
Nu este medic/terapeut
Daria3031
Buna seara, am 30 de ani si din pacate acum am facut analize mai detaliate mai exact cele necesare sarcinei..la prima cliica a iesi vdrl tpha pozitiv, nu m am ambalat prea tare deoarece dr mi a spus ca poate fi vorba despre clasica greseala. Am repetat analiza la o a 2a clinica si rezultatul la fel..pozitiv pozitiv...sunt casatorita de 10 ani si este prima data cand reusesc sa raman insarcinata, toata aceasta perioada nu am foslosit nimic pentru a ne proteja insa surpriza, sotul negativ negativ..am mers si la dermatolog, dansul spune ca a fost in urma cu multi ani insa eu nu imi pot aminti niciun simptom si fiind sportiva de performanta mi as fi amintit un tratament cu antibiotic care ar fi omorat boala fara ca eu sa stiu..bube semne nu am, nimic pe mine care sa dovedeasca asta...doar o infectie cu Keratita care s a activat la 3 ani si a fost stopata cu diferite trat pana la 12 ani...keratita poarta tulpina Treponema pallidum (agentul etiologic al sifilisului) e posibil ca din aceasta cauza, testul sa fie pozitiv?! Ajutati ma va rog, pana ajung la alt deratolog innebunesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: