interventie chirurgicala stenoza carotidiana

01-09-2010
Shadows_89
Nu este medic/terapeut
Shadows_89
buna seara mama mea a fost diagnosticata la tomograf cu diagonsticul de stenoza carotidiana partea dreapta pe o suprafata de 65 % (placa moale). Noi suntem din constanta si aici doctorii nu fac aceasta operatie si trebuie sa venim la bucuresti, ce imi puteti spune despre spitalele din bucuresti, si un doctor bun daca puteti sa imi recomandati. multumesc (un spital bun as avea nevoie).
1 comentarii
0
03-09-2014, ora 14:56
Biabi
Nu este medic/terapeut
Biabi
Buna, vreau sa va spun povestea tatalui meu. In decembrie 1999 a facut un atac cerebral ischemic care din pacate a fost foarte greu diagnosticat. In prima faza toate investigatiile au fost facute la Satu Mare, unde diagnosticele au fost variate, nici unul neavand legatura cu problema reala a tatalui meu. Am ajuns la Cluj la investigatii si aici I s a pus diagnosticul de AIT. Dupa acest diagnostic, dr. neurolog Margineanu I a recomandat o ecografie Doppler pentru carotida. I s a gasit pe carotida dreapta stenoza insa ceva ce nu presupunea ingrijorare la vremea aceea si s-a ocupat de celalalte probleme.
Acum in 2014, dupa 15 ani de la toate aceste probleme si investigatii si a refacut Dopplerul carotidian si din pacate lucrurile s au agravat in atata timp, ajungandu se la stenoza ingrijoratoare. Dl dr m a trimis la Bucuresti la dr. Rares Nechifor pentru o angiografie. Am ajuns la Bucuresti cu tatal meu, I s a facut angiografia si intr adevar avea artera stenozata 85%. Pentru a nu se realiza 2 interventii in scurt timp, am optat pentru implantarea de stent in momentul realizarii angiografiei. Totul a durat 2 ore, iar internarea 24 de ore. Suntem la 3 luni de la interventie si totul este in regula, tatal meu se simte bine si este tratat de aceasta problema.
Vreau sa ii multumesc domnului Rares Nechifor pentru interventia facuta si sa va incurajez sa optati pentru stenatare pentru ca nu se poate compara cu operatia clasica care este extreme de dureroasa, timpul de refacere este indelungat, iar riscurile sunt mult mai mari. Multa bafta!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: Stenoza carotidiana

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: