intepaturi inima, mana stanga amortita

12-02-2009
florianristea
Nu este medic/terapeut
florianristea
Salut, am 23 de ani, de la un timp am inceput sa resimt dureri de inima(intepaturi ) din ce in ce mai pronuntate nefiinf legate de efortul fizic.Durerile sunt legate si de senzatia de accentuare a acestora in timpul respiratiei(inspiratiei), am observat ca respiratiile scurte scad efectul durerilor, iar senzatia de inspiratie lunga tinde sa accentueze durerea.Am fost la cardiolog mi s a facut ekg(a zis ca e ok) mi-a prescris magnerot si calciu(chiar astazi am fost, speriat de durerile din zona inimii).Acum cateva ore a inceput sa imi amorteasca mana stanga, senzatie pe care o simt si acum.
Sunt destul de speriat, tinand cont ca in familie au fost probleme cu inima(bunicul si tatal meu au murit din cauza probl cardiace).As vrea sa stiu daca e ceva grav, daca problemele mele au vreo denumire.
Multumesc mult
20 comentarii
0
26-02-2009, ora 23:02
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
De obicei la 23 ani daca nu este o afectiune cardiaca congenitala(Cu care v-ati nascut)(si se pare ca nu este de vreme ce cardiologul a spus ca e ok), boli cardiace dobindite sunt extrem de rare la aceasta virsta. Asadar, ne gindim mai mult la o spasmofilie prin carenta de calciu si/sau magneziu, de aceea ati primit tratament cu astfel de preparate.
0
10-03-2009, ora 19:39
cristina gamalie
Nu este medic/terapeut
cristina gamalie
ma confrunt si eu cu aceiasi problema ma numesc cristina am 25 de ani si de ceva vreme imi amorteste mana stanga am dureri de inima si imi simt partea stanga rece.As dori sa aflu si eu daca se poate ce ma indrumati sa fac?
0
22-10-2009, ora 21:09
Bobry
Nu este medic/terapeut
Bobry
Buna ZIua..si eu m-am panicat azi...mi-a amortit degtele 4-5 si dosul palmei stangi pentru 30 min..m-am enervat f tare si mi-a urcat tensiunea...am fost la un cardiolog si m-a investigat (mai avusem crize de tensiune)si a zis ca inima este sanatoasa..si mi-a dat magnerot si tarka...dupa o saptamana relativ linistita am facut azi o alta criza de tensiune si a trebuit sa iau si o pastila de Enap(ala imi facea bine cand aveam tensiune)Mi-a amortit si palma stanga dar mi-a trecutMentionez ca tensiunea urca pe un fond nervos..lucres in stres mare.Oare de la tensiunea mare mi-a amortit mana ?CA lipsa de magneziu si calciu nu cred ca am.CE imi recomandati..niste analize ?Multumesc
0
22-10-2009, ora 22:45
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Aveti grija ca tarka deja contine trandolapril care e similar cu enalapril, deci nu ati facut bine ca ati luat enap! In plus, daca v-ati panicat ar fi bine sa luati si un anxiolitic in plus fata de medicatia de fond- atunci cand simtiti ca va panicati.
Ptr intrebarea Cristinei: cre ca ar fi de facut un EKG dar si o dozare de Calciu ionic si Magneziu.
0
24-10-2009, ora 09:47
Bobry
Nu este medic/terapeut
Bobry
Multumesc!
0
17-11-2009, ora 15:28
alex_cta_2004
Nu este medic/terapeut
alex_cta_2004
Buna ziua!
Am 33 ani, sunt invatatoare la clasa I (stresul este foarte mare). De cateva zile simt un disconfort in zona mainilor (un fel de durere) dar si in zona pieptului (ca si cum as avea febra musculara). Atunci cand ma masez simt durere la muschi, insa nu am facut nicio activitate fizica intensa.Din cand in cand parca ma inteapa si ceva in zona inimii. Ce diagnostic ati pune?
Ce ma sfatuiti sa fac? (mentionez ca am tinut recent si o cura de slabire)
0
17-11-2009, ora 18:34
Bobry
Nu este medic/terapeut
Bobry
Revin...doar in ideea ca poate voi ajuta (linisti) pe cineva pe viitor.Legat de amortirea palmei maini stangi si "bolovanului" care l-am avut 3 saptamani pe inima, oftam intr-una, tensiune mare si stari de panica.nu a avut nimic de a face cu inima..a fost o tulburare nervoasa..serioasa..totul de la STRES.Am luat cateva zile Calmepam si m-am oprit..chiar daca aveam prescris tratament.Au trecut 3 saptamani si am si uitat de tot..bineinteles (din pacate) am scapat si de cauza stresului..serviciul.l-am lasat pe sef sa isi manince nervi singur.ce am invatat din chestia asta pe viitor...sa am un auto control mai bun...si sa nu ma enervez din orice problema.
0
27-11-2009, ora 15:46
silviateodorescu86
Nu este medic/terapeut
silviateodorescu86
Buna ziua! in urma unui atac de panica pe care l-am avut acum cateva zile mi-au aparut aceleasi sintome pe care le-a expus florianristea, dureri in jurul inimii, dureri a mainii stangi, am luat o valeriana pentru atacul de panica si m-am mai linistit, dupa care au inceput durerile, asta intamplandu-se intr-o seara. A doua zi mi-am luat tensiunea si era scazuta, farmacistul mi-a zis ca mananc multi carbohidrati ceea ce am si facut.Durerile au continuat si in prezent le am.Sunt speriata pentru ca tatal meu a murit in urma unui infart. Acum 3 ani am avut aceeasi problema atunci fiind mai grav. Nu puteam misca mana stanga era practic inclestata.Am fugit repede la urgente si mi-au zis ca am lipsa de calciu, mi-au facut un calciu intravenos, dar degeaba. A doua zi am revenit la rgente si mi-au facut un ketonal si un algocalmin intravenos. dupa cateva zile mi-am revenit.In ultimele 3 luni de fiecare data cand sunt in perioada menstruatiei si am facut dush mi-am pierdut cunostinta, am lesinat. Imi revin foarte greu. Atacurile de panica le am de aproape 10 luni. Medicii m-au trimis la psiholog pentru ca mi-au zis ca e de nivel psihologic. Mi-au dat linisan de 20g pe care trebuie sa le iau la nevoie. Am luat doar o pastila pentru ca de la linisan am dormit 4 zile in continuu. Acum iau valeriana dispert pentru a ma calma. Luni am programare la cardiolog pentru a face o electrocardiograma.Sunt foarte preocupata pentru ca nu mi se da nici un diagnostic.
0
30-12-2009, ora 22:13
cossstel
Nu este medic/terapeut
cossstel
buna ziua, , , am 32 de ani si de la un tip imi amorteste mana stanga, , mai exat varful degetelor..si piciorul stang imi pare rece de multe ori-cauza ar putea fi ca muncesc in constructii si fac efort mult si..acuma este frig..asa mi a zis medicul de familie..ca este de la frig...se poate?
va multumesc.AN NOU FERICIT
0
24-01-2010, ora 20:57
POPIRDA ELENA
Nu este medic/terapeut
POPIRDA ELENA
buna seara...ce sa fac ? De ceva timp adica mai exact un an de zile am o problema.Totul a inceput cu o durere in partea stanga care s-a repetat astfel incat am fost la crdiolog care a spus ca am tahicardie sinusala, am urmat un tratament dar nu am simtit o ameliorare. Acum s-a accentuat de la acea durere imi amorteste mana stanga cu podul palmei si degetele -mic si inelar.Si inafara de asta atunci cand imi e mai tare rau am si o stare de lesin, de slabiciune.Unde sa ma duc? Ce controale sa mai fac? Nu v-am spus ca am probleme si cu glanda tiroida. In prezent i-au aspacardin si calciu cu D3.
