interpretare test papanicolau

26-03-2013
petcu mihaela
Nu este medic/terapeut
petcu mihaela
Status hormonal: ciclica
Originea esantionului: cervicala
Calitate frotiu: satisfacator pt. evaluare
Diagnostic descriptiv: - Negativ pt. leziuni intraepiteliale sau malignitate
- Alte modificari non neoplazice: inflamatorii/proces reparator
Observatii: Frotiul indeplineste criteriul de celularitate minima.Celulele zonei de transformare/endocervicale sunt prezente. Prezenta de celule superficiale(reduse numeric) si celule intermediare, dispuse in placarde sau izolate, sunt fara atipii nucleare.Celule parabazale rare.Prezenta de celule endocervicale dispuse in grupuri cu nuclei moderat mariti de volum(membrana nucleara este regulata, cromatina uniform distribuita, fara hipercromazie, cu evidentierea nucleolilor), ce corespund unui proces de metaplazie imatura sau proces reparator.Hematii prezente in numar moderat crescut.Prezenta de PMN-uri in numar moderat crescut, izolate sau in grupuri de dimensiuni variabile. CONCLUZIE: FROTIU INFLAMATOR.

INDICATII: Repetare dupa tratament antiinflamator.

Poate cineva sa ma lamureasca si pe mine? E ceva grav???? Doctorul mi-a spus ca nu dar.as mai vrea cateva pareri. Va multumesc.
2 comentarii
0
26-03-2013, ora 20:00
Ionyssa
Nu este medic/terapeut
Ionyssa
Buna, draga mea. Examenul Babes Papanicolau detecteaza modificari/leziuni ale celulelor endocervicale care iti pot arata daca esti supusa unui risc de a dezvolta cancer de col uterin. In cazul tau, frotiul este negativ pentru aceste leziuni, insa prezinti o inflamatie care poate fi de natura bacteriana sau virala. Tot ce trebuie sa faci este sa descoperi sursa inflamatiei, respectiv sa-ti faci o cultura flora totala secretie vaginala si un examen de detectie a virusului HPV., Chlamydia, Mycoplasma si Ureaplasma. HPV-ul lasa-l ultimul, te cam arde la buzunar dar sanatatea e nepretuita. NU ai motive de ingrijorare, era nasol sa-ti fi iesit modificari pe Babes dar nu sunt. Trebuie insa tratata inflamatia si n-ai cum s-o tratezi daca nu-i descoperi sursa. Cultura flora totala secretie vaginala o poti face gratuit, cu bilet de la medicul de familie catre medic specialist ginecologie. Celelalte se platesc. Multa sanatete iti doresc.
0
26-03-2013, ora 21:22
petcu mihaela
Nu este medic/terapeut
petcu mihaela
ms frumos ptr raspuns.Te poop
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Testul Papanicolau
  • Am făcut testul Papanicolau. Ce înseamnă rezultatul?
  • Testul Babeș Papanicolau ar putea ajuta la depistarea mai multor tipuri de cancere ginecologice
  • Cum se depistează cancerul de col uterin?
  • Rezultat Papanicolau anormal - ce urmează?
  • Ce înseamnă celule endocervicale prezente (explicații)
  •