legarea trompelor la virgina

07-04-2013
komceterikoskin
Nu este medic/terapeut
komceterikoskin
Buna ziua, am si eu o problema mai complicata.
As dori tare mult ca cineva sa ma indrume.
Am 25 de ani si sunt virgina. Am un diagnostic de luxatie congenitala bilaterala de sold cu coxa femurala, operata pe ambele parti (in total 8 interventii).
Problema mea este ca pot ramane insarcinata, dar in eventualitatea unei sarcini duse pana la capat, este posibil ca daca nasc un copil sa raman la pat toata viata, din cauza problemelor la picioare. Asa ca imi este frica sa risc. In metode contraceptive nu prea am incredere, pentru ca am citit si mi s-a spus ca nu sunt sigure. Daca Doamne fereste, as ramane insarcinata, nu as recurge in niciun caz la un avort din cauza credintei si a valorilor morale.
Iar daca nu as avorta si as face copilul este foarte probabil sa imi pierd sanatatea.
O alta problema este ca nu vreau sa ii spun viitorului sot de faptul ca nu pot sa fac copil, pentru ca m-ar parasi (asta este un motiv intemeiat pentru care un barbat lasa o femeie).Nici nu pot sa fac operatia de legare a trompelor dupa ce imi pierd virginitatea pentru ca vreau sa ma marit virgina, deci el ar vedea ca m-am operat, iar el nu trebuie sa stie.
Deci intrebarea mea este: pot sa imi leg trompele fara sa imi pierd virginitatea? Am cautat pe internet in ce consta operatia de legare a trompelor si nu am inteles prea bine daca se pierde virginitatea prin asta.
Multumesc.
6 comentarii
0
07-04-2013, ora 18:49
Sophia1975
Nu este medic/terapeut
Sophia1975
Logic, ar trebui sa se efectueze o interventie prin zona pelvina, deci o operatie in toata regula. Dar nu cred ca vei gasi vreun chirurg sa faca aceasta interventie irversibila din cauzele care spui, fara indicatie foarte specifica de la ortoped sau alt specialist care te are sub supraveghere. Dar poti intreba un chirurg/ginecolog, in ziua de azi se fac multe.

Tu stii ce e cel mai bine pentru corpul tau, bineinteles ca nu iti poti pune sanatatea in pericol, dar decizia de a nu spune unui posibil sot ca nu poti avea copii este foarte gresita. Si profund imorala, ca tot spuneai de moralitate.

Daca te iubeste, oricum va ramane alaturi de tine si poate vei intalni pe cineva care nu tine mortis sa aiba copii. Daca nu, abia va fi, probabil, un motiv in plus sa iti reproseze minciuna sau neputinta.
Este o INSELATORIE ceea ce ti-ai propus.
Daca vei avea cum, poti infia, daca nu, macar barbatul stie de la inceput ce fel de cuplu/familie veti fi.

Sfatul meu e sa consulti medicul tau specialist, un ginecolog/obstetrician competent si poate chiar un psiholog, poate impreuna cu ei vei stii exact care poate fi situatia ta in timp.

Sanatate!
0
07-04-2013, ora 18:59
Sophia1975
Nu este medic/terapeut
Sophia1975
Sper ca esti constienta si nu te astepti ca musai primul tau barbat sa fie si cel cu care vei dori, sau vei putea sa te si casatoresti, asa cum ti-ai propus. Ca sa nu ai vreo dezamagire.
Si tot va trebui sa recurgi la protectie, mai ales prezervativ.
0
07-04-2013, ora 20:47
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ komceterikoskin

Sotul tau stie de problemele tale de sanatate ?
Cu problemele tale actuale esti ferm convinsa ca poti avea grija de o familie compusa din 2 persoane cu bucatarie, curatenie, spalat/calcat rufe, mers la piata si tot ce mai impune un mariaj ?
Ai un serviciu sau vei fi intretinuta de sotul tau ?
Ideea este ca in el ar trebui sa ai toata increderea sa va sfatuiti si sa hotarati impreuna asupra unor probleme atat de delicate.
0
07-04-2013, ora 21:48
komceterikoskin
Nu este medic/terapeut
komceterikoskin
nu am inca sot, multumesc pentru raspuns.
nu inteleg de ce ma intrebati daca sunt in stare sa duc un mariaj pentru ca eu pot merge pe picioare foarte bine si sunt ultimul an la master, ma pregatesc pentru o cariera in invatamant.
doar ca daca raman insarcinata exista posibilitatea sa ma imbolnavesc.
0
08-04-2013, ora 01:09
gina Bv
Nu este medic/terapeut
gina Bv
In primul rand faptul ca nu poti naste un copil din motive de sanatate nu este un motiv pentru care sa nu poti avea un copil dar pentru aste trebui sa fii sincera cu viitorul tau sot si sa gasiti impreuna solutia acestei probleme, daca el te iubeste o sa te inteleaga si nu o sa vrea sa iti pui in pericol viata pentru un copil cand sunt atatia copii pe care poti sa ii adopti sper sa gasesti solutia cea mai buna.
0
09-04-2013, ora 18:58
komceterikoskin
Nu este medic/terapeut
komceterikoskin
ok va multumesc pentru raspunsuri.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul