intreruperea anticonceptionalelor

28-03-2009
andreaea
Nu este medic/terapeut
andreaea
Buna ziua. In urma cu aproape doi ani de zile am inceput administrarea de anticonceptionale mycroginon, in urma unei intreruperi de sarcina. Am 30 ani, si as dori sa le intrerup, deoarece, desi are multe avantaje asupra corpului, pe langa protejare, stiu ca duce in timp la scaderea ovulatiei, ducand, posibil, la scaderea procrearii. Nu dorim neaparat o sarcina, ci vom continua protejarea cu prezervativ. Intrebarea este la ce probleme ma pot astepta? Mentionez ca am incetat administrarea dupa ce am luat si ultima pastila din folie.( Menstra mea a fost mereu decalata, inainte, dismenoree, cel putin 5 zile.) M-am ingrasat cateva kilograme, mi-au aparut pete ca un fel de pistrui, desi sunt deschisa la ten, si aveam si inainte, s-au inmultit. Imi vor disparea si acestea? Multe multumiri si astept cateva lamuriri din partea unui medic, daca se poate, va rog.
1 comentarii
0
29-03-2009, ora 17:42
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Ciclul poate fi dereglat o scurta perioada dupa intrerupereea anticonceptionalelor sau poate fi mereu dereglat daca si inainte de a lua contraceptive a fost dereglat.Daca acei pistrui ii aveai si inainte nu e nici o problema; acestia s-au inmultit probabil dupa expunerea la soare, nu au legatura cu contraceptivul.Dar poti sa-ti faci testele hepatice daca acei pistrui de fapt nu sunt pistrui.In rest nu vei avea efecte secundare dupa ce ai intrerupt Mycroginon, din contra, tot ceea ce te deranja in perioada de contraceptie acum va dispare.Numai bine!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul