klebsiella pneumoniae +

14-11-2013
vladuna
Nu este medic/terapeut
vladuna
Buna ziua
Sunt mama unui baietel de 8 ani caruia i-am facut un exudat faringian de control. Fratele lui este la gradinita si in grupa la el s-a depistat caz de streptococ betahemolitic de tip A. Prin urmare am inceput si noi investigatiile. Lui Vlad(baietelul cel mic la gradinita ) i-a iesit bine exudatul. In schimb fratele lui mai mare are urmatorul rezultat : ' pe mediile de cultura s-au dezvoltat colonii de bacil Klebsiella pneumoniae + (posibil disbioza orofaringiana) '. Ce este acest bacil ? cum il tratam...nu am reusit sa aflu. Am fost cu el pt repetarea exudatului la Institutul Cantacuzino...asteptam rezultatul. Apoivoi consulta si un medic orelist. Dar as dori totusi sa ma lamureasca cineva ce este, cum se tratatea si cum de i-a iesit la exudat? (am inteles ca el apare din urocultura...).
Multumesc
2 comentarii
0
15-11-2013, ora 11:50
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Gura si faringele sunt medii populate de o flora luxurianta. Adica sunt pline de mcrobi de toate felurile. Klebsiella este o specie de astfel de microb.
Ca sa va faceti o idee despre populatia gurii, e suficient sa spun ca numarul total de microbi din gura excede pe cel din anus.

Nu e clar de ce vreti sa tratati. Se trateaza copii bolnavi, nu buletine de analize. Boala este o stare de disconfort fizic, psihic sau social. Din cate inteleg, baiatul dv nu are o boala. Prin urmare, este foarte probabil ca nu este necesar un tratament. Discutati, totusi, acest lucru cu medicul dv de familie.
0
15-11-2013, ora 12:01
vladuna
Nu este medic/terapeut
vladuna
Multumesc pentru raspuns. Am uitat sa mentionez ca valoarea aslo este de 365 fata de 150 maxim.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: