jocul de sansa patologic

11-05-2007
yarina
Nu este medic/terapeut
yarina
Buna ziua,

Am sa incerc sa fiu scurta pentru ca daca ma veti putea ajuta oricum probabil veti mai solicita si alte informatii.

Sunt casatorita si am un baietel de aproape 2 ani; problema este legata de sotul meu pe care mi-am permis sa-l "diagnostichez" cu tulburarea jocului de sansa patologic.Totul a inceput din ultimul an de facultate(2004), - atunci a debutat; am aflat si n-am crezut ca este totusi foarte grav desi ar fi trebuit sa stiu; am rezolvat lipsurile financiare si am mers mai departe in casnicie sperand ca totul s-a terminat;

Urmatorul episod s-a intamplat in 2005, atunci cand eram insarcinata; in acel moment eram foarte derutata si am constientizat ca problema este grava si trebuie tratata. Iarasi am rezolvat lipsurile financiare si am mers impreuna la un psiholog din orasul local.N-a durat prea mult colaborarea dintre noi, deoarece sotul meu a zis ca nu simte nici o schimbare (probabil era prea devreme) si nici nu se simtea foarte compatibil cu respectiva persoana (poate era doar perceptia lui la momentul respectiv - nu stiu); ideea este ca nu a mai continuat sedintele.

Urmatorul episod - dupa un an jumatate in care a reusit sa se abtina, totul a reinceput din nou in ianuarie 2007;sumele sunt din ce in ce mai mari, cumplit de mari as putea spune, datoriile noastre sunt extrem de mari, el dar si eu am pierdut controlul de tot;e greu de spus prin intermediul mailu-lui ce este acum in sufletele noastre, cuvintele oricum sunt fade, dar am sa incerc sa va spun ca m-am decis sa lupt, sa-mi refac familia, sa incerc sa-l ajut pe el sa depaseasa aceasta boala sau macar sa reuseasca sa o tina sub control; sunt constienta ca nu pot face acest lucru singura si acesta este motivul pentru care v-am scris acest mail; sunt complet derutata, disperata, e foarte greu.

Ceea ce va rog este daca se poate sa-mi spuneti daca mai cunoasteti cazuri de acest gen, daca au putut fi rezolvate cumava, ce prognostic exista, ce ar trebui sa fac eu pentru simt ca innebunesc, cunoasteti vreo asociatie specializata????

Imi cer scuze daca v-am rapit prea mult timp, dar va rog daca puteti sa ma indrumati intr-un fel, daca stiti ce as putea face.; vreau sa mai mentionez ca si sotul meu este constient ca are o problema foarte grava, ca nu se poate controla si isi doreste sa lupte pentru a incerca sa pastram familia noastra.

Saptamana viitoare am facut programare la un psihoterapeut din orasul nostru si vom obtine si opinia lui.

Daca ma veti putea indruma intr-un fel astept un raspuns din partea dvs.

Va multumesc din suflet si sper ca ati avut rabdare sa cititi pana la capat.
4 comentarii
0
11-05-2007, ora 00:00
Dr. Andrei Dumitrescu
Psihologie, Bucuresti
Dr. Andrei Dumitrescu
Yarina, cel mai important lucru din ce spui tu e ca SI sotul tau vrea sa scape de obiceiul jocului.
Spun asta pentru ca din pacate in statisticile din practica de specialitate jocurile de noroc (gambling-ul) are sansele cele mai reduse de rezolvare.
Asta inseamna ca exista din plin oameni care renunta la acest obicei, dar din toata populatia, mai putini decat cei care se lasa de fumat, sa zicem.

Cu alte cuvinte, veti avea sanse de succes daca reusiti sa stabiliti o relatie deosebita cu psihoterapeutul la care va veti duce SI veti mentine motivatia de a renunta la asa ceva pe parcursul sedintelor de psihoterapie.
Observi ca folosesc pluralul, fiindca exista momente cand tocmai sprijinul psihologic al partenerului poate face minuni (si prin sprijin psihologic nu inteleg cicaleli sau acuze - in fine, veti afla de la psihoterapeut ce si cum).
Ramane de vazut rezultatul intrevederii voastre de saptamana viitoare.

Succes,
Andrei
0
14-05-2007, ora 00:00
yarina
Nu este medic/terapeut
yarina
Andrei, multumesc pentru raspunsul tau, astazi este ziua in care vom avea prima intalnire cu psihoterapeutul recomandat de catre cineva;am asteptari destul de mari de la aceasta intalnire;inca nu mi-am pierdut speranta si cred in reusita rezolvarii problemei noastre;

Daca esti interesat voi incerca sa te tin la curent; te rog sa-mi dai de veste daca stii sau afli de vreo asociatie gen AA pentru acest tip de problema; ma intereseaza pt. ca am avut un unchi care si-a rezolvat dependenta de alcool prin intermediul unei astfel de asociatii(ma rog, grup de lucru).

Multumesc inca o data de raspuns.
0
22-06-2007, ora 00:00
Dr. Andrei Dumitrescu
Psihologie, Bucuresti
Dr. Andrei Dumitrescu
Buna Yarina,

ce s-a mai intamplat cu voi, cu sotul tau si vizita la psihoterapeut ?
E totul ok ?
N-ai mai dat nici un semn...
0
15-09-2009, ora 21:32
steliana44
Nu este medic/terapeut
steliana44
yarina, spune mi cum ai rezolvat problema, aceeasi problema o am cu baiatul meu de 20 ani.tocmai am venit d ela spiholog dar nu sunt f multumita. Imi poti da un sfat din experienta ta?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul