intepaturi in zona inimii

05-05-2014
maricel2011
Nu este medic/terapeut
maricel2011
Buna ziua! De aproximativ un an, a inceput din cand in cand (la doua-trei zile)sa ma intepe in zona inimii, sa am stari de moleseala si chiar daca poate parea caraghios, sa fac eforturi in a-mi aduce aminte unele cuvine sau nume de munti, orase etc.. Din cand in cand, in unele momente ale zilei, imi tremura mana. Chiar zilele trecute observam in unele fotografii, cat de mult mi-a albit parul in ultimul an. Am 38 de ani si sunt manager la o firma nationala si recunosc ca atunci cand am de tinut cate o prezentare in fata angajatilor am emotii foarte mari si transpir foarte mult. Nu stiu cum ar trebui sa abordez problema, dar daca ma puteti ajuta/indruma, mi-ati fi de mare ajutor! Va multumesc
1 comentarii
0
05-05-2014, ora 23:35
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Teama nu poate fi eliminata din viata noastra si nici nu ar fi benefic pentru noi, pentru ca e sentimentul ce ne fereste de multe aspecte ce ne pot face cu adevarat rau. E insa bine sa stim sa o temperam, sa o utilizam mai bine, pentru ca forma benefica a curajului nu e altceva decat o teama invinsa, tinuta sub control. Fobia sociala, teama de a interactiona cu persoanele din mediul inconjurator poate imbraca diverse forme iar teama de vorbitul in public e una dintre acestea.

Cum pot sa apara astfel de temeri ce te impiedica adesea sa functionezi cum trebuie?...Atunci cand cei din jur iti comunica, direct sau indirect, cat de destept, frumos si talentat esti, iti construiesti cu usurinta o buna imagine despre propria ta persoana, imaginea de sine are cote inalte. Insa de multe ori in viata se poate intampla ca ce te-a ridicat sa te si coboare. Se poate intampla ca dupa o serie de posibile succese, la care a contribuit poate si nivelul ridicat al stimei de sine, sa ai cateva episoade in care suferi esecuri ce declanseaza comentarii ironice sau rautacioase din partea unor persoane ce abia asteapta asta.

Daca stima de sine reactioneaza la aceste comentarii negative in acelasi mod in care reactioneaza la aprecieri exista riscul ca propria imaginea despre tine sa sufere la fel de semnificativ. Poti sa intri astfel intr-un cerc vicios din care poti sa iesi mai greu fara sprijinul restructurarii cognitive oferite de psihoterapie.

Dar inainte de a apela la sprijinul unui psihoterapeut pentru anxietatea dvs, ar fi bine poate sa va programati un consult medical de rutina la medicul de familie.

Dr Rares Ignat - psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata de cuplu si familie
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici