keratita punctata superficiala cu sechele corneene

11-07-2011
marian.pascu
Nu este medic/terapeut
marian.pascu
Bună ziua.
Am 50 de ani, în urmă cu aproximativ 3 ani, după un control oftalmologic de rutină, am făcut conjuctivită mai întăi la OD, iar după căteva zile s-a extins şi la ochiul celălalt. Deşi m-am conformat recomandărilor medicale, în final, după mai multe luni de tratament mi s-a pus diagnosticul de, keratită punctată superficială cu sechele corneene, diagnosticul fiind menţinut şi de medicii care m-au consultat ulterior. Menţionez că de la debutul afecţiunii şi pănă în prezent, am urmat diverse tratamente, unele dintre ele, după aprecierea altor medici, fără o competentă prescriere, cum ar fi; virgan, maxitrol, tobrex, tobradex, aciclovir, zovirax, betabioptal, opatonal, corneregel, systane, diclofenac, isoprinosin, blu-yal, trium, pranoflog, hyabah, cistine B6, indocolyre, maxidex, flumetol. Precizez că în acest context am folosit Maxidex timp de 90 de zile căte o picătură de 2 ori pe zi dar am întrerupt tratamentul deoarece î-mi crescuse tensiunea oculară la 26-27 (iniţial medicul î-mi recomandase 6 luni de tratament neîntrerupt). Deşi la scurt timp de la începerea tratamentului cu Maxidex părea că problemele mele luaseră sfărşit în sensul că aveam vederea clară, după întrerupere au reapărut şi vechile problem, halouri, stare de fotofobie, înceţoşarea vederii cu diminuarea acuităţii vizuale, (fără alte simptome). Apoi am reluat tratamentul dar cu Flumetol picături, timp de 2 luni administrăndu-mi doar 1pic.la trei zile şi totul părea să fie OK în sensul că după o administrare de doar căteva zile au dispărut problemele, dar după întreruperea tratamentului, la cca. 3 săptămăni s-a produs recidiva aşa încăt pe 31 mai a.c. la indicaţie medical, am reluat tratamentul, de astă dată cu Flumetol gel, 1pic. seara la culcare. După 2 săptămăni de administrare eram iarăşi OK dar, încercănd să răresc doza ( 1pic. La 2 zile), după cca. 8-10 zile au început să reapară halourile, motiv pentru care am reluat administrarea cu 1pic. Flumetol gel pe zi, tratament pe care-l urmez şi în momentul de faţă dar deşi numai am halouri, nu distig clar trăsăturile persoanelor la cca 50 m. Mă îngrijorează faptul că merg la risc fără o schemă de tratament recomandată de un profesionist şi sunt conştient că pot să înrăutăţesc situaţia. Consider că pănă acum tratamentul aplicat poate rezolva doar efectele bolii dar nu şi cauza ceea ce conduce de fiecare dată la recidivă. Medicii care m-au consultat au fost cam rezervaţi în ceea ce priveşte şansele de vindecare dar mie îmi vine greu să mă consolez cu acest verdict de aceea vă rog să-mi daţi o mănă de ajutor. Mai precizez că în sept. 2010 am făcut examenul secreţiei conjuctivale (HSV tip 1 şi 2), rezultatul fiind negativ, precum şi serologie (anticorpi faţă de antigene), HSV 1 Ig G (test Elisa), rezultat, "˜"™ prezenţi I ir=6, 3( "˜"™, şi HSV 1 Ig M (test Elisa), rezultat negativ.
Fiica mea, învărstă de 20 de ani are un istoric al bolii oarecum similar cu al meu, a contactat boala odată cu mine şi a urmat acelaşi tratament inclusiv a luat Maxidex timp de 90 de zile, cu deosebirea că la ea nu se manifestă simptomele bolii. După administrarea de Maxidex, în urmă cu 1 an, a intrerupt orice tratament şi spune că nu o deranjează vederea. La un control recent I s-a reconfirmat sechelele de pe cornee şi nu i s-a recomandat un alt tratament. Ce credeţi că ar trebui să facă. Ce recomandări ne puteţi face. Nu ştiu ce să mă mai fac. Vă rog să ne ajutaţi cu un sfat professional.
Vă mulţumesc anticipat şi aştept un răspuns. O zi bună vă doresc.
1 comentarii
0
31-07-2011, ora 00:09
laurentiuonc
Nu este medic/terapeut
laurentiuonc
Buna ziua!
Recent mama mea a fost diagnosticata cu Keratita Virala(herpetica), desi nu s-au facut nicun fel de analize!
Dupa 4 zile de tratament nu prea se vede nicio imbunatatire. Ochii sunt rosii, fotofobie, vedere slaba. vreau sa va intreb cam cat dureaza tratamentul, daca vederea se imbunatateste ceva mai repede si tratamentul continua?
Multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.