insuficienta tricuspidiana

11-04-2012
andreydvl
Nu este medic/terapeut
andreydvl
Buna ziua. As dori si eu mai multe detalii despre urmatoarele concluzii.. Am facut o echocardiografie la inima pentru viza medicala la fotbal si mi'a iesit cam asa: valve cardiace de aspect normal, insuficienta mitrala grad 1 functia ventriculara stanga normala insuficienta pulmonara grad 1 si insuficienta tricuspidiana grad 1. Medicul mi'a dat parafa ca sa pot juca..dar am o ingrijorare nu stiu. ce inseamna mai exact asta? ar trebui sa ma ingrijorez sau...?Ekg'urile sunt ok..dar le echo.. Tin sa precizez ca a fost facuta cu ceva timp in urma aceasta echo.. mai am si senzatia ca nu pot respira corect..o fi din cauza asta? gen casc mai des decat ar trebuii..Spuneti'mi va rog ce inseamna mai exact aceste insuficiente..de grad 1. Va multumesc.
2 comentarii
0
12-04-2012, ora 12:58
dr.oren iancovici
Nu este medic/terapeut
dr.oren iancovici
O astfel de ecografie este normala. Insuficienta valvulara insemana ca valvele inimii cand se inchid "scapa" o cantitate de sange inapoi, ele neinchizandu-se perfect etans. Asa se intampla in mod normal la cei mai multi oameni. Atunci cand insuficientele sunt gradul 1 ( este cel mai mic grad, cel mai mare fiind 4) aceasta inseamana ca sunt foarte mici, nesemnificative; este o varianta de normal, deci nu aveti nici un motiv de ingrijorare. Nu va impiedica sa faceti sport, chiar si de performanta.
0
13-04-2012, ora 10:36
andreydvl
Nu este medic/terapeut
andreydvl
Multumesc mult pentru raspuns
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici