iritatie in zona vaginului

21-04-2007
andreea_sto
Nu este medic/terapeut
andreea_sto
stiti daca de la o infectie urinara pot aparea si iritatii in zona vaginului sub forma unor basici albe?
3 comentarii
0
03-05-2007, ora 00:00
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Este posibil!
0
15-09-2010, ora 22:41
diiana06
Nu este medic/terapeut
diiana06
As vrea sa va intreb de la ce poate sa apara iritatii sau mancarimi de alea ciudate care te apuca din zori in zona vaginala.. este cumva problema igienei?Recunosc ca mai demult nu ma spalam des acolo dar acuma dupa ce observ ca mi se intampla ceva ciudat ma spal tot mai des.. dar tot nu imi trece iar sa ma duc la un doctor imi este rusine.. am fost odata si a spus ca am infectie la vaginita..dar atunci am mers pentru ca imi curgea mult de ala alb da apoi m-am gandit ca este normal pentru ca sunt in dezvoltare si inca nu mia venit ciclul desi sunt destul de dezvoltata.. si am luat medicametul respectiv numit Ok nu stiu cum care erau niste pliculete cu praf care puneai in apa calda si apoi te spalai.. Nu prea mia facut cine stie ce.. iar daca este sa ma mai duc odata nu as vrea.. Ma mananca.. iar langa acea din mijloc este ceva alb care tot se depune.. de fiecare data cand ma spal o am.. iar mai incolo inspre fund tot am o iritatie rosie.. Ce pot sa am ??aa si nu am facut sex.. Sper ca am explicat bine.. si ma scuzati daca am spus ceva scarbos sau urat!!..
0
18-09-2010, ora 17:51
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Diana06, probabil ca faci o candidoza, adica o ciuperca din cauza excesului de igiena locala.
Asta inseamna ca folosesti in exces, pentru a te spala in zona genitala, gel de dus, sapun, sampon, etc.
Pentru inceput, ar fi bine ca timp de o saptamana sa te speli in zona respectiva numai cu o solutie de bicarbonat de sodiu alimentar (o lingurita de bicarbonat la o cana cu apa calda), dimineata si seara.
Dupa ce vor disparea simptomele, pe viitor, igiena in zona intima se intretine spaland cu apa calda simpla dupa fiecare urinare, iar cand faci baia generala, cu gel intim.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Usturimi vaginale - cauze și tratament
  •