interpretate papanicolau - urgent - hpv?

21-02-2010
amnesiagirl
Nu este medic/terapeut
amnesiagirl
Buna seara,

Acum 3 saptapani am fost la un control ginecologic si am facut si testul papanicolau insa doamna doctorita nu mi l-a interpretat pe tot. Pe foaie scria : frecvente celule epiteliale si PMN degradate, flora moderata si foarte rar Trichomonas. Chestia cu Trichomonas stiu si eu ce inseamna dar restul nu stiu si dansa nici nu mi-a zis nimic despre asta. Mi-a dat tratament pentru mine si partener pentru Trichomonas trinidazol 2 mg doza unica iar in plus pentru mine 10 zile de ovule klion.
Acum am observat in zona genitala niste bubite mici care nu sunt dureroase. Nu am absolut nicio durere in zona genitala, secretia este normala, nu sunt inflamata in acea zona, nu am nimic in afara de bubite. Mentionez ca iau de 3 luni anticonceptionale si ca in zona intima folosesc lama de ras.
Se poate sa fie de la folosirea lamei de ras? Am tot citit si despre herpes genital si despre hpv dar nu stiu ce sa zic. Se poate sa fie ceva in urma consultatiei? Sa nu fi fost sterilizat instrumentul pe care mi l-a introdus in vagin? Din cauza ca m-a cam fortat la consultatie cu acel instrument am facut si o mica rana la intrarea in vagin dar a trecut destul de repede, insa in acel loc mi-a aparut una din bubite. Nu mai stiu ce sa cred acum.
O sa merg la alt ginecolog dar nu pot mai devreme de 2 saptamani si nu pot sa stau asa pana atunci. Daca stie cineva ceva va rog foarte mult sa-mi spuneti ce sa fac, sa ma ajutati ca sunt putin cam panicata.
Multumessc anticipat.
3 comentarii
0
22-02-2010, ora 16:03
bianca_bya
Nu este medic/terapeut
bianca_bya
parerea mea ar fi sa mergi din nou la medic cu acele "bubite". daca o sa mergi peste 2 saptamani, tine-le un pic sub observatie, adica daca incep sa se inmulteasca ar fi bine sa nu mai stai, daca ai auzit de HPV, stii ca este un virus, care are mai multe tulpini, una din ele fiind cea care da negi, la tine acele "bubite" au forma de negi? si eu am trecut prin asta, si am citit de hpv, si imi tot spuneam ca nu are cum sa fie, e imposibil, dar din pacate asa a fost...nu are rost sa te panichezi, pentru ca nu rezolvi nimic, cel mai bine ar fi sa mergi la medic, doar el te poate orienta, sau trata, daca la ginecolog nu poti merge acum, atunci incearca la dermatolog, de obicei acolo se trateaza. succes
0
24-02-2010, ora 02:26
amnesiagirl
Nu este medic/terapeut
amnesiagirl
problema este ca nu stiu cum arata un neg... nu am avut niciodata... nu am vazut la nimeni...
0
24-02-2010, ora 10:55
bianca_bya
Nu este medic/terapeut
bianca_bya
-* daca dai un search pe google despre HPV gasesti orice ai nevoie, pana si imagini, ca ceea care ti-am dat-o eu. multa bafta si ce e mai importanta...multa sanantate!


(*modificat de administrator)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Testul Papanicolau
  • Am făcut testul Papanicolau. Ce înseamnă rezultatul?
  • Testul Babeș Papanicolau ar putea ajuta la depistarea mai multor tipuri de cancere ginecologice
  • Cum se depistează cancerul de col uterin?
  • Rezultat Papanicolau anormal - ce urmează?
  • Ce înseamnă celule endocervicale prezente (explicații)
  •