interpretare test papanicolau

30-10-2010
liviutz73
Nu este medic/terapeut
liviutz73
Va rog tare mult sa ma ajutati. Sotia si-a facut un test papa nicolau si-a iesit urmatorul rezultat: " frotiu inflamator, relativ frecvente PMN degradate, rare hematii, celule epiteliale din zona de jonctiune cu modificari reactive postinflamatorii, celule glandulare endocervicale cu modificari atipice (AGC). Dupa acest rezultat i s-a indicat sa faca o colposcopie. In urma acestei analize ni s-a spus ca este vorba de o infectie la nivelul colului. Va rog tare mult sa ma ajutati si sa ma lamuriti despre ce este vorba pentru ca sotia este foarte inspaimantata ( a urmarit o emisiune pe la televizor si se teme de cancer) Va multumesc din suflet.
7 comentarii
0
30-10-2010, ora 15:33
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Sa nu stea stresata, ca isi face rau singura! Rezultatul nu este unul inspaimantator, arata doar ca este o inflamatie serioasa care cu tratament foarte bine facut se poate vindeca. A facut determinare HPV? Presupun ca i-a dat tratament in urma colposcopiei. In plus, poate faceti rost de Aloe vera first, cu pulverizator (gasiti pe net de unde, nu vreau sa fac reclama). Din recipient sa toarne cate 10 ml intr-o seringa (fara ac!) si sa puna intravaginal, in fiecare seara. Se sta 10 min sa ajunga bine pe col. Apoi se pot folosi ovulele sau ce i s-a prescris. Are rezultate uimitoare! Nu spun din auzite, ci din experienta. Deci, sa nu mai fie speriata, sa faca tratamentul exact cum i s-a prescris si va vedea rezultate frumoase. Sanatate multa!
0
30-10-2010, ora 15:59
liviutz73
Nu este medic/terapeut
liviutz73
In urma colposcopiei i s-a dat urmatorul tratament Flumicin 1 ovul seara 6 seri, Feminella vagiC 1 ovul seara 6 seri inainte de ciclul menstrual apoi Cervugid 1 ovul seara 12 seri si Feminella 1 ovul seara 6 seri dupa ciclul menstrual. In rest nu i s-a mai facut nimic cu mentiunea ca trebuie sa revina pentru un nou test papanicolau in noiembrie. Pe reteta scrie la diagnostic endocervicita. V-as ruga sa-mi spuneti e grav? Va multumesc foarte mult.
0
30-10-2010, ora 17:11
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Din cele descrise, cum spuneam, nu este nimic grav, este o inflamatie foarte serioasa, dar endocervicita se vindeca complet! AGC inseamna ca sunt celule mai greu de pus intr-o categorie, deci trebuie actionat sa nu devina periculoase. Si tratamentul este bun, mai ales Cervugidul este nemaipomenit, si dupa vindecare o cura la 3-4 luni este benefic. Deci, sa faca tratamentul exact cum i s-a prescris. Daca nu faceti rost de aloe verra first, inainte de a utiliza ovulul, la dou-trei zile, poate face spalaturi cu irigatorul, cu ceai caldut de galbenele sau tantum rosa de la farmacie. Dupa tratament, repetare PAP, analiza secretiei si colposcopie. Asadar, sa se linisteasca ca e tratabil. Si dvs. tb sa vi se dea tratament daca din analiza secretiei a rezultat ceva ce o poate reinfecta, chiar daca la dvs nu se manifesta nimic. Sa auzim de bine!
0
30-10-2010, ora 20:57
liviutz73
Nu este medic/terapeut
liviutz73
A intrebat-o sotia pe doamna doctor daca trebuie sa iau si eu ceva tratament si a zis ca nu este nevoie. Spuneti-mi, va rog, la testul PAP, nu i s-a facut si analiza secretiei? Sau trebuie facuta separat, pentru ca banuiesc ca daca era ceva de natura infectioasa mi-ar fi dat si mie tratament, nu? Pe rezultatul de la testul PAP nu apare nimic bifat la categoria infectii. Este posibil sa nu i se fi facut analiza secretiei?
0
31-10-2010, ora 01:22
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Daca i-a recoltat la cabinet este posibil sa i se fi facut ambele, simultan. Daca le-a facut la particular, nu la cabinetul unui ginecolog, se cer expres ambele. In orice caz, daca i-a dat hartiile si e numai PAP probabil ca nu s-a facut si analiza secretiei. Desi, logic, orice ginecolog cand e vorba de inflamatie vrea sa stie CAUZA ca sa dea tratament cat mai tintit. Analiza pentru HPV sigur se face separat. In orice caz, cervugidul este pentru spectru larg de infectii/inflamatii. Cand mai merge la cabinet sa intrebe daca sa faca separat de analiza secretiei si de PAP, analize pentru depistarea HPV, Clamydia etc. Sunt cam scumpe, dar fiecare are tratament diferit si apoi daca nu le faci, tot banii aia se duc pe n tratamente si n consultatii. Sper ca s-a mai linistit sotia. Va fi bine daca face tot ce trebuie.
0
03-11-2010, ora 22:10
liviutz73
Nu este medic/terapeut
liviutz73
cand i s-a facut colposcopia i s-a spus ca nu se vede jumatate de col si este de la o infectie si i s-a dat tratamentul de mai sus. Va rog sa-mi spuneti daca din cauza infectiei este posibil sa nu se vada colul intreg si daca tratamentul prescris rezolva problemele aparute.
0
03-11-2010, ora 22:58
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
N-am mai auzit de asta, sa nu se vada o parte din col...Mai ales ca existe solutii pe care medicul le poate aplica pe col sa scoata in evidenta ce vrea sa vada. Deci, nu ma pronunt. Tratamentul e bun, dar tb consult dupa si continuat daca mai e nevoie.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Testul Papanicolau
  • Am făcut testul Papanicolau. Ce înseamnă rezultatul?
  • Testul Babeș Papanicolau ar putea ajuta la depistarea mai multor tipuri de cancere ginecologice
  • Cum se depistează cancerul de col uterin?
  • Rezultat Papanicolau anormal - ce urmează?
  • Ce înseamnă celule endocervicale prezente (explicații)
  •