la 8 ani face pipi in pat noaptea

29-03-2010
deni68
Nu este medic/terapeut
deni68
se intimpla de 2, 3 ori pe saptamana, ca fetita mea sa faca in pat noaptea.Daca o trezesc sa mearga la toaleta merge dormind.Nici nu stie ca am sculat-o.SE simte vinovata si incearca sa ascunda accidentul.Am zis ca e prea obosita, speriata etc.Ce ar trebui sa fac?Am evitat sa merg la medic pentru ca i-am dat pastile cu "sacosa" de la varsta de2ani fiindca facea dese viroze, pneumonii.Acum are 8ani jumate, 1, 40 si 37 de kg.Cred ca e prea dezvoltata si ma intreb daca nu cumva atatea vitamine si tratamente au influientat aceasta dezvoltare, de accea as vrea sa incerc daca se poate fara pastile.VA rog daca ma puteti ajuta cu un sfat! MULTUMESC!
11 comentarii
0
29-03-2010, ora 10:10
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
Nefiind vorba de pastile, puteţi încerca să mergeţi la un psihiatru pediatru- sunt specializaţi în această problemă- care se rezolvă nu neapărat cu pastile (mai ales dacă discutaţi deschis că nu vreţi medicaţie)- ci cu terapii de genul şedinţe de grup, joc etc- au multe metode şi lucrează cu foarte mulţi copii, eu zic că merită încercat dar să fie psihiatru pediatru
0
29-03-2010, ora 10:25
deni68
Nu este medic/terapeut
deni68
Multumesc foarte mult!Am sa caut un psihiatru pediatru.
0
29-03-2010, ora 10:31
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
deni68, poti incerca si la un medic homeopat bun!Homeopatia este foarte eficienta in foarte multe cazuri, asa ca nu ar strica sa stai de vorba si cu un homeopat.
Sanatate!
0
29-03-2010, ora 10:40
deni68
Nu este medic/terapeut
deni68
M-as bucura daca este cineva care a trecut printr-o asemenea situatie si s-a rezolvat.Realmente sunt speriata pentru ca fetita mea este inteligenta, invata bine, este un copil cu care ma intelegsi imi este mila cand ii vad tristetea din ochisori.Imi spune ca nu vrea sa faca in pat dar nu stie cum se intampla si se simte vinovata.
0
29-03-2010, ora 12:24
calogeropoulis aristia
Nu este medic/terapeut
calogeropoulis aristia
este o problema psihica, se cheama enurezis nocturn, de aceea este bine sa o vada un psihiatru pediatru sa vada de unde vine stresul care o determina sa dea drumul noaptea la urina in pat.
Probelma aceasta se poate rezolva cu psihoterapie si eliminand factorul stressant.
sanatate multa
0
29-03-2010, ora 18:59
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Este intradevar o problema pshica. Se poate rezolva si cu psihoterapia, insa cred ca poate si mai bine este un tratament homeopat (un homeopat bun este si un pshihoterapeut bun) si care la copii are efect mai rapid si este mai usor probabil decat cu pshihoterapia. Le puzeti face pe amandoua...
Insa cauza trebuie descoperita si eliminata si des cauza este de gasit in comportamentul parintilor/la scoala, etc. sau in traume din trecut..
0
05-01-2011, ora 10:19
rusinica
Nu este medic/terapeut
rusinica
si fetita mea face in pat noapte, si am mai observat ca merge dormind prin casa noaptea.are 9 ani si jumatate, invata foarte bine, este in clasa a 3 a.este o fire extrem de perfectionista, de la o varsta frageda.a inceput in ultimul timp sa profite de boala ei si sa faca pe victima.pe timp de vara de acum 4 ani, in ficare vara ii curge singe din nas;dar numai vara.va implor, ajutatima.face tratament cu convulex sirop de la varsta de13 luni.
0
06-01-2011, ora 09:46
rusinica
Nu este medic/terapeut
rusinica
cum as putea sa o vindec de spaimele nocturne?are cosmaruri in fiecare noapte.ii este teama sa se mai culce seara.ce sa fac?
0
04-05-2011, ora 16:29
holy
Nu este medic/terapeut
holy
ATENTIE!!!! Tratamentul enurezisului il poate hotara numai medicul SPECIALIST ! In paralel cu tratamentul indicat de catre medic, daca a descoperit leziuni organice sau o boala care genereaza enurezis se foloseste cu rezultate peste asteptari aparatul reflexogen antienurezis brevetat de inginerul roman Ioan Holom.(tel. 0761640476 ).Daca nu exista leziuni neurale, medicul poate urmari tratamentul numai cu aparatul respectiv, care s-a dovedit absolut eficient.
0
26-06-2011, ora 00:53
mallworld
Nu este medic/terapeut
mallworld
buna... sincer imi este foarte rusine sa zicdar am aproape 18 ani si de cand ma stiu mi se intapla sa ma scap pe mine noapte... de mica mi se intampla foarte des acum trec si cate 2... luni si nu mi se intampla in urma cu un an am crezut ca am reusit sa scap de aceasta problema... pentruca au trecut 6 luni!mi se intapla in general cand sunt obosita.. sau racesc jos... dorm si foarte adanc !in fiecare seara merg la baie inainte sa dorm... dar tot degeama sincer sunt disperata imi e rusine de parintii mei !sunt foarte speriata mai am un an si voi pleca la facultate. nu stiu ce sa fac... am auzit de bai cu ceaiuri.. va rog daca puteti sa ma ajutati eu sincer imi este foarte jena sa meg la medic nu stiu ce sa fac altceva!
0
25-02-2017, ora 15:39
Gheorghe46
Nu este medic/terapeut
Gheorghe46
Buna, am trecut din nefericire prin asta (cu pipi in pat noaptea). E cosmar pentru toti. As vrea sa va ajut.Sa-mi dati sms pe numarul ---------*. Nu sunt in tara, dar ajung in cateva zile.Tot ce trebuie sa va spun este ca am fast tratat de un mare doctor, sa-i fie tarana usoara, ca s-a dus in Rai, la cat bine a facut pe lumea asta, iar tratamentul prescris, nu a fost unul medicamentos

(*modificat de admin)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Evaluarea copilului de 6 ani
  •