interpretare analize-HPV

25-10-2008
diana0783
Nu este medic/terapeut
diana0783
Buna ziua,

In urma unui test Papanicolau am primit urmatorul rezultat: "Se constata prezenta unor celule malpighiene superficiale si intermediare cu discrete anomalii nucleare. Sunt prezente celule cilindrice endocervicale normale. CONCLUZIE: celule scuamoase atipice de semnificatie nedeterminata (ASC-US)."
Intrebarile mele ar fi:
- acest diagnostic stabileste ca sunt infectata cu HPV sau in urma testului HPV se va stabili acest lucru precum si natura virusului in cazul in care acesta exista?
- cum as fi putut sa ma infectez daca mi-am inceput viata sexuala la 19 ani si de atunci nu am avut decat un partener, pe cel ce-mi este sot acum... si teoretic nici el nu a mai avut de atunci o alta partenera (de acum 5 ani).nici eu nici el nu prezentam nici un fel de neg, pete sau altceva anormal...

Va rog mult sa ma ajutati cu niste raspunsuri pentru ca nu inteleg ce mi se intampla si de ce...
Multumesc!
3 comentarii
0
26-10-2008, ora 17:33
Dr. Bociu Crina
Obstetrica-ginecologie, Londra
Dr. Bociu Crina
păi putea să aiba de dinainte virusul, pentru că rămâne multă vreme în organism. dar nu înseamnă neapărat că eşti infectată HPV, du te şi fă tipajul viral pentru a vedea despre ce e vorba.
0
27-10-2008, ora 07:35
diana0783
Nu este medic/terapeut
diana0783
Merci mult Crina...sa te auda Dumnezeu si sa nu am HPV.sunt terminata de cand am aflat, si mi se pare atat de nedrept. daca as fi citit cauzele care provoaca aceasta boala inainte, as fi zis ca mie nu mi se va intampla niciodata...
Din pacate trebuie sa ma mai perpelesc o saptamana pt ca sunt la ciclu, dupa care inca trei saptamani pana vine rezultatul analizei HPV...

Multam!
0
10-06-2009, ora 19:36
vali31
Nu este medic/terapeut
vali31
atunci cand faci un test papa-nicolau, medicul ginecolog care ti-a recoltat pentru analiza ar trebui sa-ti si explice ce inseamna rezultatul primit.
a fi diagnosticata cu ASC-US, nu este grav, dar nici nu trebuie lasat de pe o zi pe alta. Este vorba de o modificare a celulelor din diferite motive. Asa cum mi-a recomandat medicul meu si laboratorul unde am facut analiza, urmatoarea analiza ce trebuie facuta este testul HPV sau mai degraba un examen colposcopic, in urma acestei examinari daca este necesar se va urma un tratament iar peste alte 6 luni repetat papa-nicolau.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce diferenţiază infecţiile HPV care dispar de cele care preced cancerul?
  • Vaccinul HPV a redus riscul de infectare cu 90% în ultimii 10 ani
  • Cum să ne protejăm mai mult copiii - vaccinarea antiHPV
  • Vaccinul antiHPV e recomandat și la băieți
  • Vaccinul HPV crește șansele de concepție la femeile ce au avut în trecut boli cu transmitere sexuală
  • Sexul a devenit mai sigur pentru toată lumea, datorită unui program de vaccinare
  • Australia ar putea deveni prima țară care a eradicat cancerul cervical
  •