interpretare rezultat analize in urma unei donari de sange | Forumul Medical ROmedic

interpretare rezultat analize in urma unei donari de sange

05-12-2008
scoco
Nu este medic/terapeut
scoco
aveam tensiunea foarte mare si cineva mi-a recomandat sa mai dau ceva sange poate ma mai lasa presiunea asupra capului-dureri si ameteli -18/16 de cele mai multe ori tensiune/in urma donarii am fost socat sa aflu ca sunt suspect de sifilis... adica in dreptul ANTIGEN HBS scrie tr.Syphilis total antibody, TEST SEROLOGIC pozitiv {vs -0, 114, vp -2, 468} Acum ma intreb in ce conditii putea aparea aceasta suspiciune in conditiile in care partenera nu are nimic pt ca si ea a donat sa mi faca mie curaj, adica am frica de injectii!!!ei analizele i-au iesit bune, relatie de pestew 1 an de zile!!!
daca ininte cu o zi am baut ceva poate influenta analiza?
multumesc frumos pentru ajutor/ intre timp am repetat analiza la dermato.. si sunt in asteptare de aproape o sapt.Poate fi o eroare rezultatul!?
mentionez ca acum doi ani in sept am facut analizele complet..si nu avceam nimic!!si nici simptome nu sunt, sunt curat.cu respect apreciez un raspuns din pct de vedere medical!!
4 comentarii
0
06-12-2008, ora 18:53
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Pai daca esti suspect de sifilis inseamna ca nu ai mai donat sange.In sifilis contaminarea este veneriana, prin contact direct, sexual cu o persoana bolnava.Transmiterea neveneriana este rara : este cazul medicilor si a personalului de laborator care intra in contact direct cu produsele biologice ale bolnavului de sifilis, contaminare prin transfuzii de sange infectat.In ceea ce priveste contaminarea indirecta prin obiecte de toaleta, aceasta este exceptionala si discutabila, deoarece microbii care produc sifilis sunt foarte putin rezistenti in mediul extern.Nu-ti amintesti, poate ca dupa un chef ai avut de acum doi ani incoace vreo relatie sexuala ocazionala.Sau, desigur ca exista si posibilitatea unei erori de laborator.Dar daca se confirma ca ai sifilis trebuie neaparat sa te tratezi la dermatolog si tu si partenera ta.Te vei gandi tu pe urma ce ai mai facut in trecut si pe unde ai umblat.Stai linistit, sifilisul, din fericire, se vindeca complet prin tratament.Numai bine!
0
07-12-2008, ora 18:01
scoco
Nu este medic/terapeut
scoco
multumesc casa drhause! si dc partenerei nu i-a iesit nimic, desi a donat deja a doua oara in ultimele 6 luni, odata la nevoie pentru cineva si odata cu mine ca sa imi fac curaj!?cum poate sa nu fie la ea si la mine da?are vreo influenta alcoolul baut dinainte?
0
07-12-2008, ora 18:49
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Lasa alcoolul in pace ca nu are legatura cu sifilisul.La tine sunt 4 variante : ori ai facut sex cu prezervativ cu prietena ta [ ceea ce cred ca nu e adevarat ], ori laboratorul a gresit [ nici asta nu-i adevarat ], ori ai contactat sifilis de curand [ nici asta nu-i adevarat caci spui ca ai fost fidel relatiei actuale ], sau ai sifilis, ceea ce e adevarat. Numai medicii stiu ca exista o forma de sifilis numit sifilis latent in care pacientul nu are nici un fel de simptome clinic, dar are sigur in amintire cel putin o relatie intamplatoare si reactiile serologice pentru sifilis sunt pozitive sau partial pozitive, dar lichidul cefalo-rahidian este negativ iar cordul si aorta sunt normale.El poate fi relativ recent, adica are o vechime de circa 2 ani sau tardiv, cu o vechime mai mare.O parte din bolnavii cu sifilis latent sunt contagiosi, o parte nu.Prietena ta este foarte norocoasa sau are un sistem imunitar solid daca in urma relatiei cu tine este negativa.Trebuie de urgenta sa mergi la dermatologie pentru tratament caci oricand pot apare complicatii grave.Prietena ta sa repete analizele.Pe perioada tratamentului fa sex numai cu prezervativ.Bine ca s-a descoperit acum cat nu e prea tarziu.Sa urmezi tratamentul corect de la cap la coada.Numai bine!
0
10-12-2008, ora 21:37
scoco
Nu este medic/terapeut
scoco
multumesc!!! sunt intre timp foarte norocos... am repetat la dermato analizele si mi-au iesit negative... asa ca pot sa ma numar printre cei care au avut erori la donare! sunt mai pregatit de sarbatori, de viata de toate! SARBATORI FERICITE PENTRU CASA DR HOUSE!!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Unde pot dona sânge în România?
  • Transfuzia de sânge donat de femei ar putea fi periculoasă pentru bărbaÈ›i
  • Ce trebuie să mănânc dacă donez sânge?
  • Am voie să mănânc înainte să donez sânge?
  • Care sunt criteriile de selecÈ›ie pentru donatorii de sânge?
  • Cât de frecvent pot dona sânge?
  • Avantajele donării de sânge (de ce ar trebui să o faci)
  • Dietele donatorilor pot declanÈ™a reacÈ›ii alergice la primitorii de sânge
  •