intreruperea anticonceptionalelor

21-04-2012
mirairina
Nu este medic/terapeut
mirairina
am inceput sa iau anticonceptionale yasmin din a doua zi de menstruatie dar am luat doar trei zile, pe urma am intrerupt din cauza unor probleme de sanatate si am sangerari ca si cum ar continua menstruatia.ce se poate intampla?este grav daca am luat doar trei zile si am intrerupt?multumesc!
3 comentarii
0
21-04-2012, ora 19:34
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Grav nu este. Pe de altă parte, este de asteptat ca intreruperea anticonceptionalelor sa provoace o sangerare ea insasi, numita sangerare de privatie, care se suprapune partial peste menstruatie, dand impresia ca menstruatia se prelungeste. In mod normal, aceste doua sangerari suprapuse nu dureaza mai mult de doua saptamani.
Pentru viitor, este important sa nu mai luati medicamente hormonale fara avizul medicului dv de familie.
0
21-04-2012, ora 20:31
mirairina
Nu este medic/terapeut
mirairina
Multumesc frumos.doua saptamani, asta inseamna ca dupa acestea, peste inca doua saptamani va fi urmatoarea menstruatie?adica normal?
0
22-04-2012, ora 00:57
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Da, cu anumită aproximaţie. Spun asta, fiindcă, după oprirea anticoncepţionalelor, se poate ca menstruaţia să întârzie puţin.
Ceea ce este important de reţinut este că mai întâi vine ovulaţia. Deci, să nu vă consideraţi cumva protejată pe motiv că încă nu a venit menstruaţia următoare.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul