interpretare rezultate triplu test

30-11-2007
pinguin
Nu este medic/terapeut
pinguin
La fix 14 saptamani am facut triplu test. Rezultatele au fost: AFP-13.6, estriol neconjugat-1.23 si HCG total(HCG +Beta)-72808.Mom-uri corectate: AFP-0.5, uE3-0.95 si HCg 1.73.
As dori si eu o interpretare a acestor valori. Care sunt riscurile, daca ar trebui sa mai fac si alte analize?
Va multumesc din suflet!
3 comentarii
0
26-02-2008, ora 00:00
Dr. Stela Tirneci
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti, sector 1
Dr. Stela Tirneci
Nu stiu daca acest triplu test l-ati facut la recomandarea medicului care va urmareste.Triplu test se recolteaza intre saptamanile de sarcina 16-20, iar interpretarea lui consta in coraborarea valorilor obtinute la analizele de sange cu masuratorile CRL-ului si translucentei nucale din morfologia de trim. I, a greutatii si a varstei.
Toate cele bune.
0
27-11-2009, ora 16:07
ganca
Nu este medic/terapeut
ganca
buna ziua!
am vazut ca demult s-a vorbit pe forum insa am si eu o nelamurire
sunt insarcinata in 15/16 saptamani si d-na dr. mi-a recomandat sa fac triplul test la 15 sapt
sapt viitoare o sa am rezultatul
eu am citit pe net si sunt diferite opinii la perioada de efectuare a triplului test
0
21-04-2010, ora 22:47
dragosteroxana
Nu este medic/terapeut
dragosteroxana
Sunt in 21 de saptamani de sarcina, cosmarul meu a inceput dupa ce am primit rezultatul de la triplu test. Am 27 de ani doctoral meu nu mi-a recomandat sa fac triplu test avand in vedere ca este recomandat doar femeilor peste 35 de ani dar eu pt siguranta mea si a bebitei mele m-am hotarat sa-l fac si dupa ce am primit rezultatul a inceput cosmarul meu. Mi-a iesit risc crescut 1:213 sindrom Down, am crezut ca innebunesc cand am vazut rezultatul. Doctorul meu mi-a zis sa stau linistita, stiam ca testul reprezinta doar o probabilitate ca copilul meu sa aiba SD si nu un diagnostic dar nu am putut sa stau linistita eram prea stresata; am mers sa consult si alt doctor care dupa ce mi-a facut 4D mi-a spus ca bebita e ok ca nu se vede sa aiba nici o caracteristica pt SD dar pt orice evntualitate sa-mi mai repet triplu test si in alta parte. Am mers a doua zi si mi-am refacut din nou testul rezultatul l-am primit in aceeasi zi dupa vreo 4 ore si din nou mi-a iesit risc crescut de data asta 1:90 SD, asistenta mi-a zis ca cel mai bine ma duc sa ma programez la amniocenteza. Am inceput sa plang, eram disperata dar aveam nevoie sa stiu adevarul si dupa cateve zile am facut amniocenteza era singura modalitate de a afla un diagnostic si de a avea o certitudine ca o sa am o fetita sanatoasa. Procedura de amniocenteza nu e dureroasa, dureaza 1 minut pana iti recolteaza lichid amniotic si riscul de avort e f mic, efecte secundare majore nu apar eventual un mic disconfort in zona abdominala si cateva crampe.Am avut foarte mari emotii pana sa primesc rezultatul insa l-am primit dupa 3 zile de la procedura si mi-a confirmat ca totul este in regula si bebita mea este perfect sanatoasa. Va recomand sa nu va stresati daca rezultatele de la dublu, triplu test sunt pozitive sunt doar niste probabilitati( niste teste aiurea care nu m-i le-as mai face) nicidecum faptul ca bebeul dvs ar avea vreo anomalie cromozomiala dar pt siguranta amniocenteza este singura care o sa va arate daca bebeul dvs are vreo afectiune. Va doresc multa sanatate si bebei frumosi si sanatosi.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Markeri biochimici in serul matern
  • Triplu test în sarcină
  •