Forum medical - întrebări și răspunsuri medicale
Faci mișcare sau ai vrea? Folosește aplicația Activ (by ROmedic)!
Forum medical Regulament Colaborare - răspunsuri

interpretare HBc pozitiv

07-05-2007, ora 19:52
Autor: Xenia
Buna ziua,as dori o informatie in legatura cu rezultatele unor analize medicale.Va multumesc. Anticorpi anti HBc pozitiv. Anticorpi antiHCV, versiunea3.0-metodaMEIA negativ. Antigen HBs-test generatia a 3-a metoda MEIA negativ.Precizez ca nu am facut vreun tratament pentru hepatita si nici nu stiu sa fii avut .Va rog sa ma sfatuiti ce pot sa fac. VA MULTUMESC
4 comentarii
07-05-2007, ora 00:00
Autor: drmarkuss1 | Dr. Markus Sorin - Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Acest profil serologic pledeaza in principiu pt o infectie acuta la debut cu virusul hepatic B, anti-HBc tip Ig M fiind primii anticorpi ce apar in aceasta infectie, si deseori pot apare inaintea Ag HBs. Totusi, dvs nu specificati ca e vorba de IgManti-HBc, ceea ma face sa nu fiu foarte sigur...Daca sunt IgG anti-HBc, atunci poate fi o infectie veche cu virus hepatic B, dar absenta Ag HBs ma face sa cred ca nu suntem in aceasta situatie. Pt clarificare ar mai fi necesare: Ag e, Ac anti-e, anti-HBs,si nu in ultimul rind ADN viral pt virusul hepatic B.
Concluzie: infectie cu virus hepatic B fara a putea preciza cu certitudine momentul, starea de activitate a bolii, daca e infectie acuta sau cronica(date insuficiente). Cel mai probabil-infectie acuta cu virus hepatic B.
27-11-2008, ora 18:23
Autor: macica
Ce imi puteti spune, e ceva grav?
AST 18 ; ALT 13 ;colesterol 213;
Ag HBs 907,2 REACTIV
Anti HBc pozitiv
Ag HBe 0,163 Nonreactiv
Anti HCV 0,152 Nonreactiv
11-07-2009, ora 18:41
Autor: titi_play
buna ziua as dori niste lamuriri si eu va rog frumos hbs ag negativ ,hbe ag negativ, anti-hbe pozitiv, anti-hbc pozitiv, anti-hcv negativ, anti-hbs negativ si am inca o analiza toxoplasma igg rezultat pozitiv 240 ul(pozitiv6ul/ml)si mai scrie prezenti ac de clasa igg anti-toxoplasma gondii ce inseamna va rog eu frumos sa imi spuneti si mie va multumesc
17-11-2010, ora 19:52
Autor: dimitra
Buna seara! Ma numesc Gheorghe si am fost depistat de putin timp ca sunt purtatorul virusului hepatitei B!Acestea sunt rezultatele primelor analize AgHBs pozitiv 1599.31,AntiHBc pozitiv 11.89,AntiHBe pozitiv 0.03! As dori sa stiu ce inseamna pt ca eu nu am nici o simtoma!Asta inseamna ca l-am luat de curand sau nu se stie si sunt doar purtatorul virusului?Va multumesc!!
Adaugă un comentariu / răspuns


Alte subiecte care v-ar putea interesa:
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK