insuficienta hepatica - cat de grav este?

31-01-2008
CARMEN_22
Nu este medic/terapeut
CARMEN_22
am facut de curand analizele date de catre ministerul sanatatii. la o saptamana ddupa analize au venit si rezultatele.am aflat ca am insuficienta hepatica.cat de grav este?sunt un pic dezorientata, care sunt explicatiile?as dorii sa-mi dati va rog frumos toate explicatiile despre aceasta boala si ce ar trebuii sa fac?
va rog frumos daca se poate cat mai repede.
va multumesc
2 comentarii
0
31-01-2008, ora 00:00
BogdanC
Nu este medic/terapeut
BogdanC
Draga Carmen,
Insuficienta hepatica este o afectiune care se produce atunci cand ficatul este afectat destul de grav si, in consecinta, nu isi mai poate indeplini functiile. Ca simptome, poti simti greata, oboseala, iti pierzi apetitul si ai stari mentale de dezorientare. Trebuie sa-ti mentionez insa ca aceste simptome apar si in alte afectiuni, dar analizele au confirmat faptul ca tu suferi de insuficienta hepatica. In faza incipienta, e usor de tratat. Poate fi consecinta unei administrari repetate de paracetamol, sau poate fi consecinta dobandirii unui virus. Mergi cat mai repede la medicul tau de familie pentru investigatii ulterioare.
0
31-01-2008, ora 00:00
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Cel mai bine era sa ne scrieti care sunt acele analize ce au iesit in neregula (si valorile, bineinteles) astfel incat sa duca la supozitia unui astfel de diagnostic... asteptam mai multe date, poate este vorba de o neintelegere, pentru ca o crestere eventual a transaminazelor nu semnifica "insuficienta hepatica" si nu stiu cate analize sugestive pentru asa ceva intrau in norma, limitata de altfel, a analizelor oferite de MS.
Sa ne spuneti si cum va simtiti, daca aveti vreo problema in momentul de fata...
Numai bine!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Semne de hepatită - cum recunoaștem hepatita
  • Tipurile de hepatită și gravitatea fiecăreia
  • Hepatita - clasificare, tipuri, diferențe și întrebări frecvente
  •