irm genunchi drept- chist Baker, gonartoza

20-10-2010
alessiageorgica
Nu este medic/terapeut
alessiageorgica
Buna seara,
Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac, la cine sa apelez, in cazul mamei mele in varsta de 61 ani, din Bucuresti, dupa efectuarea unui RMN la genunchiul drept, diagnosticata astazi cu: chist Baker biloculat in spatiul popliteu intern.Osteofitoza femuro-tibiala interna cu zona de edem osos la nivelul platoului tibial si degenerare fibro-edematoasa a ligamentului colateral intern ingrosat si fasciculat prin infiltrat lichidian.Integritatea ligamentului colateral extern.Aspect degenerat al ligamentelor incrucisate cu traiect usor sinos LIP si fasciculare LIA cu lichid in spatiul intercondilian.Modificari degenerative avansate la nivel bimeniscal cu distructia meniscului intern si fuzarea de lichid in spatiul meniscal cu resturi meniscale migrate posterior si sub ligamentul colateral, cu un fin rest de corn anterior; la nivelul meniscului extern se evidentiaza un traiect orizontal de fisura pe zona corpului si a cornului posterior.Neregularitati de grosime si contur ale cartilajului hialin de pe ambele versante din vecinatatea meniscului intern mai marcat pe nivel femural.Modificari de gonartroza cu degenerari marcate la nivel meniscal intern si extern.
Imi cer scuze ca am scris atat de mult, dar nu am stiut ce poate fi mai important, in vederea unui raspuns cat mai concis.
Va multumesc pentru timpul acordat.
Georgiana I.
1 comentarii
0
21-10-2010, ora 00:35
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Din cele descrise de D-voastra nu regasim nimic important.
Cu adevrat esentiale sunt: greutatea, antecedentele, tipul si intensitatea durerii, durata si localizarea ei, caracterul sporadic sau permanent, prezenta nocturna a durerii, examenul clinic care arata stabilitatea articulatiei, semne de leziuni meniscale sau cartilaginoase etc.
RMN-ul este total inutil in cazul gonartrozei la 61 ani, demosntrandu-si in schimb utilitatea in leziuni traumatice la tineri sportivi...
Prin urmare, atitudinea actuala depinde strict de starea clinica a articulatiei, de antecedentele pacientului, de statusul ocupational si doleantele de miscare in viitor.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul