laba piciorului umflata

31-10-2012
nini2008
Nu este medic/terapeut
nini2008
Buna ziua. Ma numesc Cosmin, am 40 ani. De 5 zile ma confrunt cu o problema la antepiciorul stang (laba piciorului), s-a umflat si nu mai pot calca pe el, seamana cu o entorsa. La Spitalul Municipal la urgente m-au diagnosticat cu celulita antepicior stang, mi-au prescris 3 antibiotice, (cefalexin, ciprofloxacin, metronidazol) un antialergic claritin, si in ultima instanta mi-au pus o atela gipsata. Am dat cu spirt deasupra bandajului dimineata si seara asa cum mi-au sugerat doctorii, dar pentru ca eu vreo 3 zile nu am calcat de loc pe acel picior, sarind in celalalt, dormind doar in pozitia care ma ajuta cat de cat sa nu ma doara (simteam ca am un carcel permanent la calcai, asa era de umflat) mi s-a produs si o blocare a articulatiei de la genunchi (acesta umflandu-se). Acum pot calca pe el, desi inca nu s-a desumflat, dar problema mai mare este la genunchi si trebuie sa merg si la control, pentru ca m-au chemat dupa 2 zile.. Am mai avut aceasta problema in urma cu 8 luni, la acelasi picior, in acelasi loc, de fapt exista o inflamare deasupra metatarsienelor (sper sa ma exprim corect), si in 5-6 ore toata laba piciorului s-a umflat. Prima data am scapat cu ajutorul unei vecine care mi-a masat locul si cam dupa 2 zile piciorul a revenit la normal, ramanand doar in locul respectiv o galma mica de vreo 2mm inaltime si max 1 cm lungime, dar nu s-a mai umflat si n-am mai avut nici o durere pana acum. Precizez ca nici prima nici a doua oara nu m-am lovit si nu am mai avut astfel de probleme. Sunt foarte sceptic cu privire la diagnosticul primit. Momentan antepiciorul este inca umflat, pot sa merg pe el, genunchiul are pe partea de sus pe muschii de deasupra femurului o umflatura si articulatia doare rau. (il indrept merg putin si nu pot sa-l indoi si invers). Va multumesc si astept un rspuns.
2 comentarii
0
31-10-2012, ora 16:48
ionela83
Nu este medic/terapeut
ionela83
aceeasi problema ar avea si tatal meu.i se umfla laba piciorului, se inroseste nu poate merge si are niste dureri insuportabile, dar tatal meu sufera de o afectiune numita guta.cand mananca conserve, muraturi sau abuzeaza de bere sau vin, pateste asa in rest e bine.a umblat prin multi medici pana l-au diagnosticat cu guta.cu ketonal si cu un regim special ii trec repede crizele.
0
03-11-2012, ora 21:13
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Pentru """ionela83"": guta se manifesta in special la nivelul articulatiei metatarso-haluciene si nu cuprinde decat rarissim intregul ante-picior. Mai curand este vorba despre arteriopatia diabetica, despre o insuficienta vasculara periferica de tip venos sau arterial, etc. Faptul ca reactioneaza pozitiv la antiinflamatoare pledeaza totusi pentru guta...Guta este o afectiune a ficatului si a rinichiului, fiind gestionata de catre specialistul in boli interne.
Pentru ""nini2008"": poate fi vorba, ca in raspunsul precedent, despre o afectiune vasculara (venoasa, arteriala sau limfatica), metabolica (diabet, guta), reumatologic-inflamatorie, dar poate fi vorba si despre o fractura de stress, o metatarsalgie de origine mecanica sau alte zeci de diagnostice posibile. Ce greutate/inaltime aveti, ce status ocupational si sportiv, ce antecedente aveti?
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: