interzis plaja toata viata?

29-01-2009
rada 69
Nu este medic/terapeut
rada 69
Poate veti spune "tara arde si baba se piaptana", dar pentru mine este o problema f importanta. Nu mai am voie sa fac plaja niciodata avand in vedere ca am avut cancer mamar? Stau in Constanta, am bucatica mea de plaja din fata casei, iubesc tot ce tine de mare. O iubesc vara cand e soare, ii iubesc zgomotul, ii iubesc nisipul, o ador si iarna cand e furioasa, imi place mirosul ei, imi place pielea bronzata. Din toata povestea asta cu cancerul, nici faptul ca sunt cheala, taiata etc nu m-a suparat atat de tare ca atunci cand mi s-a spus ca voi avea interzis la plaja. Poate ca totusi pot sta la soare intre anumite ore, cu sanii acoperiti, ce spuneti? Sau poate peste un an, doi... Multumesc frumos...
32 comentarii 12 Înainte ›
0
29-01-2009, ora 21:16
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Puneti sanatatea pe primul plan si nu va expuneti la soare daca nu vreti sa recidiveze boala!!Macar stati la umbra!!
0
30-01-2009, ora 12:22
morgan
Nu este medic/terapeut
morgan
Fiti serioase ! Soarele (radiatiile UV) favorizeaza doar aparitia cancerului de piele, nu a celui mamar !
Foloseste creme protectoare, evita expunerea prelungita si cand soarele este f puternic. Consulta bineinteles si un alt medic ca sa te linistesti.
0
30-01-2009, ora 13:03
rada 69
Nu este medic/terapeut
rada 69
Morgan cam asa gandesc si eu, am intrebat mai multi oncologi, dar parerile sunt diferite, deci am ramas nelamurita. Astazi la ora 16.00 trebuie sa sun la Institutul Oncologic Cluj ( acolo am facut chimioterapia si m-am operat ) sa-mi spuna care este rezultatul a ce au scos de acolo si ce urmeaza sa fac in continuare. Ei mi-au zis ca exista o foarte mica sansa sa nu mai gaseasca nimic legat de cancer si tot cosmarul sa se termine aici, dar cel mai probabil e ca va trebui sa fac radioterapie. Asta ma cam incurca, am f mare incredere in cei din Cluj, insa radioterapia ar trebui sa o fac in Constanta. Se face zilnic timp de aproape o luna si nu as putea sa ma mut in Cluj de una singura atata timp. In ce se face aici, in Constanta, cu regret o spun, dar nu am deloc incredere. Oi vedea...
0
30-01-2009, ora 14:22
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Era o turcoaica pe nume MELEK, care avea cancer ovarian si care nu a respectat indicatiile doctorilor de a nu se expune la soare, sa se odihneasca etc si acum unde credeti ca se odihneste???Sub pamant dragelor!!!
rada69 daca vrei sa invingi boala, lasa naibii soarele ca vei putea mai tarziu sa te si bronzezi!!!
0
30-01-2009, ora 14:48
rada 69
Nu este medic/terapeut
rada 69
Nu am stiut ca pentru biata Melek expunerea la soare i-a fost fatala. Bineinteles ca vreau sa inving boala si normal ca pot renunta la soare pana ma vindec. Ma gandem doar sa nu fie o chestie generica de tipul " renuntati la fumat ". Toate femeile cu care ma intalneam la chimioterapie sau cele care au fost operate odata cu mine erau nefumatoare. Cred iarasi ca intreb mai multe persoane pt ca astept raspunsul care imi convine. Ar trebui sa fie suficient cred daca mi-ar spune o singura persoana ca e contraindicat. Multumesc Jaquelinne...
0
30-01-2009, ora 15:48
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
rada 69 uite, am sa iti citez niste informatii in legatura cu o substanta numita sulforaphane, o substanta cu multe proprietati, o substanta care se gaseste in broccoli!De curand ea a fost importata si in Romania, la insistentele mele si a catorva persoane de pe acest forum!Mai multe detalii despre acest produs il poti gasi la subiectul postat de mine despre helicobacter pylori!Eu am cumparat produsul pt a-mi trata o afectiune a stomacului!Nu vreau sa fac nici un fel de reclama a acelui produs!Eu impreuna cu cativa utilizatori ai acestui forum, cu care ne-am unit fortele ca sa spun asa, am reusit sa convingem un importator de medicamente naturiste, sa aduca si in tara noastra acest medicament numit sulforaphane from broccoli.Deasemeni aceasta substanta o poti lua din broccoli.Acum o sa iti citez informatiile si te rog sa le citesti cu atentie, pt ca te vor ajuta enorm!!

