interpretare analize medicale

25-12-2007
dedei
Nu este medic/terapeut
dedei
Va rog pentru baietelul meu de 4 ani, sa-mi dati un raspuns. In urma analizelor de rutina a obtinut valori normale, mai putin la DISTRIBUTIA ERITROCITARA, unde a obtinut 17, 40 %. si la URINA dens. 1, 02, pH 5, 0.In rest totul este normal.

Si ptr. mine am o nelamurire, la analize mi-a iesit BAZOFILE 3, 0. Si la URINA dens. >1, 030, iar pH 6, 0. In rest toate sunt la valori normale.

Mentionez ca in urma cu fix 6 luni am facut un set de analize complet si am avut la HEM 31, 30 (MCH). Ce-mi puteti spune?
Va multumesc anticipat si apreciez munca si efortul D-voastra!
2 comentarii
0
29-12-2007, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Distributia eritrocitara este un parametru cu relevanta clinica scazuta, atata vreme cat hemoglobina si hematocritul sunt de vlori normale - indica doar distributia dimensiunilor globulelor rosii in frotiul de sange studiat. pH-ul urinar acid poate indica consum crescut de substante acidulate sau o hidratare necorespunzatoare, fiind necesar un aport mai mare de lichide.
In cazul dvs. la fel, urina e foarte concentrata, cat priveste bazofilele, acestea cresc in afectiuni virale sau alergice, insa la dvs. valoarea e apropiata de normal.
Valoarea CHEM indica concentratia medie de hemoglobina per globul rosu, iar o valoare mica poate indica o presispozitie spre anemie, dar din nou, diagnosticul de anemie nu se pune decat daca hemoglobina e scazuta.
0
29-12-2007, ora 00:00
dedei
Nu este medic/terapeut
dedei
Asteptam acest raspuns si i-mi dau seama ca nu am pentru ce sa-mi fac griji. Va multumesc din suflet ca mi-ati dat un raspuns. Stiu ca sunt persoane care au probleme mai mari, dar fiecare se framanta si isi pune intrebari.
Va doresc tot binele din lume si va multumesc inca o data ca v-ati facut timp ptr a-mi raspunde.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Teste medicale de rutină la copii
  •