interpretare urocultura

11-10-2011
victor1984
Nu este medic/terapeut
victor1984
ce inseamna urocultura sterila
4 comentarii
0
11-10-2011, ora 19:49
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
O urocultură sterilă înseamnă o urocultură în urma căreia nu s-a putut depista niciun microb.
0
12-10-2011, ora 06:52
victor1984
Nu este medic/terapeut
victor1984
dl dr. dragomir, multumesc ptr raspuns.vreau sa va spun ca urocultura era sterila la 1 zi dupa recoltare, se mai poate schimba rezultatul, stiu ca dureaza cam 3-4 zile
0
14-10-2011, ora 00:05
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
De putut se poate, corect si ca la carte ar fi sa se citeasca de doua ori: odata un rezultat rapid (provizoriu), apoi un rezultat definitiv. Dar, este foarte improbabil sa se mai schimbe rezultatul, daca primul e steril. De regula uroculturile pozitive (adica acelea in care se cultiva un microb) dureaza un pic mai mult, fiindca se face si antibiograma: se iau microbii din cultura, se imprastie cat mai uniform pe un nou mediu de cultura (de obicei un mediu solid), se pun din loc in loc pastile cu diferite antibiotice si se vede in jurul carei pastile microbii nu se dezvolta. Dar, cand urocultura e sterila, nu are sens sa faci antibiograma si rezultatul se obisnuieste sa se comunice mai devreme.
0
20-10-2011, ora 12:18
Ali1990
Nu este medic/terapeut
Ali1990
Buna ziua Dle doctor. am dat analiza generala de urina si medicul mi-a zis ca am cistita, deci o inflamatie a vezicii urinare din cite am inteles. Leucocite mi-a zis ca sunt peste tot, adica pe analize nu era un numar exact. mi-a prescris Levoximed. dar mentionez ca in august am luat Ciprinol pentru klebsiella, o bacterie in faringe. Credeti ca trebuia sa mi se faca mai intii o urocultura? sincer sa va zic atunci ciprinolul nu m-a ajutat si am scapat de klebsiella cu Bacteriofagi care se gasesc inca laa Chisinau (eu sunt in Chisinau). iau phezam acum si am mentionat asta medicului. Credeti ca tratamentul e bun?
Levoximed 10 zile
Piroxicam supozitoare
Urolesan 10 picaturi 3 ori pee zi
si ceva ce contine Fluconazole, nu mai tin minte denumirea
s-a descoperit si levuri, candida mi-a zis. pai de la Ciprinol atunci am observat ca mi-a aparut candida, am urmat si atunci fluconazole, dar se pare ca Ciprinolul era prea puternic. Mi-e frica sa nu fac mai rau daca iau iar antibiotic. Spuneti-mi va rog ce parere aveti de tratament, una peste alta atunci de la infectie am facut tiroidita subacuta si ma chinui si cu constipatiile deja de ceva timp. nu stiu ce sa ma fac. durerile la urinat au aparut in urma unui contact sexual. imi refuz sotul de o saptamina.
Va multumesk
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.