"Sulforaphane
Sulforaphane este un anti cancer, antidiabetic, şi antimicrobiene compus care poate fi obţinut prin care mănâncă cruciferous legume, cum ar fi varză de Bruxelles, broccoli, varză, conopidă, Bok choy, varza, collards, varză de broccoli, chineză broccoli, raab broccoli, gulii, mustar, turnip, ridiche, rachetă, şi apa. De enzimă myrosinase transformă glucoraphanin (a glucosinolat) în sulforaphane la daune de plante (cum ar fi de mestecat). Tinerii varză de broccoli si conopida sunt deosebit de bogat în glucoraphanin."

Iti las linkul sa il studiezi mai bine:
http://translate.google.ro/translate?hl=ro&sl=en&u=http://en.wikipedia.org/wiki/Sulforaphane&sa=X&oi=translate&resnum=1&ct=result&prev=/search%3Fq%3Dsulforaphane%26hl%3Dro%26sa%3DX
0
30-01-2009, ora 15:55
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Iata si alte informatii foarte utile despre Sulforaphane, postat de iodorin:

S. O. S. pentru sân

Broccoli conţin sulforafan - un compus care poate întârzia dezvoltarea cancerului de sân. Acesta blochează divizarea celulelor cancerigene şi nu permite dezvoltarea ulterioară a bolii.
Broccoli conţine o substanţă, numită sulforafan, capabilă să anuleze efectele devastatoare ale diabetului asupra vaselor de sînge. Sulforafanul stimulează secreţia unei enzime care protejează vasele de sînge. Astfel sînt prevenite complicaţiile cardiovasculare la care sînt expuşi diabeticii: infarct şi accident vascular cerebral.
Cercetatorii britanici au testat efectele sulforafanului asupra vaselor
de sânge afectate de hiperglicemie, întâlnite în cazul celor afectati de diabet. La final au observat o reducere cu 73% a moleculelor ROS (Reactice Oxygen Species) a caror aparitie în organism este cauzata de hiperglicemie.
0
30-01-2009, ora 15:57
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Si pentru ca vreau cu tot dinadinsul sa te ajut, am sa rog un bun prieten Nick, sa se alature acestui subiect, pt ca el cunoaste foarte multe informatii in mai tot ce tine de medicina si nu numai ;))
0
30-01-2009, ora 16:01
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Tot Nick este cel care ne-a vorbit prima data despre sulforaphane from broccoli si se putea gasi doar in SUA si Japonia!!Acum se gaseste si la noi, la o singura firma importatoare de medicamente!Cu toate ca am stresat destul de mult importatorul, insisitentele noastre au fost benefice ;))
0
30-01-2009, ora 16:08
rada 69
Nu este medic/terapeut
rada 69
Multumesc Jaquelinne, apreciez faptul ca vrei sa ma ajuti si voi fi receptiva la informatiile pe care mi le transmiti. Il astept si pe Nick, voi reveni.
0
30-01-2009, ora 16:26
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
http://stiri.acasa.ro/articole/sanatate/broccoli-leguma-miraculoasa uite si aici informatii utile!
0
30-01-2009, ora 20:50
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Hello...
Doamna Rada, ceea ce v-a sfatuit Jackie este perfect corect...nu pot spune acelasi lucru si dsp ceea ce a spus d-na Morgan...
Radiatia solara este ENERGIE. Energia creeaza indirect materie. Omul este materie si energie si atunci este normal ca dvs. sa nu aveti voie sa stati la plaja. Va supraincalziti, iar razele UVA, UVB etc., patrund cu usurinta in organism tocmai pentru ca organismul este o energie materializata si va asigur ca nu fac deloc bine, chiar daca folositi un sunscreen de 50 SFP.

In concluzie, eu va recomand evitarea energiei solare intre orele 11 si 18 si o cura cu:

- sucuri ecologice Biotta, in special sucul Breuss;
- spirulina si chorella (vi le recomand insistent, la fel si o prietena foarte buna - Carmen din Italia pe care o pup);
- sulforaphan-ul, dupa cum a spus si Jackie (esti o dragutza Jackie ;)), este foarte bun pt cancer si nu numai;
- ceaiul Kombucco Orientalis Cancer Clear;
- Germaniu organic etc.


D-na Morgan, daca soarele te afecteaza doar pe dinafara, de ce oare rosiile nu se coc doar pe dinafara si inauntru nu raman verzi (sau orice alt fruct)? De ce cand faci insolatie, iti curge sange din nas (epistaxis) si ai multe simptome precum: frisoane, formicatie, bufeuri, ameteala, vertij etc.? nu ar trebui sa fi doar afectat epidermic vorbind?
Ati spus indirect sau direct o aberatie demna de premiul Nobel pentru... persoane care ar trebui sa dea sfaturi in cunostinta de cauza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


va doresc numai bine d-na Rada si aveti mare grija, nu-i de joaca cu radiatiile Uv si nici cu cancerul.
Pup Jackie :)
0
30-01-2009, ora 22:22
rada 69
Nu este medic/terapeut
rada 69
Va multumesc din suflet, chiar maine ma duc pe la magazinele naturiste sa caut produsele ce mi le-ati recomandat. Banuiesc ca modul de administrare il gasesc in prospecte?
Multumesc Jaquelinne, multumesc Nick!
Revin sa va povestesc ce am mai facut...
0
30-01-2009, ora 22:29
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Cu multa placere, da, informatiile le gasiti pe prospect!
Va asteptam cu cea mai mare placere sa ne povestiti, sa ne spuneti ca va simtiti din ce in ce mai bine, ca radiati de fericire.

NU UITATI; omul are in EL toate "armele" necesare vindecarii, trebuie doar sa indeplineasca doua conditii: sa creada si sa aiba incredere in Dumnezeu. Orice boala poate fi invinsa, iar medicamentul suprem este EL.

Important este ca va veti face bine si vom putea vb si peste 40 de ani cand eu voi avea 62 de ani si dvs mult mai mult, iar Jackie 70 :);) Sa vezi distractie.

Numai Bine si nu va lasati influentata negativ de catre nimeni care sustine ca aceasta afectiune nu se trateaza, NU-I ADEVARAT! Multa sanatate;)
0
02-02-2009, ora 15:13
morgan
Nu este medic/terapeut
morgan
D-le Nick (si eventual Jaquelinne)
Plantele folosec soarele printr-un proces care se numeste FOTOSINTEZA.SI NU AU PIELE...un organ specific animalelor.
INSOLATIA nu este acelasi lucru cu BRONZAREA; prin insolatie se produc dereglari la niv. termostatului hipotalamic cu aparitia de fenomene vegetative. Epistaxisul poate sau nu sa apara in insolatii...
Razele UV pot produce cancer prin mutatii de ADN la nivel celular-ribozomal. Radiatiile solare pot provoca aceste fenomene doar a nivelul pielii.
ENERGIA se transforma in MATERIE doar in filmele SF.
Daca tot vrei sa postezi raspunsuri pe teme MEDICALE, ai bunul simt si citeste o biologie si o fizica de liceu. Mult succes.
0
02-02-2009, ora 17:48
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
D-na Morgan,

Eu nu am spus ca plantele au piele si ca insolatia este acelasi lucru cu bronzarea, unde ati citit dumneavoastra asa ceva? (nu ati inteles ce vroiam sa va transmit, nici nu ma asteptam), probabil ati vazut in vreun film SF despre care vorbeati...in cazul acesta, incercati sa faceti diferenta intre science-fiction si reality (ati fost ironica, va primiti rasplata, conform principiului mecanicii - actiunii si reactiunii, ca tot m-ati sfatuit sa citesc fizica :( ).

" Daca tot vrei sa postezi raspunsuri pe teme MEDICALE, ai bunul simt si citeste o biologie si o fizica de liceu " - :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Ati fost foarte amuzanta si persiflanta in acelasi timp, dar v-a lipsit sarea si piperul...cititi cate ceva dsp Einstein si veti intelege la ce am vrut sa ma refer cand am spus ca energia se transforma in materie si pe urma sa aveti bunul simt sa sfatuiti pe cineva sa stea linistita la plaja (in caz ca nu ati auzit dsp Einstein, va spun eu ca s-a nascut in 1879, a primit in 1921 premiul Nobel pt demonstrarea teoriei efectului fotoelectric si a murit in 1955 - pe scurt, evident ;))

