interpretare imunohistochimie

07-12-2015
Tray
Nu este medic/terapeut
Tray
Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu interpretarea urmatorului buletin de analiza:
Diagnostic trimitere: polip cervical mucinos. Suspiciune infectie HPV
REZULTATE:
Histopatologic: Formatiune polipoida endocervicala prezentand in corion glande endocervicale dilatate chistic, cu infiltrat inflamator asociat, formatiunea e tapetata de epiteliu pavimentos de exocol, acantoza care contine colilocite si de epiteliu metaplastic.

Imunohistochimic: p63 pozitiv in celule parabazale si bazale ale epiteliului de exocol; Ki67 pozitiv in celule parabazale si bazale ale epiteliului de exocol; p16 pozitiv in epiteliul de exocol acantozic; CEA pozitiv in epiteliul de exocol.

CONCLUZII: Testele imunohistochimice sustin diagnosticul de polip cervical cu displazie de grad jos a epiteliului de exocol (leziune intraepiteliala scuamoasa de grad jos, CIN I).

Mentionez ca am 36 ani, 1 nastere naturala, niciun avort si ca recent am avut 1 interventie pentru extirparea unui polip pe col si apoi, la interval de 1 luna, o histeroscopie pentru extirparea unui polip uterin. Inca nu am ajuns cu aceste rezultate la medic (am programare peste 2 saptamani). Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Cat de grav este? Am infectie cu HPV? Daca da, cum se poate trata? Eu mi-as dori si al doilea copil.

Va multumesc.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.