0
22-02-2010, ora 20:05
alina_ivasuc
Nu este medic/terapeut
alina_ivasuc
buna ziua.. ma numesc ivasuc alina am 17 ani si am cam aceeiasi problema.. ma doare inima simt o durere profunda si imi amorteste mana stanga.. nu am probleme cu inima.. dar de cateva zile ma doare in fiecare seara... simt ca imi este inima incomoda si ma doare din ce in ce respir mai mult..cam aceliasi probleme ca si florian ristea 23 de ani.. ce sa fac ?
0
23-02-2010, ora 11:59
Bobry
Nu este medic/terapeut
Bobry
buna...sa gasesesti si sa inlaturi sursa factorilor ce ti-au provocat aceasta problema zic eu neurologica, nu cred ca ai probleme cu inima, te-ai suparat ?te-ai enervat ?esti stresata?atunci devine inima incomoda se pune un bvolovan acolo care apasa, amorteste degetele sau laterala maini stangi, suspini?oftezi?Nu ai tu nimic la inima.Oricum trebe sa consulti un cardiolog si dupa un psiholog(de care eu am fugit...am folosit internetul si forumurile cu discutii de gen care chiar m-au ajutat).
Multa sanatate!!
1
28-06-2010, ora 21:55
Didi.x
Nu este medic/terapeut
Didi.x
Buna! am 17 ani si de aproximativ 2 saptamani ma inteapa in zona inimii, la prima vedere am crezut ca e inima insa nu a fost asa, durerea se extinde pe zona toracica apoi mana standa amorteste. De multe ori pe mana mi se formeaza o umflatura pe cate o vena mai groasa nu stiu daca are vreo legatura. o farmacista mia recomandat magneziu cu B6, ma ajuta insa pe moment sau acea zi.Acea farmacista a specificat ca e posibil sa am spasmofilie. Aveti vreo recomandare? mentionez ca nu am mers la medic.
0
10-07-2010, ora 16:58
RodicaLechioiu
Nu este medic/terapeut
RodicaLechioiu
Buna ziua. Am 43 de ani si de 2 ani am probleme noaptea cu mana stanga care imi amorteste incepand de la degete si terminant cu o senzatie de "gheara la inima". In ultima vreme este foarte dureroasa la nivelul mainii si nu dispare decat daca cobor mana mai jos de nivelul corpului. Anul trecut am facut EKG si a fost ok. Am renuntat sa mai merg la medic dar durerile au fost constante pana acum o perioada cand s-au intetit. Mentionez ca am colesterolul mare si trigliceridele. Au legatura?

Cum se numeste problema mea? La ce medic specialist trebuie sa merg?
0
05-12-2012, ora 21:47
angelica.fanaru
Nu este medic/terapeut
angelica.fanaru
buna sunt angelica. am 50 de ani si de cateva zile am o problema cu mana stinga. intr-o noapte m-am trezit brusc si aveam mana amortita. m-am speriat si mi-a crescut si tensiunea. nu era prima data cand crestea. acum am lasat si tratamentul de hipert. luam noliprel si bisoblok dar am renuntat pentru ca nu era mereu mare si aveam zile cand crestea si cu tratament am ajuns la concluzia ca era inutil.. de cativa ani nici nu mai dorm pe partea stinga pentru ca incepe inima sa bubuie. acum citeva zile m-am trezit din somn cu niste palpitatii puternice dar era dupa o noapte nedormita pentru ca am si insomnii, si carente de calciu si mg, cateodata mi se pun si circei la piciorul stang. toate problemele sunt pe partea stanga. credeti ca e de viuna inima? sunt si o fire mai panicoasaulburari de anxietate si depresie am facut zece ani de tratament. xanax, seroxat.. mina stinga nu stiu sigur de ce mi-a amortit poate am tinut-o intr-o pozitie incomoda in somn. dar si-a revenit repede. simteam ace in degete. altadata cand m-am trezit din somn si m-am dat jos din pat aveam dejetul mare de la piciorul stang amortit dar si-a revenit repede. nu stiu ce sa cred! astept parerea dumneavoastra. multumesc
0
18-04-2013, ora 19:14
marianna0099
Nu este medic/terapeut
marianna0099
buna ziua. ma numesc marianna am23 de ani, vreu sa va intreb, am dureri in zona inimii si-mi amirteste mina stinga, bataile de inima sunt mai tare, si am frica va rog spunetimi, va trece sau trebuie sa primesc ceva medicamente, va multumesc
0
16-08-2016, ora 00:26
naomi78
Nu este medic/terapeut
naomi78
Buna ziua.Am 36 de ani si de cateva zile imi amorteste mana stanga simt furnicaturi si arsuri in palma.Si intro zi mi-a amortit o parte din piciorul stang.in special degetul mic si inelarul, simt furnicaturi.Inainte de a avea aceste probleme am fost foarte suparat. Multumesc.