Nu mai comentez pentru ca nu are rost...mult succes si dvs. si inainte de a vb mai ganditi!
0
02-02-2009, ora 21:39
morgan
Nu este medic/terapeut
morgan
...saracul Albert, intradevar.
0
02-02-2009, ora 21:53
morgan
Nu este medic/terapeut
morgan
...atunci care e relevanta exempului cu tomata si insolatia ? imi poti da un exemplu in care energia se transforma in materie ? chiar si indirect ? chiar prin principii quantice ?
0
03-02-2009, ora 03:22
rada 69
Nu este medic/terapeut
rada 69
Draga Nick, draga Morgan, probabil ca in timp ce voi va contraziceati pe aceasta tema, si va multumesc pt asta, eu am trait o experienta extraordinara, care s-a produs ca un declic, fara sa ma pregatesc pt asta. Am trait cred, marea revelatie, starea de meditatie. De mult timp ma tenta o astfel de experienta. Acum multi ani s-a oferit o persoana sa ma conduca si sa ma asiste intr-o astfel de drumetie, dar nu am avut f mare incredere in ea si n-am avut curaj. Mi-a explicat la vremea respectiva, ca s-ar putea sa ma sperii, ca am sa vreau sa revin la real, si trebuie la inceput sa fiu asistata de cineva avizat, el fiind psiholog de profesie. A avut dreptate, au fost si momente de panica, dar am reusit sa ma linistesc si a fost extraordinar. Am gasit raspunsuri pt toate intrebarile, totul era atat de luminos, de simplu, iar toate framantarile mele, ale noastre, atat de inutile... De fapt cred ca asta este cel mai potrivit cuvant pt toate ambitiile, framantarile, orgoliile mele de pana acum... INUTILE. Teama venea din faptul ca imi vedeam corpul inert, fara nici o nevoie fizica, fara nici o durere ( in mod normal am o gramada de neplaceri din cauza operatiei, nu pot dormi in orice pozitie, axila o am umflata din cauza limfei care se acumuleaza inca, etc ). Imi dadeam seama ca daca m-as fi concentrat reveneam in corp, dar dorinta de a ma desprinde, de a explora, a fost mai mare, m-am linistit, am scapat de frica si mi-am lasat spiritul liber. Calatoria asta a durat ore, nu stiu exact cate. A fost exraordinar. Mi-am dat seama ca totul este la nivelul mentalului.
Oare o sa credeti ca am luat-o razna? Inca nu stiu daca experienta asta m-a schimbat, nu-mi dau seama, oricum neplacerile fizice au revenit.
Sunt curioasa daca se va repeta calatoria asta in alta dimensiune, daca pot controla "deplasarea".
Ati trait asa ceva?
0
03-02-2009, ora 17:13
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
D-na Rada 69, ati fost "supusa" unui tip de hipnoza?

D-na Morgan, nu va mai dau nici un exemplu, exemple aveti la tot pasul, daca nu puteti sa le vizualizati asta este!

Va doresc numai bine amandurora si Dumnezeu sa va binecuvanteze cu tot ceea ce doriti!
0
10-02-2009, ora 23:08
rada 69
Nu este medic/terapeut
rada 69
Da, am fost supusa unui tip de hipnoza, a fost o experienta, numai ca realitatea e ca ieri am sunat la Cluj, unde m-am operat si dr. mi-a spus ca din 15 ganglioni scosi din axila 6 erau invazivi, iar marginile tumorii excizate ( mi-a facut sectorectomie ) erau prea aproape de tesutul sanatos.
In consecinta, ideea e ca urmeaza o alta interventie chirurgicala, chimioterapie...
Eram fericita ca scapasem asa ieftin, dar n-a fost sa fie. Oricum miercuri, sapt viitoare, ma duc la Cluj, sa vorbesc cu medicul care m-a operat sa-mi expuna variantele, mi-a spus ca ar fi trei variante.
Multa sanatate si numai bine!
0
11-02-2009, ora 16:31
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Buna ziua!
Ma gandeam eu ca ati fost supusa unui tip de hipnoza, datorita fenomenelor psihodeletice pe care le-ati experimentat...stati linistita, totul se va rezolva, gaditi pozitiv si totul va fi BINE.

O zi superba intr-o saptamana minunata!
0
12-02-2009, ora 18:11
morgan
Nu este medic/terapeut
morgan
Psihodeletice ???? astea sunt fenomenele prin care energia se transforma in materie? :))))
Cred ca vroiai sa spui psihedelice.
Ehe. si sferto-doctismul asta al tau.
0
12-02-2009, ora 19:26
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Psihodeleticele sunt medicamente pe care dvs. ar trebui sa le luati pentru a nu mai fi asa de nesimtita...daca si eu sunt incult.bye bye!
0
12-02-2009, ora 19:27
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
psihedelice=psihodeletice (termen adaptat dupa DSM IV-TR)
0
12-02-2009, ora 23:02
morgan
Nu este medic/terapeut
morgan
Nu am spus ca esti incult. Stii sa scrii si chiar ai invatat numele unor medicamente folclorice. Stii chiar sa cauti pe Google unele informatii. Mai greu este sa faci legatura cu realitatea.
0
13-02-2009, ora 00:03
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
morgan, ai putea sa vii cu niste informatii utile pentru doamna aceasta care trece printr-o perioada critica in momentele astea??Poti lua informatiile si de pe google, dar ajut-o si nu te mai lua aiurea de Nick sau de alte persoane!!!
Off doamne, cata rautate.
0
13-02-2009, ora 00:05
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
D-na Morgan, dvs. lasati pacientii sa moara pe hol si va bateti joc de mine?
Cum adica: "chiar ai invatat", "Stii chiar sa cauti" etc., pai aveti sezatia ca vb cu un oligofren? Nu inseamna ca daca am 22 de ani, sunt.

"Mai greu este sa faci legatura cu realitatea" - asa este, aveti dreptate, dumneavoastra nu stiti sa faceti diferenta intre realitate si fictiune; eu nu caut pe google, 99% din informatii vin din encefal, daca stiti ce este!
In plus, nu vad care ar fi problema...sau va deranjeaza ca unii au bunul simt sa caute pe google?

Daca nu incetati sa imi vb cu "aere superioare", eu...
Chiar nu mai vreau sa comentez...am niste probleme cu stomacul si din cauza "aerelor de superioritate" absurde pe care dumneavoastra le aveti, starile de greata s-au accentuat, stiti vreun medicament folcloric pt. acest simptom? Stiti sa navigati pe Google si sa faceti legatura cu realitatea?
0
13-02-2009, ora 00:34
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Am uitat sa spun faptul ca va respect, dar va rog frumos sa nu mai faceti afirmatii care nu-si au locul, asta pentru ca stiu mai multe decat va imaginati...ca nu le afisez, este altceva! Trec printr-o perioada foarte grea din viata mea, daca erati in locul meu nu cred ca supravietuiati asa cu una cu doua...va rog frumos!

Numai Bine si nu mai faceti supozitii la adresa mea, care pe deasupra sunt nefondate, mai bine folositi-va abilitatile si cunostintele, pentru a va ajuta semenii aflati in suferinta si nu numai. :)
0
13-02-2009, ora 08:52
rada 69
Nu este medic/terapeut
rada 69
Draga Morgan, as aprecia interventiile tale, daca l-ai combate pe Nick in folosul meu. Am inteles de cand am probleme de sanatate ca medicina nu este chiar o stiinta exacta, ca sunt mai multe pareri, ca asa probabil evolueaza lucrurile. De aceea probabil si in Cluj unde ma tratez eu, deciziile despre ce urmeaza sa fac se discuta intr-o comisie de vreo saptamana.
Insa mi se pare ca tu vrei doar sa-l sanctionezi pe Nick si nu sa ma ajuti pe mine in vreun fel.
Voi reveni saptamana viitoare dupa ce ma intorc din Cluj, sa va povestesc ce voi face mai departe.
Se pare ca voi intra in clubul "siliconatelor":)))))
Va pup, numai bine!!!!!

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.
32 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Mastectomia preventivă
  • Cancerul la sân – o amenințare care poate fi prevenită
  • S-a descoperit enzima care controlează metastazarea cancerului de sân
  • MIT: Antiperspirantele sunt o cauză a cancerului de sân
  • Obezitatea paternă ar putea crește riscul genetic pentru cancer mamar la urmași
  • Paradoxul utilizării cremelor solare
  • Mamografia 3D ar putea îmbunătăți screeningul cancerului de sân
  • Consumul de carne la grătar asociat cu o creștere a riscului de deces la supraviețuitoarele cancerului de sân
  • Riscurile bronzării la solar
  •