interpretare rezultate analize sange

15-12-2008
andreiaa
Nu este medic/terapeut
andreiaa
analizele recente prezinta: fosfataza alcalina mica 52 U/L, amiliaza mare 446 U/L, creatinkinaza mare 175 U/L, uree mare 46mg/dl. vsh 6 mm si fibrinogen 272 mg%. ceilalti indicatori au valori cuprinse intre limitele inscrise in buletinul de analize.
sumar urina:densitate 1020, ph 7, 5 urocultura <100UFC/ml.
5 comentarii
0
23-12-2008, ora 20:36
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Buna ziua,

FOSFATAZA ALCALINA este o enzima care se gaseste in ficat si oase si care se elimina prin bila. Dumneavoastra aveti o deficienta probabil datorata alimentatiei deficitare, unilaterale sau din alte cauze care pot fi descoperite prin intermediul altor analize cum ar fi transaminazele, bilirubina etc.

AMIAZA SERICA face parte din categoria hidrolazelor, subgrupa de enzime care catalizeaza degradarea hidrolitica a amidonului, a glicogenului, a poli- si oligozaharidelor.
Amilaza este o enzima de secretie exocrina, care este prezenta in ser sub doua forme izoenzimatice principale: pancreatica (40 % din amilaza serica totala) si salivara (60 % din amilaza serica totala). Enzima mai este prezenta in cantitati mult mai mici in ficat, sucul duodenal, intestinul subtire, trompele uterine, muschii scheletici.

O crestere se intalneste in cazul aparitiei pancreatitei acute. Exista unele medicamente care maresc cantitatea de amilaza.

Medicamente care produc constrictia sfincterului Oddi (ex: betanecol, difenoxilat, colinergice, narcotice analgetice: opiacee, codeina), secretina. Unele medicamente/droguri determina cresterea amilazemiei si posibil pancreatita. Intre acestea sunt incluse : acid valproic, etanol, asparaginaza, azatioprina, captopril, cimetidina, clofibrat, corticosteroizi, ciproheptadin, didanosin, estrogeni, acid etacrinic, furosemid, ibuprofen, indometacin, acid mefenamic, metildopa, nitrofurantoin, contraceptive orale, pentamidin, fenilbutazona, sulfonamide, sulindac, tetraciclina, diuretice tiazidice, zalcitabin.

CREATINKINAZA este o enzimă ce se găseşte în inimă, creier, masa musculară şi alte ţesuturi ajutând la producerea de energie pentru contractarea muşchilor. Un nivel crescut de CK, indică faptul că muşchii pacienţilor au fost suprasolicitaţi, sau ca există daune la nivelul inimii şi altor muşchi.

UREEA reprezinta forma de excretie a azotului continut de proteine, iar cantitatea eliminata urinar este direct proportionala cu intensitatea catabolismului proteinelor, cu conditia ca functia renala sa fie integra.

Cauze de crestere a ureei in sange :

* afectiuni renale acute si cronice - ca si creatinina ureea este invers proportionala cu GFR ( rata de filtrare glomerulara ), cat timp perfuzia renala si aportul proteic sunt normale iar GFR >= 30 ml/min conc de uree se va mentine normala; in afectiuni cronice renale cu GFR < 30 ml/min ureea va monitoriza succesul dietei hipoproteice;
* azotemie prerenala, hemoragii, varsaturi, diaree, arsuri cu aport insuficient de lichide, datorita reducerii volumului extracelular, care atrage diminuarea perfuziei renale si dezechilibre electrolitice, febra, tratamente cu doze mari de glucocorticoizi;
* azotemia postrenala, obstructii ureterale, vezicale, uretrale, tumori prostatice, prostatite, litiaze, , ureea. > Creatinina;
* aport crescut de proteine > 200 g/zi U/C > 35 mg/dl;

VSH-ul este la limita minima inferioara (la femei = 6-13 mm la o ora; 1-20 mm la 2 ore);

FIBRINOGEN-ul are o valoare normala (240 - 290 mg la 100 ml)

Va recomand sa consultati un medic internist si daca doriti chiar eu va pot recomanda unul (imi spuneti si va triit un mesaj privat pentru ca l-am recomandat de foarte multe ori si cred ca nu mai am voie sa il scriu direct).

Numai Bine, multa sanatate si Sarbatori Fericite!
0
05-04-2009, ora 16:04
daniela_carmen_007
Nu este medic/terapeut
daniela_carmen_007
BUNA ZIUA
DECURAND AM FACUT NISTE ANALIZE IAR REZULTATELE NU AU FOST DELOC BUNE
1-TGO(AST)-40
2-TGP(ALT)38
IAR FIBRINOGEN-UL -451.
AM MERS LA SPITAL PT ALTE ANALIZE SI NICI ACELEA NU AU IESIT BN.
AM DIAGNOSTICUL:DISLIPIDEMIE
MI SA PRESCRIS SI VACCINUL IMPOTRIVA HEPATITEI DESI ACESTE ANALIZE AU IESIT BUNE.
CE AR TREBUI SA FAC DEOARECE MI SA SUGERAT SA FAC SI UN CONTROL CARDIAC.
VA ROG AJUTATI-MA.
MULTA SANATATE
MULTUMESC
0
05-04-2009, ora 19:29
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Buna ziua!
Intr-adevar, trebuie sa va faceti un control cardiologic, asta din cauza dislipidemiei, care creste riscul de aparitie a unor ateroame, care la randul lor pot degenera in ateroscleroza si de aici o multime de complicatii.
Ar fi foarte bine daca ati putea sa va faceti un eco cord si nu numai!

Trebuie sa tineti si un regim alimentar pt dislipidemie si sa luati un tratament cu ulei de peste omega 3, dar si ulei de in sau canepa, datorita continutului de omega 6 si omega 9.

Numai Bine!
0
25-04-2009, ora 09:38
Lady2000
Nu este medic/terapeut
Lady2000
Buna ziua! In urma cu cateva saptamani am fost la ginecolog pentru un examen citologic de rutina si pentru ca aveam o secretie alba cu aspect branzos si banuiam ca ceva nu e in regula pentru ca anul trecut am avut candida, m-am tratat si ma gandeam ca a reaparut.Am efectuat examenul citologic cervico-vaginal si am primit urmatorul rezultat cu diagnosticul: VULVOVAGINITA - A.Sistem Bethesda (TBS) 1.Evaluarea calitatii frotiului - Satisfacatoare - Foarte frecvebte PMN ; 2 Caracterizare generala - Modificari celulare benigne/Infectii : ALTE BACTERII =BACILI B.Evaluarea hormonala - Status compatibil cu varsta si anamneza ; C.Citodiagnostic Babes/Papanicolau - Clasa II ; Am mers cu acest rezultat la medicul care mi-a efectuat recoltarea secretiei pe lamele si m-a consultat... L-a citit, s-a uitat la mine si mi-a spus ca nu am nimic grav si sa fac spalaturi cu bicarbonat alimentar...(!!!) Am insistat sa imi prescrie tratament si mi-a spus ca nu am nimic...E posibil asa ceva? Eu am citit pe net ca se efectueaza tratament pentru asa ceva si nu stiu ce sa mai cred...Si mai ales ca am un prieten si vreau sa incep o relatie sexuala cu el, acum nu stiu ce sa fac pentru ca nu as vrea sa il infectez si pe el iar eu sa incep un tratament apoi sa ma reinfectez de la el...Va rog din suflet sa imi dati si mie un raspuns si sa ma lamuriti in legatura cu problema mea care ma face sa intru in depresie...Multumesc!
0
14-07-2010, ora 23:56
maria mr
Nu este medic/terapeut
maria mr
BUNA ZIUA!
As dori si eu, daca se poate o interpretare pt. urmatoarele analize:
colesterol 209
hdl colesterol 44
trigliceride 181
vsh 2 si 4 la 2 ore
tgo 12
tgp 14
anticorpi anti hcv negativ
antigen hbs negativ
glicemie 78
vdrl negativ
fibrinogen 325
wbc 4, 8
ly#1, 8
mo#0.2
gr#2, 8
multumiri!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Un dispozitiv imprimat 3-D ce poate detecta rapid anemia
  • A fost dezvoltat un sistem cu micro-ace pentru a analiza concentrația medicamentelor din organism
  • Sângele tinerilor nu anulează efectele îmbătrânirii la șoarecii bătrâni
  • Analize uzuale (și interpretarea lor pe scurt)
  • Un nou test de sânge are o predictibilitate mai mare a riscului de boli
  •