intepaturi la inima

75 comentarii 1 23 Înainte ›
0
09-01-2010, ora 17:01
Pirtea Maria
Nu este medic/terapeut
Pirtea Maria
Un alt punct de vedere:

RUGĂCIUNEA INIMII VINDECĂ... INIMA!

RUGĂCIUNEA INIMII:
Doamne Iisuse Christoase Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine păcătosul!
Această rugăciune se rosteşte pe un şirag de metanii de 33 de bobiţe de preferinţă de culoare verde şi roz.
În data de 9 noiembrie 2009, sărbătoarea Sfântului Nectarie Taumaturgul, cu ocazia unui tratament prin tehnică radiantă, făcut unui domn mai în vârstă care avea oarecari suferinţe cu inima după un infarct, i s-a recomandat acestuia din astral, prin Îngerul vindecător, să spună zilnic rugăciunea inimii. Să înceapă în prima săptămănă cu un şirag de metanii pe zi şi apoi să crească la 2-3 sau mai multe şiraguri pe zi după cum poate. S-a cerut ca acel şirag de metanii să fie de preferinţă din bobiţe verzi şi roz deoarece ceakra inimii este verde şi cu roz în mijloc. I s-a transmis că această rugăciune îi va vindeca inima. Domnul respectiv a acceptat chiar cu bucurie acest tratament prin rugăciune, începând să se simtă ceva mai bine chiar de a doua zi.
Rugîndu-ne la Bunul Dumnezeu şi cerând mai multe informaţii despre acest mod de tratament, ni s-a transmis că Domnul Iisus Christos curăţeşte, vindecă şi repară inima acelora care se roagă Lui cu credinţă cu această rugăciune simplă şi care poate fi rostită de către oricine. Domnul Iisus Christos îl aude pe acela care I se adresează direct şi dacă omul are credinţă îl ajută să se vindece.
Persoanele care au boli de inimă, mai grave sau mai uşoare, toate au de fapt probleme cu ceakra inimii, care nu funcţionează corect şi la intreaga ei capacitate, astfel încît să aducă suficientă energie cu care să impregneze zona inimii şi celelalte organe pe care le guvernează.
Ceakra inimii este un centru energetic principal al corpului uman, o rozetă energetică care se învârte şi care este înrădăcinată în canalul energetic central al corpului, care canal la rîndul său dublează coloana vertebrală. Ceakra este aflată în dreptul inimii fizice şi buna ei funcţionare depinde de sentimentul de iubire pe care fiecare om trebuie să-l nutrească faţă de Dumnezeu, faţă de semeni şi faţă de natură. Aceia care nu iubesc pe Dumnezeu, care ţin mânia, care nu iartă şi nu uită dacă cineva i-a supărat, care agresează natura, care sunt asprii cu cei din jur, blochează o parte din fluxul de energie care curge prin acest centru atît de important şi care scaldă continuu inima fizică. Ei blochează astfel transmiterea liberă spre exterior a iubirii, deoarece inima este singura care vehiculează acest sentiment minunat. Iubirea este de fapt o formă superioară de energie din Univers, cea mai înaltă, din care Dumnezeu a creat totul.
Fiecare om emană acestă formă înaltă de energie din inima lui atunci cînd iubeşte necondiţionat, aşa cum ne iubeşte Dumnezeu pe noi sau aşa cum o mamă îşi iubeşte copilul, fără a cere nimic în schimb, fără a condiţiona revărsarea acestui sentiment de ceva anume.
Ca să-i protejeze pe oameni de bolile de inimă şi pentru ca ei să evolueze spre sentimente superioare şi pentru a-i readuce la El puri şi curaţi, Bunul Dumnezeu a dat o primă şi mare poruncă oamenilor: de a opri ura între ei şi de a o înlocui cu iubirea, atăt faţă de El, cât şi faţă de semeni. Cei care au respectat porunca aceasta au fost sănătoşi, iar cei care din neştiinţă şi neânţelegere a importanţei ei au încălcat-o, au ajuns la necazuri şi diferite boli.
În prezent prin marea Sa bunătate Domnul Iisus Christos ne dezvăluie această mare binecuvîntare pe care o aduce acestă rugăciune adresată Lui, dacă este rostită cu voce tare sau în gînd, care dincolo de puterile deosebite pe care le aduc monahilor care o practică cu mare evlavie, aduce tot atât de mult bine şi mirenilor care cred şi se roagă, dar şi celor aflaţi în suferinţă cardiacă.
Această rugăciune este un leac miraculos, pentru inima bolnavă, care nu costă bani, care nu cere efort mare, ci numai iubire şi încredere în ajutorul lui Dumnezeu de Sus.
Rostirea ei se face unind mintea cu inima şi lăsănd ca acest flux să fie exteriorizat prin inimă. Pe inspiraţie se spune prima parte a rugăciunii:
Doamne Iisuse Christoase Fiul lui Dumnezeu,
...moment în care noi afirmăm că Îi recunoaştem pe Domnul Iisus Christos ca fiind Fiul lui Dumnezeu şi îl primim în inima noastră ca pe un Oaspete de seamă cu linişte şi încredere deplină...
Pe expiraţie se spune a doua parte a rugăciunii:
...miluieşte-mă pe mine păcătosul!
...moment în care cerem pentru noi mila lui Dumnezeu, bunăvoinţa Lui faţă de noi, dar acceptăm şi să ne eliberăm de tot păcatul din noi şi permitem să iasă afară din noi toate energiile negative acumulate acolo în timp, pe care chiar noi prin neiubire le-am emanat şi blocat.
Prin exerciţiu şi repetare zilnică tehnica se desăvârşeşte şi efectele ei benefice nu vor întârzia să apară.
Vorba românească care spune despre cineva că are inima împietrită, din păcate se reflectă foarte concret în starea energetică a aurei din dreptul inimii, unde chiar apare un fel de împietrire a energiilor fine, o stagnare. Apare ca un fel de scut aşezat acolo, care încurcă şi limitează buna circulaţie a energiilor şi implicit şi funcţionarea inimii.
Deoarece ni s-a cerut să facem cunoscut tuturor această informaţie, să o transmitem tuturor acelora care au probleme cu inima, pentru a folosi metoda pentru vindecare, ne-am conformat.
Considerând că cele transmise din bunăvoinţa Domnului Iisus Christos sunt de maximă importanţă pentru toţi oamenii, vă rugăm pe toţi aceia care citiţi şi înţelegeţi acest material să-l transmiteţi mai departe tuturor şi mai ales spre cei care au nevoie şi sunt în suferinţă. Ni s-a spus că metoda aceasta funcţionează în orice limbă folosită pe Terra, indiferent de religia celui care se roagă cu credinţă şi iubire.
Bunul Dumnezeu să-i binecuvinteze pe toţi cei care se roagă şi să le dea vindecare.
0
17-01-2010, ora 11:34
ionut daniel
Nu este medic/terapeut
ionut daniel
catre dr cardiolog-an urma cu trei ani am avut o senzatie de rau care se manifesta cu ameteli cu jena in piept cu transpiratii abundente mentionez ca an ziua aceia bausem cafea multa avusesem si niste emotii dupa cca 4 ore mi-a trecut nu am mai avut nimic vreo 2 saptamani.an ultimile zile ale acestor 2 saptamani am fost la un medic de fam si mi-a spus ca am tensiunea cam mare mi-a dat un tratament si mi-a zis sa stau in casa si sa iau tratamentul respectiv an aceasta perioada am controlat tensiunea de 2 ori era 15 cu 9 daca am vazut ca tot nasol a-mi era am plecat la camera de garda acolo mi-a zis sa ma duc la cardiologie cand am ajuns o doctorita mi-a zis ca am un i.m aici am avut col si trig normale tensiune 18 cu 9 pols 96 ck 224 ck mb 3 glicemie 251 iar elecrocardiograma cu q in d3 avf si v5. an fine mi-a facut tratament pt im dupa ce am iesit din spital eram terminat si psihic si fizic asa ca am plecat la fundeni unde am facut coronografie la dr deleanu acesta mia sus ca nu am modificari semnificative -coronare permeabile dar pe elecrocard.sunt si acu acele modificari acum 2 zile am gasit o electrocard de acu 8 ani m-am uitat cu cineva in domeniu pe ea si surpriza aceleasi modificari...antrebarea pe care v-o pun este posibil ca acesete modificari pe elecrocardiograma sa le am din nastere sau daca am facut im mai demult medicul care mi-a facut acea electrocard veche de ce nu a vazut modificarea ???? pana acu trei ani am facut detoate am baut putin am mancat dulciuri si grsimi si nu am simtit nimic.daca puteti ca specialist va rog dati-mi si mie un raspuns-va multumesc, , ,
0
23-01-2010, ora 11:08
cristi77
Identitate neconfirmată
cristi77
pentru toti cei cu intepaturi la inima:
1. INIMA NU INTEAPA! durerea de inima nu e ca o intepatura. "durerea" de inima nu e durere decat rareori. "durerea" de inima este ca o PRESIUNE, CA UN CLESTE, CA O GHEARA, CA O JENA. intrebati oamenii mai batrani din jurul vostru daca nu au "cate o gheara in piept" si dc zic da, intrebati-i cum e durerea si cand apare. DUREREA DE INIMA NU ESTE ARATATA CU DEGETUL CI CU PUMNUL SAU CU PALMA. nu e fixa nu inteapa.
2. durerea de inima NU ESTE IN STANGA, ci in spatele sternului.
3 durerea de inima tine de la 2 minute in sus si este insotita de frica de moarte, anxietate si transpiratii la infarct.
4. calciul nu este calmantul sistemului nervos!! nu are nicio legatura. UN OM DE 70 DE KG ARE 15 KG DE CALCIU IN CORP, in oase.. nu exista o lipsa de calciu, ci o lipsa a disponibilitatii calciului in sange. calciul este peste tot, doar ca nu intra cum trebuie in celule. este stupid sa tratati simptomele voastre cu medicamente. sunteti toti sanatosi, este cvasi imposibil ca un tanar de 23 de ani sa aiba dureri la inima. 1 caz din 50 000... repet, nu le tratati cu medicamente. incercati sa va cultivati bunadispozitie si increderea in sine si optimismul si s-ar putea destul de sigur sa dispara.. si miscare!! miscarea este cel mai bun remediu pentru orice problema ati putea avea
5. si inchei, anxietatea de care spuneti ca suferiti voi si multi multi altii ca voi nu ramane fara efecte fizice..
persoanele anxioase se incadreaza intr-un anume tipic al personalitatii, tipul C, si care va face in primul rand sa fiti ipohondri... si disperati medicul, credeti-ma... si problema finala si cea mai grava este ca se pare ca expunerea la zeci de ani de anxietate favorizeaza aparitia cancerului.. si asta e mult mai important decat alimentatia etc.. deci priviti pozitiv si alungati indoielile asupra persoanei proprii. si asta va spune un medic cardiolog, nu dr. cristian andrei

PENTRU IONUT DANIEL: dl ionut, sunt sanse foarte foarte mari chiar sa fii avut un infarct inferiorD2, D3, si aVF, nu V5. trebuie sa va considerati norocos ca ati avut o localizare mai "usoara" daca se poate spune asa si ca ati supravietuit acestui episod fara sa treceti pe la spital. dar, trebuie sa atrag atentia tuturor ca suntem singurul popor probabil care cand are dureri in piept si transpiratii nu se prezinta la medic.
coronarele permeabile dupa infarct nu sunt o minune, O TREIME din infarcte se repara spontan in timp si ajung ca vasul de sange sa fie ca inainte.
sfaturi:
1. faceti un test ekg de efort sa stiti cum stati de acum inainte
2. cumparati-va un tensiometru, luati-va tensiunea dimineata si seara timp de o luna, notati-va rezultatele si eventual chiar faceti un grafic si apoi prezentati-va cu el la un medic CARDIOLOG, chiar si de policlinica, sa va dea tratament de tensiune pe care il veti lua tot restul vietii
3. tineti-va sub control colesterolul si sa faceti analize prin med de familie ca pot fi mai ieftine si LDL - si HDL - colesterol. LDL-ul trebuie sa fie sub 100mg. daca nu e, adresati-va aceluiasi cardiolog.
4. vedeti daca aveti diabet si tratati-va. ca sa scapati de stressul spitalelor, toate astea se pot face prin clinici private, daca aveti posibilitatea financiara desigur. 252 glicemia este foarte mult, indiferent de cauza.
5. NU FUMAT, nu baut mult, nu zahar, nu adaugati sare in farfurie si nu exagerati la prepararea mancarii
ATENTIE, ordinea importantei este: HTA, DIABET, colesterol, regim
6. de aici inainte, dumneavoastra va prelungiti viata
0
24-01-2010, ora 17:43
innocent
Nu este medic/terapeut
innocent
Se vede ca d-nul cristi77 nu a trecut niciodata prin anxietati si alte probleme de genu. Calciul si magneziu SUNT "sedative naturale ale sistemului nervos", si nu cred domnule cristi ca il puteti contrazice pe D-nul Prof. Dr. Grigore Lungu care a scris cartea "Spasmfilia adultului". In caz ca nu aveti in biblioteca aceasta carte, v-as recomanda sa cumparati si sa o cititi, pentru ca va va fi foarte folositoare.
0
24-01-2010, ora 23:53
cristi77
Identitate neconfirmată
cristi77
draga domnule inocent. eu nu trebuie sa trec prin nimic. eu sunt medic cardiolog. cartea o am, e scrisa pe la inceputul anilor 80 de prof lungu care este endocrinolog.
1. pe vremea aceea se cunosteau 5% din mecanismele celulare
2. repet, calciul nu e calmantul sistemul nervos, ci stimulatorul lui, catalizatorul lui, mecanismul central al lui. crizele de spasmofilie nu apar pentru ca nu aveti calciu destul, dupa cum spuneam aveti 15 kg, ci pt ca el nu e disponibil in sange din diverse motive de moment.
3. spasmofilia nu [mai] este considerata ca o boala. pana si scoala medicala franceza, ultimul ei refugiu, incepe sa renunte la ea. stiti de ce s-a renuntat la ea? pentru ca se cheltuia miliarde investigand in draci un spasmofilic si de cealalta parte, mureau foarte multi etichetati cu spasmofilie in mod abuziv. problema spasmofiliei este mult prea complexa ca sa fie tratata cu calciu. problema ei isi gaseste ecourile in modificarile vegetative induse de constient, de tipul de personalitate C.
4. si ca sa incheiem, pentru ultima oara va spun nu calciu este calmant.. calciu nu calmeaza nimic, ba excita, este principalul excitator nervos. de ce se da calciu la spasmofilici este o problema foarte complexa si tine de mecanisme celulare si nu stau acum sa explic. dar NU pentru ca ar calma.
calmant este in primul rand potasiul si magneziul pe locul 2. ASTA CONTINE ASPACARDINUL, D-ASTA SE RECOMANDA.
si 5. pentru ca nu pot sa ma abtin, toate alimentele pe care le-ati scris mai sus sunt total lipsite de calciu, ba mai mult orice leguma verde impiedica absorbtia corecta a calciului si fierului. spanacul contine enorm fier, insa se absoarbe f f f putin, pentru ca are niste substante, acizi oxalici si fitici care leaga fierul si nu-l mai absoarbe. dar CIOCOLATA contine foarte mult magneziu si sunt convins ca prof lungu mentioneaza asta in cartea lui.
v-as recomanda sa postati lucruri serioase sau daca vreti neaparat sa scrieti prostii, scrieti-le in domeniul in care va pricepeti.
0
27-01-2010, ora 18:44
razvan33
Nu este medic/terapeut
razvan33
@ cristi77, lamuriti-ne si pe noi, am scris despre probleme asemanatoare tot pe ROMEDIC, topicul se intituleaza"probleme cardiace sau altceva".
Asa cum scriam pe topicul respectiv, in prezent fac tratamentul pe care mi l-a prescris profesorul Dumitrache de la Parhon, urmand ca in februarie sa repet analizele.Problema este ca de cateva zile am inceput iar sa ma simt rau si am intepaturi in partea stanga a pieptului, ba chiar simt ca ma doare la palpare la vreo 3 cm langa mamelon(sau poate mi se pare?dar nu cred).
Nu mai stiu ce sa fac, saptamana viitoare ma duc la Cardiolog, am vb cu cineva de la Floreasca sa ma programeze la control.
Multumesc anticipat,
0
27-01-2010, ora 23:03
cristi77
Identitate neconfirmată
cristi77
pt razvan33: pananginul este acelasi lucru cu aspacardinul. lucetamul este piracetam, este un medicament complet inofensiv si foarte bun, dar pentru revenirea din AVC si alte boli ale creierului, ca sa zic asa, mai prozaic. dvs vi s-a dat pentru componenta neurovegetativa.
calmepamul este bromazepan, un diazepam mai usurel. sa nu il luati in fiecare zi, sa nu il luati regulat, sa-l luati doar in "crize".
crestorul este primul medicament adevarat, este pentru colesterol, ROSUVASTATINA e denumirea substantei. banuiesc sper ca 20 mg luati pe zi. NU MAI CITITI CEEA CE SCRIE IN PROSPECTELE MEDICAMENTELOR. EI SCRIU ORICE LE TRECE PRIN CAP, 1 CAZ LA 5 MILIOANE, ETC, DOAR CA SA FIE ACOPERITI. cred ca s-ar prelungi durata de viata a omenirii cu 20 de ani daca nu ar exista prospecte la indemana. intr-adevar scrie ca poate afecta ficatul, dar la un om sanatos, care nu bea si nu are ceva dinainte la ficat ATENTIE FICAT, NU BILA, nu e nicio problema cu el.
vedeti ca am scris mai sus caracteristicile durerii de inima. inima nu inteapa! durerea de inima nu e ascutita... pe toti anxiosii ii doare in stanga PENTRU CA STIU EI CA INIMA E IN STANGA. INIMA NU DOARE IN STANGA CI IN CENTRU!!!
iar desigur ca durerea la palpare exclude orice boala de inima.
nu pot sa ma pronunt asupra leacului distoniei vegetative, spasmofiliei, etc... pentru ca nu ma ocup eu ca si cardiolog de ea. insa pot sa va garantez 1 lucru:

dupa toate analizele acelea, NU AVETI O PROBLEMA la inima. ATENTIE colesterolul acela mare va face ca in 10 - 15 ani sa dezvoltati o boala coronariana care se poate termina brusc cu un infarct. nu trebuie sa tineti regim drastic tot restul vietii, desigur. luati crestorul pana va scade si intre timp NU mancati 2 lucruri esentiale: 1 fast fooduri si 2. zaharuri gen sucuri, prajituri creme etc. 2L de cola contin 250g zahar... ati putea sa mancati oare atata zahar cu lingurita? tot zaharul asta se duce in colesterol.. deci NU SUCURI NU FASTFOODURI. dupa ce va scade colesterolul, 6 luni, etc, nu mai luati crestor dar continuati sa nu mancati ce v-am spus eu. daca parintii fratii au avut boala ADEVARATA de inima devreme, pana la 50-55 de ani, atunci aveti colesterol mare genetic si e mai complicat.
SI ULTIMUL LUCRU CA AZI AM FOST DE GARDA: VORBITI SI CU FRATII DVS DE SUFERINTA SI SPUNETI-LE: CAND MAI AVETI CRIZE DE ANXIETATE, SPASMOFILIE, CUM VRETI SA-I SPUNETI, TREBUIE SA FACETI UN SINGUR LUCRU:

SA RESPIRATI INTR-O PUNGA INCHISA, RAR, PANA VA LINISTITI. explicatia este lunga si sunt niste mecanisme care pt mine sunt simple, dar nu cred ca e momentul acum sa le dezbat. toti care au fost la spital in criza de spasmofilie vor spune ca nu e bine, ca le-au pus o masca de oxigen pe fata. eu le voi spune ca DA, V-AU PUS MASCA, DAR NU AU PORNIT OXIGENUL. tot ca sa respire intr-o incinta inchisa. credeti-ma ca am lucrat si in urgente si stiu foarte bine.
numai bine
0
27-01-2010, ora 23:10
ionut daniel
Nu este medic/terapeut
ionut daniel
pt cristi 77=an comentariul anterior am omis sa spun ca tensiometru am si tensiunea cea mai mare an ultimul an a fost max 14 cu 9 iar dinpunct de vedere colesterol total acu o luna a fost 150 c k 207 glicemie96 ldl 39 hdl 54 ldh 134 durerile din piept nu au fost sub forma de ghiara sau sub stern cum aud si eu pe la cei ce au probleme cu inima, ecocardiograma facuta acu cca 1an concluzii ;hipertrofie usoara de pereti vs, functie sistolica normala v s, functie diastolica de relaxare redusa, contractii normale de pereti v s, (a fost facuta de un prof dr renumit din ro tot de talia dr deleanu)ce nu reusesc eu sa anteleg de la unii dr la care am fost si am aratat electrocardiogramele si alea din 2007 (cand am transpirat si am fost internat pt im)si acelea din 2002 =amandoua au aceleasi modificari (chiar si azi daca fac una modificarile sunt aceleasi) cand a fost im azi, acu 3 ani sau acu 8 ani cand am gasit acea ekg veche sau cand m-am nascut ca alta ekg mai vechi de 8 ani nu mai am.iar dureri in piept am si acum dar am facut intre timp un rmn la coloana cervico-toracalsi rezultete=hernie discala t5 posterolaterala dr ce vine in contact cu maduva, hernie discala t3 posteroemdiana lateralizata discret ce amprenteaza maduva, debord discal posterolateral dreapta t7, protuzii disco-osteofitice c3-c4 si c5-c6 circumferentiale ce amprenteaza maduva-faraanomalii de semnal ale maduvei spinale;nu se evidentiaza conflicte nete disco-radiculare la ni vel toracal-;asa ca va rog daca puteti sa-mi spuneti daca durerile din piept nu pot fi si de la coloana ca de obicei ma doare cand imi bate vantu in piept sau daca merg, transpir si cand se raceste acea transpiratie dar repet nu am dureri sub forma de ghiara si nu in spatele sternului si raspunde an spate cateodata. domnule ami cer scuze fata de dv ca va plictisesc cu atate detalii dar nu stiu de unde vin durerile din piept si daca am facut un im si cand l-am facut sau poate mo fi nascut cu acele modificari pe ekg -asa ca daca puteti lamuriti-ma
va multumesc.
0
27-01-2010, ora 23:40
cristi77
Identitate neconfirmată
cristi77
pt ionut daniel:
1. daca la coronarografie nu v-a gasit abs nimic si scrie clar toate cele 3 vase permeabile si impreuna cu ecografia cardiaca, inseamna ca stati f bine indiferent daca ati avut sau nu infarct. adica nu au ramas sechele
2. tensiunea e buna, urmati tratamentul si nu-l intrerupeti orice ar fi si verificati-va tensiunea in continuare.
3. unii medici mai putin experimentati nu cer intotdeauna EKG in inspir. undele Q mici tind sa dispara in inspir.. cu prima ocazie cand mai faceti un ekg, spuneti-i asistentei care-l il face sa il faca si in inspir. este ca un ekg normal, doar ca il faceti de 2 ori odata respirand normal si odata tinandu-va respiratia in inspir. daca acele unde Q sunt congenitale, ele se vor micsora sau chiar disparea intr-un inspir puternic
4 in fine, da, bineinteles ca de acolo pot veni durerile. toracele are nervii care pornesc de la maduva ca feliile de salam. ar trebui sa va doara fie punct fix in spate fie sa mearga pe conturul unei jumatati stangi sau drepte a acelei felii.. deci durerea sa fie din spate, in lateral si in fata...
5. mergeti la un neurolog cu acel rmn sa va spuna el cum e cu durerea. dar coincidenta e prea mare ca sa nu aiba legatura.
6. diabet pare sa nu aveti... tensiunea e controlata... colesterol mic... aveti 50 de ani in fata.. felicitari! retineti ordinea factorilor de risc de mai sus.
0
28-01-2010, ora 00:33
innocent
Nu este medic/terapeut
innocent
Aveti un limbaj foarte revoltator. Numai cineva care a trecut prin aceste crize poate sa inteleaga, in niciun caz un medic care stie doar teoria.
Ma mir ca un cunoscator ca d-voastra isi pierde timpul pe net. Deh, ce face ci criza asta.. Asta de bun sunteit?
0
28-01-2010, ora 19:32
razvan33
Nu este medic/terapeut
razvan33
@cristi77, va multumesc pentru raspuns si pentru ca v-ati facut timp sa cititi si ce am scris pe celalalt topic.
Voi tine cont de ceea ce mi-ati spus, cu toate ca in momentele de criza uit de toate si iar ma gandesc la cai verzi pe pereti.
Toti medicii care m-au consultat mi-au spus ca nu am nimic la inima si trebuie sa ma calmez..
Calmepam, nu am luat decat 10 zile, acum nu mai iau decat Omega3, in familie nu am rude cu boli de inima, cu ficatul nu am avut probleme.
Nu tin dieta stricta, dar am renuntat la paine si sucuri acidulate, mananc mai mult carne de pui, de vita, legume si fructe, in schimb am o meserie foarte stresanta, sunt constient de asta si totusi nu am reusit sa ma rup de atmosfera de la servici.
Inca o data, va multumesc pentru raspunsuri.Voi reveni dupa analizele din februarie.
0
04-02-2010, ora 21:32
anca dimi
Nu este medic/terapeut
anca dimi
Buna! Si eu ma confrunt cu probleme de genul asta. In ultimul timp am niste intepaturi in jurul inimii. Si de ceva luni palpitatii stare de rau general, presiune in cap si medicii la care am fost mi au spus distonie neurovegetativa sau spasmofilie. Ce ma deranjeaza pe mine e ca medicamentele care le iau nu prea isi fac efectul.sau isi fac dar foarte incet. Si am mai auzit ca probleme cu inima poti sa ai si daca esti bolnav de plamani. Nu stiu cat e de adevarat
0
12-02-2010, ora 19:45
razvan33
Nu este medic/terapeut
razvan33
revin cu noutati, miercuri am fost la control, rezultatul analizelor: colesterolul 255 si trigliceridele 333(in scadere de la 460).
Diagnosticul pus de profesorul Dumitrache de la Parhon: hipotiroidism subclinic si dislipidemie.
Voi face tratament timp de 3 luni dupa care ma duc iar la control.
0
13-02-2010, ora 03:31
cristi77
Identitate neconfirmată
cristi77
colesterolul este foarte mare pentru varsta dumneavoastra, pentru cineva care afirma ca tine regim si pentru cineva care ia crestor.
mai mult ca sigur, insa, ca este urmarea hipotiroidiei subclinice... cel mai probabil va scadea sub tratament (banuiesc eutirox sau levotiroxina). problema cu hipotiroidismul subclinic este complexa, dar daca tolerati bine tratamentul si doza este corecta, va veti simti mult mai bine...
repet: doar 20% din colesterolul din sange vine din alimentatie. restul este SINTETIZAT DE LA ZERO, din zahar...si depinde de gene in primul rand.
0
13-02-2010, ora 21:59
razvan33
Nu este medic/terapeut
razvan33
Aveti dreptate, tratamentul prescris timp de 3 luni este:
crestor 20mg- 1 tab/zi
omega3 1000mg- 1/zi
panangin- 2 tab/zi
bloxan 100- 1/2 x 2tab/zi
ezetrol- 1tab/zi
si inca 2 medicamente, dar nu inteleg scrisul de pe reteta, banuiesc ca la farmacie vor intelege depre ce este vorba.
Intr-adevar mi-a sus ca cel mai probabil este vorba de ceva genetic, cu toate ca nu am cunostinta ca cineva din familie sa fi avut probleme cu tiroida, dar nu se stie niciodata.
Acum incep sa inteleg de unde am avut toate aceste simptome, inca de acum 1 an un medic de la Spitalul Militar mi-a spus sa imi fac un control mai amanuntit la tiroida.

@cristi77, multumesc inca o data pentru raspuns.
0
14-02-2010, ora 00:38
cristi77
Identitate neconfirmată
cristi77
o categorie importanta de bolnavi sunt nemultumiti daca pleaca de la medic cu mai putin de 2-3 medicamente... sunteti in acea categorie? glumeam..
sper ca din cele 2 medicamente pe care nu le deslusiti sa fie macar unul cu hormoni tiroidieni..
nu este deontologic sa comentez tratamentul dat de alt medic, insa fie sunteti o persoana solida sau grasa, fie 100mg de metoprolol (bloxan) pe zi din prima mi se pare cam mult.. daca apar probleme de dinamica sexuala cam dupa 7 zile de tratament, puteti lua fara nici o problema 50 mg de bloxan 1/2 dimineata si 1/2 seara (adica jumatate din doza)
0
14-02-2010, ora 10:56
razvan33
Nu este medic/terapeut
razvan33
lol, nu, nu sunt nemultumit, sunt multumit ca in sfarsit dupa 1 an de zile de chinuri si analize mi s-a pus un diagnostic si un tratament.
Nu sunt gras si nici solid, am facut mult sport in tinerete si acum am la 1.80m circa 85-88 kg.
Tratamentul o sa il respect asa cum a zis profesorul, iar dupa 3 luni de tratament si rezultatul noilor analize, a spus ca vom trece la un tratament de intretinere.
Luni ma duc si cumpar medicamentele si atunci voi lamuri si misterul celorlalte 2 medicamente prescrise.
Cat despre dinamica sexuala, pot sa spun ca si dupa administrarea calmepam-ului parca asa ii zice, efectul dpdv sexual era opus celui preconizat...lol.
O zi buna @cristi77 si multumesc.
0
28-02-2010, ora 23:37
anastacia_152
Nu este medic/terapeut
anastacia_152
buna!sunt anastasia..am si eo o intrebare:ma inteapa inima in fiecare saptamana km de jumatate de an si ma tine mai mult de o ora;nu pot respira normal kt timp ma tine..nu am fakut ekg dar majoritatea persoanelor zik k sar putea sa fie de la stres.intr adevar sunt stresata ku scoala, pt ca e primul meu an in spania si primul an de scoala..sper sa nu fie nimik altcva.voi ce parere aveti?multumesc.
0
10-03-2010, ora 12:31
razvan33
Nu este medic/terapeut
razvan33
Salut, sunt un pic socat...vineri un coleg un coleg a facut infarct si a murit in fata medicului de familie.A venit la birou dimineata spunand ca se simte rau, il durea spatele si transpira abundent.S-a dus la medicul de familie, care l-a consultat i-a facut un ekg si i-a spus ca are inima putin marita...in timp ce ii scria o reteta omul s-a prabusit in fata medicului care nu a putut sa-l ajute cu toate ca si SMURD-ul a sosit in 2 minute.Omul nu avusese probleme cu inima si in urma cu 2 zile facuse 44 de ani.
Acum intru in a 2-a luna de tratament si mi-am luat medicamentele de la farmacie.Sunt nedumerit deoarece in loc de bloxan mi s-a dat betaloc care are aceeasi substanta activa(metoprolol).Am auzit ca betaloc este un medicament destul de puternic si in continuare ma intreb de ce mi sa prescris metoprolol(in prospect scrie ca este pentru hipertensiune, angina, etc.)
Asa cum scriam mai sus, am probleme cu glanda, dar mi s-au prescris si medicamente de inima, care o fi explicatia, ca nu mai inteleg nimic.
0
10-03-2010, ora 18:13
cristi77
Identitate neconfirmată
cristi77
domnul razvan, acum o luna erati foarte multumit de tratamentul dvs de la dom profesor. dar sa lasam la o parte aceasta problema...
si eu sunt nedumerit de ceea ce spuneti.. in sensul ca nu inteleg nedumerirea dvs. Credeti ca un logan alb e mai bun sau mai rau decat un logan roz? ce legatura ar putea sa aiba denumirea comerciala a medicamentului cu substanta? credeti ca daca metoprololul s-ar comercializa sub denumirea
"medicamentu lu ceausescu" nu ar fi la fel de bun? adica ati luat o luna bloxan, nu v-a deranjat, si acum ca luati betaloc va deranjeaza? nu cumva suna a plictiseala?
deci domnu razvan
nu conteaza nimic din tratamentul acesta de 3 luni.. conteaza tratamentul de fond pe care il veti primi... cel mai probabil va trebui sa urmati tratament tot restul vietii. dar asta e punctul meu de vedere si eu sunt cardiolog. un endocrinolog probabil ma va contrazice.
dupa cum v-am mai spus mai sus, puteti lua fara nicio problema 50 mg de metoprolol pe zi, 25 dimineata 25 seara.
0
10-03-2010, ora 18:55
l68dani@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
l68dani@yahoo.com
Domnul cristi77, as vrea sa va cer o parere.De ani buni am tensiune mica, niciodata nu depaseste val de 90 sau 100 cu 70 sau 80(nu stiu daca am scris corect).Incerc sa nu beau cafea, sunt zile in care nu beau deloc, zile in care beau jumatate de ceasca(cafeaua ma agita).Am scris mai sus temerile mele in legatura cu palpitatiile, cu intepaturile din zona inimii.Nu vreau sa par ipohondra dar nu ma pot linisti.In urma unui atac de panica cand am crezut ca am sa cad din picioare si inima o luase razna, transpirasem si credeam ca fac infarct am ramas cu teama, am dezvoltat un soi de agorafobie care nu se manifesta mereu..In trecut am avut probleme cu tiroida, dar la un control imediat dupa acel atac de panica a reiesit ca analizele sunt in limite.o vreme am avut si noaptea palpitatii care ma trezeau si ma speriam.EKG-ul a iesit bun acum 2 ani, tensiunea cum am spus mica dar eu tot am temeri ca ar putea fi ceva de la inima, simt ca o neputinta, uneori ca un junghi(si uneori am senzatia ca inima"imi bate in urechi", chiar cand sunt relaxata.Ar mai trebui facute investigatii, un ekg sau alte analize?Ca ionic si cel total au iesit la limita inferioara.Va multumesc
0
10-03-2010, ora 20:34
anca dimi
Nu este medic/terapeut
anca dimi
168 dani cam aceleasi simptome le am si eu. De trei luni am o stare de rau general, sunt ametita. La inceput aveam si palpitatii si transpiram noaptea. Acum am ramas cu niste intepaturi pe langa inima si o stare permanenta de lesin. Noaptea uneori ma trezesc speriata si am impresia ca nu imi mai bate inima, iar cand ma ridic in picioare incepe sa imi bata foarte repede. De asemenea imi aud inima in urechi cum bate si catodata "o simt si in cap". Si eu am facut doua EKG uri la care nu a iesit nimic anormal.
0
10-03-2010, ora 22:56
cristi77
Identitate neconfirmată
cristi77
of of.. daca tot facem atatea consultatii prin internet, macar incepeti cu sexul varsta. dar pot sa apreciez.. amandoua sunteti de sex feminin si aveti 42, respectiv 40? sper sa nu jignesc dar sexul feminin predomina cu aceste simptome
O SPUN DIN NOU: ACESTE SIMPTOME SUNT CAUZATE DE CREIER! DE FAPT NICI MACAR DE CREIER, DE NISTE LANTURI NERVOASE PE CARE LE INTALNIM SI LA MOLUSTE. si anume de sistemul nervos vegetativ.
sa va explic.. e un cerc de simptome: criza de anxietate de caracteristici si intensitati diverse urmata de hiperventilatie (adica respirati mai mult decat va trebuie, chiar daca este insesizabil) urmata de disparitia calciului din sange ATENTIE incidentala (dupa cum am mai spus aveti 30kg de calciu in corp, este absurd sa crezi ca n-ai calciu.. el doar nu este disponibil la acel moment) urmata de: intepaturi la inima, carcei, transpiratii, palpitatii, mana care se stramba, etc... un intreg cortegiu de simptome care se mai poate numi spasmofilie. in general, ordinea e cea pe care am spus-o eu... panica-hiperventilatie-simptome.
acum mie personal mi se pare stupid sa luati sedativ pc sau calmepam sau am vazut unii cu adevarat dependenti de lorazepam si diazepam si altele... insa eu nu am cum sa inteleg cat de grava este problema aceasta pentru pacient. vorbesc asa pentru ca, dupa cum v-am mai expus mai sus, tot acest sindrom nu mai este recunoscut ca boala.
deci puteti lua calmante dupa un consult psihiatric adevarat, adica la un psihiatru adevarat care vbeste cu dvs 1 ora si va intreaba si va explica etc... deci fie calmante, mai puteti lua aspacardin...si alti compusi cu magneziu, puteti manca banane, fructe uscate etc...
parerea mea este ca problema aceasta, care atunci cand se dovedeste a fi, este strict una neurovegetativa, trebuie rezolvata de pacient prin propriile mijloace si anume prin controlarea starilor de panica... si cel mai bun remediu in general este o descarcare continua maxima disponibila de endorfine.. acum ele pot proveni prin diverse moduri: ciocolata e cel mai la indemana mod... ea actioneaza prin mai multe moduri, activitatea sexuala, efortul fizic, etc.. orice va provoaca placere.
eu recomand efortul pentru ca va protejeaza si inima.. incepeti cu putin si puteti face cat de mult treptat... nu exista limite ale efortului fizic...si descarca si endorfine...
si in final... daca totusi criza de panica apare si odata cu ea si simptomele, luati o punga si respirati cat de rar puteti in interiorul pungii... o sa va treaca imediat
sanatate
0
04-04-2010, ora 20:01
genesis
Nu este medic/terapeut
genesis
Bun gasit tuturor si un PASTE FERICIT! Am gasit pe blogul unui medic ceea ce redau mai jos.
@cristi77, multumiri pentru ceea ce faceti, totusi nelamurirea in legatura cu durerea de infarct este ca dvs ati scris ca nu e in stanga ci doar retrosternal, dar vad in descrierea de mai jos ca nu e asa. Cum e corect pana la urma?

citat:
Ce doare ... unde doare. Doare în principal pieptul, undeva în stînga, în zona inimii, dar de multe ori durerea merge în jos către stomac, în sus către gît şi dinţi sau în lateral pe mîna stîngă şi uneori chiar şi cea dreaptă
Hai să vedem cum e durerea care poate fi de la infarct şi cea care nu pare a fi de infarct
Durerea posibil de la infarct
· Debutul e brusc, ca o durere mai puternică decît orice durere simţită pînă atunci de bolnav
· Doare la fel de tare indiferent dacă omul inspiră adinc, mişcă mîna din umar ori nu face nimic
· Durerea e pe o suprafaţă de piept cît să o cuprinzi cu palma deschisă
· Bolnavul nu poate respira bine, chiar se sufocă.
· E însoţită de transpiraţii
· Apare de multe ori dimineaîa pe la ore 4-5.00 trezind bolnavul din somn
· E vorba de un bărbat de 45-55 de ani, obez şi fumător

Durerea puţin probabil de la infarct
· Te doare de cîteva zile, mai rău sau mai puţin, te ia, te lasă (durerea)
· Doare mai ales la mişcări ale pieptului, inspir adînc, iar cînd îţi ţii respiraţia nu te mai supără nimic
· Te doare într-un singur punct, cît să pui vîrful degetului
· Femeie de 20-45 de ani, mai nervoasă şi anxioasă.Femeile fac foarte rar infarct înainte de menopauză
0
07-04-2010, ora 22:05
bisquit
Nu este medic/terapeut
bisquit
Am 28 ani.

O sa va povestesc ceva.

Locuiesc in Giurgiu dar muncesc in Bucuresti.. mai exact sunt navetist.

Cam pe 18-20 februarie, conduceam spre casa, brusc am simtit o stare de lesin, o "lovitura" in piept, stare de sufocare, dureri si intepaturi in zona inimi, bataile inimii total aiurea. Am ramas surprins, am oprit masina, am iesit putin afara si mi-am revenit dupa cateva momente.
Nu am dat mare importanta. Simptomele s-au mai repetat de cateva ori zilele urmatoare insa nu de un grad foarte mare.
Pe 24 feb, nu plecasem de la serviciu, in jurul orei 18 eram intr-o discutie cu un client (lucrez in vanzari), brusc din nou aceiasi "criza" insa foarte foarte accentuata. A fost prima data cand m-am speriat si am luat in considerare respectivele simptome. Chiar si cei de fata s-au speriat, nu stiau ce sa-mi faca.
Am plecat de la serviciu cu gandul ca a doua zi merg la doctor, chiar mi-am anuntat si colegii.
A doua zi, pe 25 feb, trezindu-ma dimineata din obisnuinta si simtindu-ma bine, m-am razgandit si am plecat la serviciu. Nu mai va povestesc restul..doar ca in jurul orei 10.30-11.00 m-a luat Smurd-ul. Pe cuvantul meu a fost prima data cand m-am gandit ca voi murii, simptomele erau aceleasi ca la infart.
M-au dus la spitalul universitar unde am facut rapid un EKG si inca ceva la plamani. Ambele au iesit ok.
Precizez ca inainte de a suna la 112 o colega mi-a dat o pastila de calciu si aspacardin. Nu stiu daca datorita acestora, la scurt timp dupa ce am ajuns la spital simptomele au disparut.
Diagnosticul.. DISTONIE NEURO VEGETATIVA, recomandari fara cafea, tigari, etc si tratament calciu magneziu zinc.

Zilele urmatoare am fost la medicul de familie care mi-a dat pt inceput pana la rezultatul unor analize aspacardin, coaxil, si la nevoie distonocalm.

Mi-am facut analizele, mi-au gasit ceva pe la rinichi.. deci nici o legatura. Am fost la cardiolog, acesta mi-a schimbat tratamentul.. aspirin cardio, stresclin si magnerot.
Deoarece am impresia ca daca mananc ceva in momentele acelea simptomele scad, am incercat si cu ceva de stomac... mutilium si ozer.. sper sa nu gresesc...

In concluzie doar prima parte a saptamanii trecute n-am mai avut nici o simptoma.. mai exact pana joi.

Dimineata ma simt ok.. totul incepe dupa 10.00 si se agraveaza dupa amiaza si seara.

Sincer nu mai sunt bun de nimic... nu pot face nici un efort ca imediat incep intepaturile, merg in permanenta cu o sticluta de apa plata la mine pentru ca mi se pare ca ma ajuta atunci cand ma sufoc, etc.
Se spune ca e totul in mintea mea, ca fac atacuri de panica... pe cuvant.. am avut crize cand nu ma gandeam absolut, chiar eram binedispus... de multe ori stand acasa in pat.

Repet simptomele... vad ca mai sunt altii ca mine, durere si intepaturi in capul pieptului si in zona inimii, stare de lesin, sufocare, usoara amortire a mainii stangi si altele.

Multumesc

PS... Scuze pt lunga poveste
0
07-04-2010, ora 22:18
dienuka
Nu este medic/terapeut
dienuka
Buna seara!
Este intr-adevar foarte interesant cum percepe lumea aceste atacuri de panica survenite "din senin". In primul rand nimic nu vine din senin. Exista o intreaga poveste inaintea unui atac de panica, care poate avea diverse cauze, unele la care nici nu ne asteptam. Problema este modul in care abordam problemele cu care ne confruntam zi de zi. Este foarte important cum privim problema atunci cand avem o tulburare de panica. Cel mai important este sa intelegi exact ceea ce este si sa nu intri si mai rau in panica, eventual in timp chiar in depresie. Distonia neuro-vegetativa nu este "in mintea ta", senzatiile fiind foarte reale, dar fara o patologie organica.
0
08-04-2010, ora 18:05
cristi77
Identitate neconfirmată
cristi77
pt genesis: ceea ce ati scris este exact ceea ce am scris si eu in toate comentariile.. problema cu localizarea este, dupa cum am mai spus-o delicata... oamenii obisnuiti nu stiu exact unde e localizata, nici cat e inima de mare si mai ales nu stiu ca inima are o zona de proiectie a durerii care nu este intru totul suprapusa peste proiectia anatomica. in acelasi timp, durerea cardiaca va fi intotdeauna aratata cu palma sau cu pumnul dupa cum ati spus si dvs si astfel zona acoperita de un bolnav cardiac cu palma e si in centru si in stanga. ceea ce e diferit este centrul pieptului.. nu stiu daca ma intelegeti.
nu vreau sa zic ca nu am avut pacienti pe care ii durea in stanga extrem a pieptului, insa am avut cam la fel de multi si pacienti care au facut infarct fara sa simta nimic...

acum pentru bisquit... din tot ceea ce ai istorisit ar fi cateva idei...
prima: in timpul primei crize sau in urmatoarele, bataile inimii pe care le simti sunt regulate, sau neregulate si cam ce frecventa au.. e relativ usor de masurat o frecventa.. numeri bataile in 10 secunde si inmultesti cu 6, de ex

a doua: primele 2 crize enumerate, care au fost seara, probabil pe nemancate, plus ce ai spus tu ca daca mananci iti trece, plus ultima fraza cu dureri in capul pieptului, plus faptul ca probabil fumezi si bei cafea fac sa ai sanse foarte mari sa fie de la stomac.. cel mai probabil o gastrita... in orice caz aspirin cardio nu o mai iei, tie nu iti este utila.

a treia: ar putea fi vorba de ceea ce are toata lumea pe aici.. si anume distonie neurovegetativa.. sfatul meu este sa nu o tratezi cu medicamente care te linistesc.. nici chiar gen extraveral sau stresclin sau sedativ PC.. nici nu mai vorbesc de altele mai serioase.. medicamentele acestea dau toleranta si dependenta si oricum nu le poti lua toata viata... n-ai voie sa conduci, etc...

uite ce zic eu, totusi... incearca Lanzap 30mg, o pastila pe zi dimineata... ia o saptamana.. daca durerile din capul pieptului vor disparea, inseamna ca este vorba de o gastrita si mai ia-le inca 3 saptamani
(4 saptamani in total), si intr-adevar fara tigari iar cafea macar nu in timpul tratamentului. lanzapul este un medicament care scade aciditatea stomacului
0
09-04-2010, ora 10:19
bisquit
Nu este medic/terapeut
bisquit
Multumesc de sfat Cristi..

Cafea n-am mai baut, am incercat sa respect mesele, de la un pachet si jumatate de tigari zilnic am ajuns la 5, 6... maxim 10 tigari pe zi.

Totusi nu stiu daca e de la stomc cu toate ca m-am gandit si la asta. Nu stiu daca intepaturile, palpitatiile, dureri din piept ce se transmit si pe umar, gat, pe partea stanga, sufocarea, oboseala... Toate nu cred ca sunt de la stomac...

Offf.
0
10-04-2010, ora 22:51
razvan33
Nu este medic/terapeut
razvan33
Bine ai venit in club bisquit, citeste posturile mele si raspunsurile pe care le-am primit de la cristi77, s-ar putea sa-ti fie de mare ajutor.Si eu am aceleasi simptome ca ale tale si ma chinui de mai bine de un an. Te citez : "vad ca mai sunt altii ca mine, durere si intepaturi in capul pieptului si in zona inimii, stare de lesin, sufocare, usoara amortire a mainii stangi si altele. "
Nimeni nu stie exact de unde vine chestia asta, dar multi mi-au recomandat un psihiatru si pot sa-ti spun ca acum doua saptamani m-a vazut la spital un psihiatru(intamplator era femeie si chiar foarte draguta, mi-a facut placere sa stau de vorba cu ea), care a reusit sa ma linisteasca(bineinteles ca am ajuns la spital deoarece ma apucasera iar pandaliile).
La cat imi era de rau ekg a iesit foarte bine, tensiunea era 13 cu 8, doar pulsul era mic: 62.
Dar sa revin, se pare ca intr-adevar avem nevoie de un psihiatru, ajungem uneori la un punct in viata cand toate chestiile care uneori ne relaxau si ne dadeau puterea sa o luam de la capat nu isi mai fac efectul si aici intervine nevoia de ajutor de specialitate.Si eu ma impac greu cu ideea ca durerile in piept, amortelile si starile de sufocare au drept cauza tulburarile de ordin psihic si nu cele organice.Asa cum spunea si cristi77 mai sus, efortul fizic, miscarea in aer liber ne face bine si ne protejeaza inima si pot confirma acest lucru: cu cat fac mai mult efort fizic, cu atat ma simt mai bine.
Multa bafta si sanatate maxima bisquit.
0
13-04-2010, ora 09:35
bisquit
Nu este medic/terapeut
bisquit
Multumesc mult Razvan...

Multa sanatate si tie.. si sper sa iesi cat mai curand din "club"...

Aseara a fost pentru prima data dupa o perioada de aproximativ 2 saptamani cand m-am simtit bine.
Azi dimineata simt ca "e ceva acolo" insa deocamdata sunt bine.

Legat de recomandarile privind vizita unui psiholog, mi-au mai fost date, chiar am inteles ca in alte tari se recomanda schimbarea locului de munca sau a altor activitati... La noi insa e mai greu...

Efortul fizic e recomandat insa pentru persoanele sanatoase. Eu daca fac efort fizic, chiar si unul usor, la momentul actual, mi se face rau.

Cred ca "am luat-o si putin razna", chiar ma gandeam, daca as putea sa mai merg in weekend la un fotbal... nu cred...

Poate ca dramatizez, dar am fost obisnuit sa n-am probleme de acest gen si recunosc ca m-au afectat foarte mult... chiar de multe ori sunt "suparat pe mine"..

Fruntea sus tuturor...
Adaugă un comentariu / răspuns
75 comentarii 1 23 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Efectele stresului asupra sănătății inimii sunt diferite la femei și bărbați
  • De ce apar palpitatiile?
  • BioSport Earbuds – căștile care îți monitorizează inima
  • 5 obiceiuri pentru o inimă sănătoasă
  • Dispozitivul electric pentru îmbunătățirea funcției cardiace
  • Valvele cardiace sintetice, invenția care ajută chirurgii să-și exerseze tehnica
  • Modificări cardiovasculare în timpul sarcinii
  • Exercițiile de anduranță, efecte protectoare pentru inimă
  • Aplicația pentru mobil utilă în cazul pacienților cu insuficiență cardiacă
  •