0
20-10-2020, ora 23:49
Popa f
Nu este medic/terapeut
Popa f
Florianristea la stomac nu ai nimic, si eu am simptomele tale si am gastrita am facut la anglia cred 100 de EKG si analize tone diagnostic gastrita sper sa te ajute
0
19-02-2021, ora 18:30
Ana12344
Nu este medic/terapeut
Ana12344
Bună seara ma numesc Ana Maria am 23 de ani și de o lună am fost la dentist unde mi sa făcut anestezie pt extracție, ei bine din momentul acela mi sa facut foarte rau am avut un nod in gât și senzatia de sufocare...am fost la cardiolog și mi-au spus ca nu am nimic grav la inimă doar ceva din nastere dar nimic grav Diagnostic :Aritmie extrasistolica in observatie.Tahicardie sinusala insuficientă mitrala grad 1 prin prolaps de VMA ' insuficiență tricuspidiana grad 1.
Tratament Aspacardin și Magnerot timp de o lună
Mi sa pus si holter EKG 24 de ore si a spus ca este ok totul.
Dar tot nu ma simt bine adică am înțepături in zona inimi zilnic si de cateva zile mă doare si mâna stângă si mai exact sus deasupra sanului.si ma trezesc cu dureri de cap.si am așa stări de senzatie de sufocare puls mărit și ameteli..
Va rog dacă ma puteți ajuta cu un sfat.Mulțumesc
0
27-07-2021, ora 22:26
nika.n
Nu este medic/terapeut
nika.n
Bună seara, mă numesc Nicoleta am 16 ani. Am probleme cardiace de la naștere(tahicardie...etc.). Am deja vre un an de când simt dureri cam stranii. Când am înțepături in piept(zona inimii)îmi amorțește mina stingă, de ceva timp a început si piciorul. Când dau sa insuflu aer durerea se mărește, iar când inspir mărunt nu chiar așa de tare. Am fost deja la consultație la medicul cardiolog, a spus ca totul este ca înainte, si nimic nu ar trebui sa îmi dea astfel de dureri. De vreo 2 ani beau Metropolul. uneori acesta mă ajuta, dar in așa situați nu este eficient.
De ce ar putea fi cauzate astfel de dureri?
(nu sunt nici emoționată, nici nu am depus efort fizic)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • BioSport Earbuds – căștile care îți monitorizează inima
  • 5 obiceiuri pentru o inimă sănătoasă
  • Dispozitivul electric pentru îmbunătățirea funcției cardiace
  • Valvele cardiace sintetice, invenția care ajută chirurgii să-și exerseze tehnica
  • Modificări cardiovasculare în timpul sarcinii
  • Exercițiile de anduranță, efecte protectoare pentru inimă
  • Aplicația pentru mobil utilă în cazul pacienților cu insuficiență cardiacă
  •