klebsiella pneumoniae

17-07-2012
antonella82
Nu este medic/terapeut
antonella82
Buna tuturor.problema mea este ca facand de doua ori examenul de urina la interval de 16 zile, rezultatul a fost acelasi .klebsiella pneumoniae-1.000.000ufc/ml.am 13saptamani de sarcina si gine meu la inceput mia zis sa beau foarte multa apa sa nu iau antibiotic.pediatra mia dat velamox pentru o saptamana, doua la zi din 12in 12 ore.nu stiu ce sa maìfac si pe cine sa mai ascult.am pierdut pana acum doua sarcini si imi este frica de mor.va rog dati-mi un sfat.
2 comentarii
0
17-07-2012, ora 18:26
Dr. Dimitrios Harsisis
Obstetrica-ginecologie, Cipru
Dr. Dimitrios Harsisis
Salut Antonella,

Sa incep prin a-ti spune ca Klebsiella in urina nu creste riscul de avort. In schimb, infectia netratata se poate extinde la rinichi, devenind astfel o problema mult mai serioasa. In tarile civilizate cand se descopera o bacterie in urina se face automat asa zisa antibiograma, cu alte cuvinte se stabileste sensibilitatea acelui microb la diferite tipuri de antibiotice.
Infectiile urinare asimptomatice in sarcina trebuiesc tratate cu antibiotice tocmai pt a nu se extinde la rinichi (si nu doar cu apa).
Printre antibioticele considerate 'safe' in sarcina se numara: amoxicilina (ceea ce ti-a prescris pediatra), ampicilina, cefalexinul si nitrofurantoina.

Iti urez toate cele bune,

Dimitrios Harisis MD
Specialist Obstetrica Ginecologie
Famagusta General Hospital
Cyprus
0
23-08-2012, ora 15:11
dina17
Nu este medic/terapeut
dina17
Buna ziua! Sunt insarcinata, am 11 saptamani (37ani) si facand analizele de prim trimestru mi-a iesit Klebsiella pneumonie in urocultura(40.000/ml). in sumarul de urina toate negative, fara prezenta de leucocite. conform antibiogramei medicul ginecolog mi-a prescris Zinat 250mg la 12 h-7zile. urmez tratamentul dar sunt total bulverasata si necajita.se poate intampla ceva? nu afecteaza fatul?? ce urmari pot fii? simptomatic am avut dureri lombare, urina f concentrata, usoara senazatie de jena in momentul urinarii dar fara febra.(mentionez ca toate celelalte analize, de sange, dublul test au valor normale) astept cu nerabdare raspunsul dvs. locuiesc in Spania. multumesc anticipat!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: